E-Bilet Aldık !

Tartışmalı bir şekilde Türk Futbolu’nda yer edinen E-Bilet sistemi tribünlere darbe indirmiş gibi gözükse de Adana Demirspor taraftarı 15.868 bilet satışı ile sistemde 8.sırada yerini aldı. Ancak görüyorum ki ‘’ E-Bilet’e Hayır ‘’ diyen taraftar kesimleri Adana Demirspor’a eleştirel yaklaşımlarda bulunuyor. Peki biz bu sistemin neresindeyiz ? Sosyal platformlardaki gereksiz tartışmaları bir nebze azaltmak adına düşüncemi yazmak istedim.
 
Adana’da pankart yasağı 3. yılına girerken geçtiğimiz sezon yaşanan birde ‘’ CHE ‘’ baskılı atkıların stada alınmaması olayını herkes bilir.Adana Demirspor taraftarı yasaklar ile her zaman boğuştu ve boğuşmaya devam ediyor.Hiç bir yasak taraftarı yıldırmadı.Yine dolu dolu tribünlerde yer aldık.Gereken tepkiyi bu gibi linç kampanyasına dönmüş yasaklara karşı hep verdik. Sevdaya engel olmasını düşünmediğim sorunları ile yine bir sistem var ortada.Şahsen çok çelişkiye düşsem de aldığım karar tribünde yer almak oldu. Sebebi gayet açık ve net Adana Demirspor’dur.Eğer birileri bu sistem üzerinden haksız kazanç elde edecekse bu bizim sevdamıza koşmamızı bağlamaz.
 
Futbolun ilk yıllarında maçlar ‘’ mahalle maçları ‘’ gibiyken kazanç ağı oluşturulmuş ve yeni bir ekonomi çağı başlamıştır. Spor ekonomisi …
 
Futbolcular , kulüpler , federasyonlar , medya , bahis şirketleri ve sayamadığımız bir çok kuruluş ile insanlar futbol üzerinden para kazancı sağlamaya başlamışlar. Halbuki futbolu sahada oynayan insanlar ile tribünlere giden insanlar sayesinde para kazanıyor. Saha mücadelesi ve tribün görselliği futbolu futbol yapan en önemli etken.Futbolun temelinde futbolcular ve taraftarlar var.Yani tüm sistem bizlerin üzerine kurulmuş durumda. Örnekleme yapacak olursak ;
 
Adana 5 Ocak Stadı’nda biletli dönemde tribünlere gelen her taraftarın verdiği para kulüplere çok düşük miktarda geri dönüyordu.İl Spor Müdürlüğü , vergiler ile gelen kesintiler… Verdiğim 10 Türk Lirası’nın 3 Türk Lirası kulübe dönüyorsa zaten bizden para kazananları görmek güç değildir. E-Bilet sistemi de bu şekilde. Cebimden çıkan paranın ben ne kadarı kulübe gider diye bakmaktayım.Kulübe girmeyen paralar kimin cebinde , kimler paylaşıyor bakmıyorum.Sistem hep böyleydi. Hep bu şekilde işledi. Şu durumda stada gitmemek ? Bana çok saçma geliyor.Tribünde itici güç olanda biziz , kulübe en temel geliri sağlayanda biziz.
 
Haksız kazanç bilet paraları dışında sağlanıyor ise ‘’ Türk Futbolu’nda e- bilet’e hayır ancak Adana Demirspor’a her zaman evet !
 
Pastadaki payı her zaman paylaşanlar vardı.Şimdi de paylaşanlar var.Kimin paylaştığının ne önemi var?
Biz gerektiği yerde yerimizi alarak kulübümüzü yaşatmanın derdindeyiz…

 
Daha yeni Daha eski
Google News