Güzel Başlayan Sadece Umutlarımız

Bu sezon aslında herşey çok güzel başlamıştı diyerek başlamak istiyor insan fakat pek de öyle başlamamıştı. Başlangıçtaki sadece umutlarımızdı;bunu ise şimdi anlıyoruz. Geçen yıl uzun süreden sonra yükseldiğimiz PTT1.Ligde yaş ortalaması yüksek,mütevazı sayılacak kadrosuyla kötü başlanmış, 6. Haftadaki hoca değişikliği ile Adana AŞ maçına çıkılıp 4-2'lik ezici ve rüya gibi galibiyetle 5. Maçlık rekor seri yakalanmıştı. Sezon sonu Playoff a kalındı ve bence evimizde oynanan Manisaspor maçındaki 0-2 sonuçla değil de bazı taraftarımızın saha olaylarıyla kaybetmiştik şampiyonluğu!

Böyle geçen bir sezondan sonra gözler 2013-2014 futbol sezonuna çevrilmişti. Yönetim değişikliği ile başlanan yeni sezonunda hedef Şampiyonluk olarak açıklanmıştı. Geçen yılın hafızalarımızdaki tazeliği 'Neden olmasın' dedirtti bize; Üstelik Tartışılmaz bir taraftar üstünlüğünü rakip futbolcusundan hocasına, Spor yazarlarından TV Spikerlerine kadar herkesin kabul ettiği bir ligde yarışılacaktı.Kariyeri tartışılmaz olan Yücel İLDİZ ile anlaşılması da 'tamam bu iş olacak galiba' dedirtti bizlere. Futbolcu transfer dönemi başladığında büyük bir beklenti içerisinde beklendi ve sıkıntılı da olsa yerli iskelet oyuncularla birlikte kiralık Juninho da alınmıştı. Burada Juninho transferini aslında taraftarın yaptığını, diğerler oyuncularda da birinci etken olduğunu hatırlatmadan geçemeyeceğim! Ancak transfer dönemindeki yabancılarla birlikte bazı yerli transferin gecikmesi aksaklıkların habercisi gibi olmuştu. Rostand,M.Eren,Rajnoch kampa son günlerde katılmıştı.

Yücel İLDİZ geciken transferlerle ilgili her fırsatta, hatta NTV canlı yayınında bile alınacak oyuncuların nokta transfer olacağını,iş olsun diye transfer yapmayacaklarını söylüyordu;ancak gidişat onu söylemiyordu.

Özellikle Recep, Ferhat ve Aybars transferlerinin son günde olması açıkçası işlerin ters gideceğinin adeta sinyali oldu;bu oyuncuların hala yedek olduğu,Recep'in henüz oynadığını gözönüne aldığımızda Adana Demirspor'un bu ligde Şampiyonluk ile anılma(ma)sının sebeplerinin başında geldiğini söyleyebiliriz.Nihayet 2013-2014 sezonu başladı ancak deplasmanda Boluspor yenilgisiyle lige başlamak istenmese de ilk maçta her sonuç alınabilirdi. AdanaDemirspor için ciddi sıkıntı sahasındaki ilk 3 maçı cezası nedeniyle taraftarsız oynayacak olmasıydı ve takım için bu inanılmaz dezavantajlı bir durumdu. G.AntepBB maçı bayan ve çocuk taraftarlar önünde 4-1 kazanıldı. Skora bakıldığında 'Bekle Süper Lig Geliyoruk' diyenler olsa da bu galibiyetten sonra 'kırıcı olmadan eleştiri yapılmalı'
yazdığımı belki hatırlayanlar vardır; çünkü skor 4-1'di ama G.AntepBB'ye çok ama çok pozisyon verilmişti. 1461 Trabzon maçında 1-0 öne geçilse de 1-1'lik sonuçlandı. 4.hafta Balıkesirspor'a karşı çok sayıda pozisyon bulunsa da gol atma becerisi gösteremeyen Adana Demirspor kendi sahasında 0-1'lik sonuçla ilk yenilgisini almış oldu. 1461 ve Balıkesirspor maçlarında gol beklenen Rostand da ihtiyaca cevap veremeyincr tepki toplamaya başladı;çünkü çok ağır ve etkisiz görünüyordu!

