Zamanı Planlamak

PTT 1.Lig'de 30. Haftayı da geride bıraktık, hafızalarda cevap bekleyen birkaç soru akıllarda cevap bekleyecektir.

- Beraberlik kötü bir sonuçmudur ?
Üç ihtimalli bir spor müsabakasında kötü sonuç mağlubiyettir.olmasada hayal kırıklığı yaşayan birçok Adana Demirsporlu olduğu kesin

- İç sahada alınan beraberlik kötü bir sonuçmudur?
Evet , iç sahada taraftar üstünlüğüne sahipken alınan beraberlik için kötü bir sonuç denilebilir. Ancak bunun birkaç yönlü bakılmasında fayda var. Evet rakip Gaziantep BB Spor, buraya beraberlik yani 1 puan almak için geldiği, daha dakikalar 10 olmadan Gaziantep Kalecisi Bora Sevim tarafından belli oldu. Yani bu takım oyunu kitlemeye gelmiş, olurda 1 gol atarsa da üzerine yatacak durumdaydı. Aynen bu şekilde de yaptı. Orta sahayı kalabalık tutup, pres ve baskıyla topa sahip olma yerine , karşıdakinin oyununu bozma ve yerden oynatmama çabaları sonuç verdi. Kaptan Erman ve Roger ın vasat futboluna Erçağ' ında formsuzluğu eklenince orta saha tam anlamıyla kaosa döndü. Aslına bakacak olursak sahada istek ve azimden söz etmemeliyiz, Juninho' dan başkasında bu istek varsa da ben göremedim.

Zamanı Planlamak !
Asıl üzerinde durmak istediğim konu "zaman planlaması", hani kurumsal iş merkezlerinde, milyon dolarlık şirketlerde bununla ilgili paneller, söyleşiler yapılır, eğitimler verilir. Ve günümüzde en ufacık bir işletmede bile bu "zaman planlamasının" ne kadar önemli olduğu aşikar.

Peki bu zaman planlamasının bizim konumuzla ne alakası var demeyin. 30 hafta boyunca oynadığımız maçların son 15 dakikasında 26 gol yemişiz. yani toplamda yediğimiz 47 gölün, 26 sı yani %55'ini maçın son periyodunda yemişiz.

Peki bu durumda ne yapılmalıdır? 11 kişi defans? daha sert oyun? oyuncu değişikliği ? maç soğutma hareketleri ? ......

Futbolcularla ve Teknik Heyet için Zaman Planlaması Eğitimi, hemde en kısa sürede. Zira henüz maç bitmeden , maç bitmiş havasına giren futbolcular ve teknik heyet yüzünden tribünleri dolduran onbinlerce seyircinin sebebi olacaksınız,

 

www.mavisimsekler.com
Daha yeni Daha eski
Google News