Play Off ve Siyaset

Yıllardır alışık olduğumuz play off maçlarına yeniden çıkıyoruz. Maçlardan önce biraz play off ve siyaset arasındaki ilginç bağlantıyı yazmak istedim.

Play off maçlarına kalan takımlar 1. lig olsun 2. lig olsun farketmez arkasına illa ki bir siyasi güç almak ister.Bu her zaman yerel haberlere yansır.Peki ama siyasi güç ne anlama geliyor futbolda ? FİFA'nın futbolla siyasetin birbirinden ayrı kalması gerektiğine dair kesin olarak kuralları vardır.Ancak ülkemizde bu sanırım çok farklı. Antalya da play off maçlarından Bekir Çınar döneminde Tavşanlı Linyit'in cezalı oyuncu oynatmasından sonra federasyona play off maçlarının tekrar edilmesine yönelik başvurumuz sadece bir kişi tarafından engellenmişti. Kütahya'dan bir milletvekili ( parti ismi vermiyorum ) federasyona baskı yaparak kuralları bile değiştirebilmişti. Bu sayede Tavşanlı Linyit kural hatasına rağmen 1.Lige yükselmişti.Sadece Adana Demirspor'dan örnek vermek istemiyorum. Geçen sene Adanaspor Kasımpaşaspor'a süper lig biletini kaptırdığında da bu şekilde bir sorun vardı. Yine bir parti milletvekilleri , bakanları final maçında tam kadro yer alırken Adana'dan bir milletvekili , bürokrat stat da yer almamıştır. Adana gibi bir şehri temsil eden takımın arkasında destek olmaması ortada ki siyasi gücü fazlasıyla göstermiyor mu ? Nitekim o maçta hakem maçı katletmişti.Sanırım şöyle desek yeridir ve herkeste bu konuda hemfikirdir.Play off maçları oynayan takımlardan siyasi gücü arkasına daha sağlam bir şekilde alan takım bir üst lige çıkar (!)

Belediyeler , Valilik , Sivil Toplum Kuruluşları siyasetle futbol ilişkisinde değerlendirilmemelidir. Bir şehrin ortak değerine yine o şehrin yönetiminden sorumları kurum ve kuruluşların destek vermesi gayet normaldir.Adana Demirspor tüm siyasi partilerin üzerinde gelir derken sözde değil bunu özümüzde olduğu için dile getirmiştik. Eğer futbolu '' futbol '' olarak bırakırlarsa tüm takımlar da Adana Demirspor gibi olur. Siyaseti sadece halkı mecliste temsil etmek için kullanmak doğrudur. Reklam , çıkar için futbola karıştırmak ve binlerce insanın duygularıyla oynamak kimsenin haddine değildir.Bu bağlamda play off öncesi sadece şehrin bütünleşmesi adına tüm siyasi kimlikler bir kenara bırakılmalı Adana Demirspor'un birer ferdi olarak Ankara da olanlarda Adana'nın değerinin arkasında durmalıdır. Bizlerin sizden istediği futbola etki etmek gibi çirkin bir hareket değil moral ve motivasyon için yanımızda olduğunuzu göstermenizdir.Diğer takımların bulunduğu illerin siyasi temsilcilerinin futbol sahalarını meclis kürsüsü , tribünlerini de mecliste ki deri koltuklar gibi kullanmasına engel olmanız gerekmektedir.Hak eden takım hangisi olursa olsun sahada oynayarak kazanılan başarının adı '' ONUR '' olmalıdır.

Şimdi Adana Demirspor gibi büyük çınarın altında toplanma zamanıdır.Ve bu armaya yakışır şekilde olmalıdır.

Saygılarımla.
Daha yeni Daha eski
Google News