5.haftada Samsunspor deplasmanına giden Adana Demirspor 2 kez öne geçtiği maçtan 2-2'lik skorla ayrılıp meşhur 5-4'lük Bucaspor maçına çıktı. Samsun ve Bucaspor maçlarından çıkartılan 4 puan fena değildi ama iki maçta atılan toplam 7 golü 3 Efe, 3 Erçağ ve 1 Juninho atmıştı; Öte yandan iki maçta 6 gol yenmişti! İşte bu göstergeler tam da Adana Demirspor'un durumunu ortaya net bir şekilde koyuyordu. Golcüler gol atamıyor, takım çok gol yiyor ve sahada dirençli bir takım yoktu maalesef. Akıllara şu sorular geliyordu; Orta saha oyuncuları daha kaç maç çıkıp gol atabilir ki? Ya çok gol yemeye devam edersek? Golcüler formsuz ve böyle devam ederse? Adana Demirspor'da net fotoğraf 6. Haftada böylece ortaya çıkmıştı bence. Böyle bir Adana Demirspor 7.hafta AnkaraBB deplasmanına gidip
3-0'lık skorla dönüyor, ayrıca 10 haftalık süreçte en kötü,etkisiz futbolunu oynuyordu. Bu maçtan sonra Yücel İLDİZ'in aslında iyi oynadığımız halde yenildiğimiz.... Gibi açıklamaları inanılır gibi değildi. Ilk 12 dk öyle olabilir ama 78 dakika takım halinde kötüydük. Adana Demirspor 8.hafta Ş.Urfa maçında ilk kez muhteşem taraftarının önüne çıktı. AnkaraBB maçındaki kötü oyundan sonra Emre SELEN,Özgür,Burak ve Raşit ilk 11'de yer aldılar bu maçta. Takımdaki bu değişiklik ve etkili taraftar desteği ile iyi maç çıkartılsa da Ş.Urfaspor'un 50 kez vursan ancak biri girer denilen bir top ile 1-1'i buldular ve Sercan'ın sürati ve hatamızla da 2-1 öne geçtiler ama Allah'tan yine Erçağ golü yazarak 2 golle maça damga vurdu. Ş.Urfa maçına şu notu düşmeli;gerçekten de farklı oynadığımız bu maçta bu kez iki kötü gol yemiştik! 9.hafta Adana AŞ derbisinden önce 2000 taraftar tesislerde moral vermiş, bu atmosferde Adana AŞ derbisine çıkıldı, adı üstünde derbi maçtı. Son 11 dakika Rostand ile 2-1 öne geçilse de yine takım direnç gösteremeyip 2-2 ile AŞ maçından da berabere ayrıldık.

Ve 10.hafta; taraftarın sabrının taşmaya başladığı, ilk kez Yönetim ve Yücel İLDİZ'in istifaya çağrıldığı MİY maçı!
Taraftar Adana 5 Ocak Stadını sarı alanlar görünmeyecek şekilde doldurmuş, 500 metrelik el emeği pankartları açmış, delice tezahüratlarla maça başlanmıştı. Ligde rekor zamanla 33. Saniyede Erçağ'ın yıpratıcı kanat atağından ortası ve M.Eren'in enfes golüyle 1-0 öne geçildi ama 30. Dakika'ya kadar sürdü. 30.Dakikada MİY'den hem de Lawal'dan gol yemek taraftar için en kötü senoryalardan biriydi! Oysa Taftarın muhteşem tezahüratı karşısında MİY oyuncularının maç oynanırken sıkıntılı yüz ifadeleri onlar açısından umutsuzluğu yansıtıyordu ve bu yüz ifadelerini unutmak mümkün değil. Stat da dikkat etmeyenlerin Maçı bir de TRT'den izlemelerini tavsiye ederim.

