Mavi Şimşekler En İyi Sezonunu Yaşıyor

PTT 1. Lig'de sahasında oynadığı 9 maçta 5 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 18 puan toplayan Adana Demirspor, iç saha puan durumuna göre ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamladı.

Hem ligde hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda aldığı başarılı sonuçlarla göz dolduran "Mavi Şimşekler", son üç sezonun en başarılı dönemini yaşıyor. Lige sahasında Denizlispor maçıyla başlayan mavi-lacivertliler, 1-1 beraberlikle ayrıldıkları bu karşılaşmadan sonra ilk yarı sonuna kadar sahasında sadece lider Kayserispor'a yenildi.

Adana ekibi, sahasında oynadığı Albimo Alanyaspor, Karşıyaka, Orduspor, Osmanlıspor ve Bucaspor maçlarından galibiyetle ayrılırken, Denizlispor, Antalyaspor ve Manisaspor ile berabere kaldı.

Sahasında sadece lider Kayserispor'a mağlup olan mavi-lacivertliler, taraftarları önünde 13 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 7 gol gördü.

Ligin ilk yarısında başarılı bir dönem geçiren Adana ekibi, dışarıda oynadığı 7 karşılaşmada ise 4 galibiyet alırken, 3 maçta da yenildi.

Sezonun ilk yarısı sonunda 30 puanla 3. sırada yer alan mavi-lacivertliler, bu puanların 18'ini sahasında topladı.

Tamer Gülcan "Seyircimizin ciddi motivasyon gücü var"

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan, yaptığı açıklamada sezonun ilk yarısını istedikleri yerde tamamladıklarını söyledi.

Sezona yeni oluşturdukları bir takımla başladıklarını hatırlatan Gülcan, her geçen gün daha iyi seviyelere geldiklerini ifade etti.

Gülcan, takımdaki birlik ve beraberliğin son derece yüksek olduğunu bunun da başarıyı beraberinde getirdiğini aktararak, sezonun ilk yarısında hem sahalarında hem de deplasmanda başarılı bir çıkış yakaladıklarını kaydetti.

Sahalarında oynadıkları maçlarda sadece Kayserispor'a yenildiklerini hatırlatan Gülcan, şunları kaydetti:

"Adana Demirspor Türkiye'de eşi benzeri çok az olan taraftar grubuna sahip bu nedenle kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Her maçımızda bir çok Süper Lig takımının bulamadığı taraftarı maçlarımızda görüyoruz. Deplasmanda dahi bizi yalnız bırakmayan seyircimiz var. Maçlarda 12. adam olarak her zaman seyircimizi görüyoruz. Son yaptığımız Bucaspor maçında taraftarımız 90 dakika takımlarını destekledi. Sahamızda oynadığımız maçlarda seyircimizin ciddi motivasyon gücü var. Bu performansımızı sürdürdüğümüzde herkesin özlediği tabloya inşallah kavuşuruz."
Daha yeni Daha eski
Google News