Spor Güvenliğinin Aşırısı Husumet Yaratır

Çok bekledik.....

Belki olurmu dedik, niye olmasın dedik, olursa çok iyi olur dedik, olmassada canımız sağolsun diyenler kadar tersini düşünenlerde olmuştur.

Ama maç esnasında kötü düşünenler oldu,umutsuzluğa kapılanların sayısı hatırı sayılır derecedeydi. Ama onlar Erçağı unutmuşlardı.

AREFE GÜNÜ

Maç 1-0 iken devre arası olduğunda, taraftarın önünden geçerek soyunma odasına girmeleri avantajdı, taraftar bu avantajı sonuna kadar kullandı, takıma sürekli moral verdi,ateşledi. Hatta Erçağ devre arasında, oyundan çıkarken, merak etmeyin bu maçı  alacağız dercesine başparmağı ile "ok" işareti yaptı.  Buda onların bu maça ne derece inandıklarını gösteriyordu. Bu  şehirde Adana Demirspor'lu olanların bayramı Süper ligse eğer, Samsunspor maçı sonrasını Arefe günü olarak saymamızda bir kusur yoktur.

KARADENİZ İNCİSİ SAMSUN

Bir umutla gittik Samsuna, öyle ya o Samsun bir ulusunda umuduydu... Bu yazımda Samsun hakkında ve Maç öncesi alınan tedbirlerle ! ilgili birkaç cümle yazmak istiyorum.

Kısaca Samsun halkı mükemmel diyebilirim. Özelliklede taraftarları, şehir içerisindeki turlarımızda boyunlarımızda Adana Demirspor atkısı , üzerimizde Adana Demirspor forması görenler hemen yanımıza geldi ve başarılar diledi. Hatta bazılarıyla uzun uzun futbol konuştuk. Biletlerimizi biletixten almıştık, ancak Tribündeki biletix gişesi ne yazık ki kapalıydı !, haliyle 2nci şubesi olan Samsunstore ye gittik. Bizi orada ayakta karşılayan ve Karadeniz halkının o sıcaklığı ile ikramlarda bulunmaları güzel bir duygu idi... Onlara tekrar teşekkür ediyoruz.

MAÇ ÖNCESİ TEDBİRLER!

Maç öncesine bir dip parantez açacak olursak, gördüğümüz muamelenin spor güvenliği ile alakasının olmadığı, bunun olsa olsa ayrımcılığı ve bölünmeyi kışkırtacağı bir gerçektir. Şehir girişinde husisi arabamızın polislerle çevrilip aranması, plakamızın şehirdeki ekiplere bildirilmesi, şehre girer girmez, tıpkı bir koleralı gibi bizi şubeye götürmek istemeleri,direnmemiz durumunda ise üzerimizdeki formaları çıkartmamızı istemeleri... Bununla da kalmadılar stad girişinde, tşörtü üzerinde yıldız olan bir Adana Demirspor taraftarına " tarikat üyesisin sen, bu tişörtle tribünlerde ayrımcılığa yol açarsın" diyerek, stada sokmamasına ne dersiniz...Üstelik bu taraftar eli yüzü düzgün ve yanında bir hanımefendi ile maça gelmişken, tersi olsa ne yazar ama... giydiği bir tşört ve üstelik Adana Demirspor armalı bir tişört... Bizim fotoğraf makinalarını içeri almaması ve her türlü zorluğu çıkartmalarından hiç bahsetmek bile istemiyorum..

BUNLARA RAĞMEN NELER OLDU;

Biz forma ve atkılarımızla, şehirde tabiri caizse cirit attık, bizi görenlerle sohbetler ettik, resimler çekildik, anılarımıza yenileri eklendi.

Tribünlerde herhangi bir ayrımcılık görülmedi, Samsunspor taraftarı ile Adana Demirspor taraftarları birbirlerine çiçekler verdi,atkıları değiştirildi. maç sonu onların amigosu yanımıza geldi. Bizim futbolcularımızı alkışladılar,bizi alkışladılar, bizde onları alkışladık tabiki....

Fotoğraf makinalarına gelecek olursak, şahsi ve Kulup destekli çalışmalar sonucunda içeri alınabildi.

 

SONUÇ OLARAK

Spor güvenliği için, bir takım tedbirler elbetteki gerekli ancak bu tedbirleri alırken , koşulları gözden geçirmekte fayda vardır,bazen tedbir alayım derken, husumet yaratmakta mümkündür.

 

Not: Adana Demirspor Play Offa çıktı ya , bunların hepsini görmezden gelebiliriz ama söz olup uçacağına, yazı olarak kalsın...

 

 
Daha yeni Daha eski
Google News