MİY maçında 1-0'ın avantajını kullanamadık, M.Eren ve Juninho gibi süratli adamlarımızla 2 ve 3. Golü bulmanın yollarını aramalıydık. Gerçekçi olmak gerekirse MİY maçında rakibe fazla pozisyon verilmedi ancak top boş kalan Lawal'ın önüne düşünce 1-1 oldu. Burada iki noktada hata olduğunu düşünüyorum. Birincisi ceza sahası çaprazında faulden kaçınmalıydık, hem de Efe Halil, M.YIldız gibi yüksek adamları olan bir takıma karşı! Ikinci hata Yücel Hoca acaba maçtan önce kendi ceza sahamızdaki pozisyonlarda adam paylaşımı yaptırmadı mı? Yaptırmadıysa bu büyük
hatadır. Lawal gibi bir adam niçin bomboş? Özellikle Erçağ,Efe'nin sakatlanıp çıkmaları olumsuz etkiledi. Maç 1-1
tamamlayıp iki derbiden 2 puan alınca taraftr Yönetim ve Yücel İLDİZ'i ilk kez istifaya davet etti. Gelelim Yücel İLDİZ'in hatalarına; Transferde Birol'u aldıktan sonra ısrarla banko oynatması, Rostand'ı tabiri caizse taraftarın önünde aciz bırakıp ısrar etmesi, (Adana AŞ maçında kımıldadı, MİY maçında ise iyiydi hakkını yemeyelim), Hazırlık maçında taraftarın bayıldığı Yusuf'u adeta unutması, Raşit, Mesut'a şans vermemesi, Ş.Urfa maçında 10 dk gibi kısa zamanda bile Aybars'ın güzel oynayıp bir daha şans verilmemesi,yine belirtiyorum Birol'un ısrarla oynatılması...

Taraftar bunların farkında ve görüyor!

Taraftarın istifasını istediği Yönetim ve Yücel İLDİZ ne yapacak? Tahmin ediyorum Orduspor maçına çıkacaklar. Orduspor galibiyeti herkese nefes aldıracak, aksi halde ardından oynanacak Adana'daki KSK maçı statdaki istifa sesleri çok daha yüksek çıkacaktır.

Yücel İLDİZ bu gün İstifası etse ne olur? Yerine yeni hoca bulunur. Adana Demirspor için yeni bir sayfa açılır beklentisi olur, alınacak 2 galibiyetle hava yakalanır. Bir de ikinci. Ihtimal var ve asıl risk o zaman olacaktır.
Benim beklentim Adana Demirspor futbolcusu 'Adana Demirspor'da oynadıklarının farkında olmalı, sahada savaşmalı, maçtan sonra formasını sıktığında ter çıkmalı, teknik heyet farklı futbolcusuna daha fazla fırsat vermeli, beş kez öne geçtiğimiz maçlarda galip gelemiyorsak orta alan direnç gösteremiyor, pas yapamıyorsa önlemini almalıdır. Yönetim asla taraftara tavır almamalı, tartışmaya girmemelidir. Adana Demirspor bundan sonraki özellikle evimizdeki tüm maçlarını kazanmalıdır. Dört takımın küme düşeceği ligde alt bölgelerden uzaklaşıp kabus yaşatmamalı... Evimizdeki maçlar alındığında zaten devamını görün en az ilk 6 gelecektir... Son olarak Türkiye'nin taraflı tarafsız herkesin ve başka takımların bile hayranlığını gizleyemediği Adana demirspor taraftarının kıymetini bilelim ve hakkını galibiyetlerle verelim futbolcu kardeşlerim!

Yiğit Yağız
@yigityagiz01

 
Daha yeni Daha eski
Google News