Passo Marifet

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftası stadyumlar boş kalırken hiçbir tatsızlık yaşanmadan geçilip kimsenin burnunun kanamaması işin tek güzel tarafı oldu. Passolig kartını alan taraftarların sayısı 266 bin 812'ye ulaştı.

 

SÜPER LİGDE LİDER GALATASARAY

Galatasaray, Passolig takım sıralamasında liderliğini devam ettiriyor. İkinci haftada Eskişehirspor'u ağırlayacak olan sarı-kırmızılılar birinciliği korurken, Beşiktaş ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada Torku Konyaspor yer alırken, hemen arkasından ise Trabzonspor geliyor.

 

PTT 1. LİG'İN LİDERİ ADANA DEMİRSPOR

Normal şartlarda ilk hafta tribünlerini dolduran, hiçbir iddiası olmasa bile stadyumda ortalama 10bin taraftara oynayan Adana Demirspor 'da tribünler neredeyse boş kaldı. Buna rağmen PTT 1. Lig'de mücadele eden ve Süper Lig'e çıkmak için birlik olan Adana Demirspor'a gönül verenler Passolig kartlarına büyük ilgi gösterdi ve ilk maç Denizlispor müsabakasında tribünlerin bir kısmını doldurmayı başardı. PTT 1. Lig'in en çok kart satan kulübü olmayı başaran Adana Demirspor'u sırasıyla Samsunspor ve Giresunspor takip ediyor.

 

MEĞER BU UYGULAMA  STATLARDAKİ ANONİM GİRİŞLERİ ENGELLEMEK  İÇİNMİŞ

Amaçlarının "Passolig'le birlikte stadyuma bedava giriş gibi kulübü zarara sokan en önemli etmenlerden birinin önüne geçildi. Passolig, Türk futbolunu 'anonim giriş' gibi büyük bir dertten kurtarmayı da hedefliyor. Artık bir stadyumda kaç biletli taraftarın olduğu çok daha sağlıklı ve adaletli ölçülebilecek. Uygulamanın en önemli hedeflerinden biri de bedava biletin ve holiganizmin önüne geçilerek kulüplerin gelirlerinin korunması" olarak belirtilmesine rağmen ilk haftalarda tribünlerin boş kalmasının açıklaması henüz Passolig yetkilileri tarafından yapılmadı.

 

ANLAYAMIYORUZ ! SİSTEM DAMDAN DÜŞTÜ SANKİ

Passolig uygulamasının damdan düşer gibi spor hayatına girmesi, aksaklıklarıda beraberinde getirmekte gecikmedi. Sisteme milyon dolar yatırımlardan bahsedilse de, amaç sadece "Parasal Mevzular" olduğu gün be gün ortaya çıkmakta... Misal olarak vermek gerekirse, rahat bir ortamda maç seyredilmesinden bahsedilirken,

- Taraftarların oturdukları koltuklar pis ve çamur içerisindeydi.

- Hiç kimse (Bizim gördüğümüz ve sorduğumuz kadarıyla), satın aldığı koltukta oturamadı. Bu sebeptendir ki yer yer tartışmalar yaşandığına da şahit olduk. Yerine oturmak isteyende haklı, Başkasının yerine oturanda bu noktada haklı bulduk. Zira koltuk numaratörlerinin birçoğu silinmiş ve gerekli yönlendirici levhalar yoktu.

- Şehrimize gelen misafir konuklarımız için bilet alamadık...

- Kartını güç bela alan yaklaşık 300 kişi kapıdan "Tanımsız" uyarısıyla geri döndü.

- 7 Yaşındaki çocuklar için bile para ve kart istendi. Halbuki bu gençlerimizi daha çok spora özendirmemiz gerekmez miydi. Kulüplerin bu şekilde yaşı küçük taraftar topluluklarına ihtiyacı yok mudur? Bu şekilde mi spora özendiriyoruz?

- Zaten yeni bir sistemin tam anlamıyla problemsiz olması beklenemez ama beklenmeyen tek şey bu yeni sistemin zorunlu olmasıydı. Bu sisteme geçip geçmeme kararı taraftarlara bırakılmalıydı. Amaç tribüne girip maç seyretmekse.... Biletini alır maçına girer, bu kadar abra-kadabraya ne gerek var anlamış değiliz...

 

ŞİMDİ REKLAMLAR, MAÇ BİRAZDAN BAŞLAYACAK

Netice itibariyle , külüplerin yapılan transferleri ve  yeni forma tasarımlarını stadyumdaki o nefis atmosferi, yüz binlerce taraftar yaşayamadı. Tek yaptığı bu karmaşanın içerisinde yer almamak ve gidip televizyon kumandasına pil almak oldu.

Yoksa bu muydu istenilen? Hı?

 Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News