Taraftarın Mücadelesi

Adana Demirspor dün taraftarı ile buluştu. Hafta içi dahi taraftara en güzel Adana Demirspor günü oldu. Maçtan önce taraftarın mücadele eden ve pes etmeyen bir takım arzusu maçın ilk düdüğü ile birlikte yerine geldi.Adana Demirspor maç sonunda hanesine 1 puan yazdırsa da gönüllere " alın terini ve mücadeleyi " kazıdı.

Futbolcuların iyi ya da kötü oynamasını dile getirmeyeceğim. Kim çok mücadele etti, kim iyi kim kötü oynadı bunu yazmayacağım ancak taraftar dün bunu açık bir şekilde gördü. Takımda en büyük sorun " forvet " ... Takımın zayıf kalan forvet hattından kaynaklanan gol yükünü tüm futbolcular çekiyor ne yazık ki. Yücel hocanın tecrübesi ile artık forvete bir çözüm üretmesi gerekiyor. Bu sorunu çözersek daha iyi bir Adana Demirspor izleyeceğinizden şüphem yok.

Genç kalecimiz Emre Selen bana göre gollerde hatalı değildi. İlk golde topun yön değiştirmesi Emre'yi gafil avladı. Kalemizde gördüğümüz ikinci golde ise Emre yerinde çıkış yaptı. Pozisyonda Sercan'ı düşürmediği için kendisini tebrik ederim. Eğer penaltıya sebep olsaydı o zaman hata olurdu. Emre forma şansı buldukça daha iyi olacaktır.

Taraftarın mücadelesi başlığını açıklayayım. Maçtan önce tesislere giden ve futbolculara mücadeleyi aşılayan taraftardır. Dün stadı dolduran , onların yüreğine mücadeleyi işleyen yine taraftardır. Futbolcuların çoğunda taraftarın yüreğini görebildim. Ayrıca spor bakanlığının keyfi pankart yasağına karşı yine taraftarın mücadelesi söz konusudur. Şanlıurfaspor takımını desteğe gelen siyasi çevreye ve taraftarlarının sanki bilinçli bir şekilde örgütlenmiş gibi çav bella gibi güzel bir eseri " Allahu Ekber " diyerek dini propagandaya çevirmesine , kısacası siyasi ayrıştırmaya karşı mücadele eden yine taraftardır! Her yasakta ve ceza da bu zihniyet ile karşılaşıyoruz. Adana'ya yapılan bu siyasi ayrıştırmanın cezasını ne yazık ki Adana Demirspor taraftarları fazlası ile çekiyor.Çekin şu kirli ellerinizi artık Adana Demirspor'un üzerinden... Bizi bize bırakın !

 

Mustafa Döş
Daha yeni Daha eski
Google News