Adana'da derbi başkadır !

Bize göre “Adana Demirsporludur” kimilerine göre ise stadyumun 4/1'ini bile dolduramamasına rağmen “Adana turuncudur”, pazar günü oynanacak derbinin ardından ise bir taraf bu sloganı daha yüksek sesle haykıracak. Normal bir izleyici için bu müsabaka 90 dakika olarak gözükse de 2 takım taraftarı için çok daha fazlası...



Ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi Adanaspor 2-1 kazanmıştı.

Adana Demirspor bir adım önde
Bu sezon gösterdiği performans ile Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Adana Demirspor ligde evinde 7 haftadır yenilmiyor. Evindeki tek yenilgiyi Kayserispor karşısında alan Adana Demirspor 11 maçta kalesinde sadece 8 gol gördü. Ligde işler pek istediği gibi gitmeyen konuk ekip Adanaspor ise deplasmanda 3 haftadır kazanamıyor. 28 puanla 11. Sırada bulunan Adanaspor dış sahada son 10 maçta sadece 2 kez 3 puanı hanesine yazdırabildi.

ADANASPOR A.Ş. BİLETLERİ HALA BİTİREMEDİ
Maç biletleri 15, 10 ve 5 TL’den satışa sunulurken konuk ekip Adanaspor A.Ş. taraftarına 2.200 bilet ayrıldı. Sosyal medya hesaplarından derbinin havasına giren Adanaspor taraftarları “tribünde kazanmak” konusunda oldukça iddialı

ADANA DEMİRSPOR TARAFTARLARI İÇERDE DE DEPLASMANDA DA YENİLMİYOR
Adana Demirspor taraftarları ise her zaman olduğu gibi tribünleri doldurarak takımına destek olmaya hazırlanıyor. Demirspor tribünlerinin maç için sürprizleri olduğu da konuşulanlar arasında.

ÖZGÜRCAN MI? TİAGO MU?
Özgür Can Özcan vs Tiago Bezerra
Bu sezon Adana Demirspor forması ile 11 gole imza atan Özgür Can Özcan takımın en golcü ismi olarak dikkat çekiyor. Bu gollerin 7'sini lig maçlarında kaydeden 26 yaşındaki oyuncu son yıllardaki en iyi performansını sergiliyor. Demirspor tribünlerinin gözü Özgür Can'da olacak...

Adanaspor'un gol silahı ise Brezilyalı Tiago Bezerra. Türkiye kariyerine Altay forması giyerek başlayan ardından Karşıyaka'ya transfer olan Brezilyalı futbolcu 2 sezondur Adanaspor forması giyiyor. 28 yaşındaki Tiago'nun bu sezon ligde attığı gol sayısı 10.

MAÇIN DÜDÜĞÜ YANKAYA'DA
Adana derbisinin hakemi ise Özgür Yankaya olarak açıklandı. Fenerbahçe – Akhisar Belediyespor mücadelesinden sonra 2 haftadır maç yönetmeyen Özgür Yankaya’nın kariyerinde 8 Adanaspor, 5 de Adana Demirspor maçı bulunuyor. Adanaspor, Özgür Yankaya’nın yönettiği maçlardan 2 galibiyet çıkartırken, Adana Demirspor ise Yankaya’nın yönettiği 5 maçın 3’ünden galibiyetle ayrıldı.

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA ÖNEMLİ 3 PUAN
Adana Demirspor’un kazanarak Süper Lig yolunda bir engeli daha aşmak istediği, Adanaspor’un ise 3 puanı hanesine yazdırarak play-off potasına yaklaşmayı arzuladığı maçın başlama saati 15:30.

SAĞDUYU MESAJLARI
Adana Derbileri öncesi ve sonrasında taraftarlar arasında herhangi bir olay yaşanmaması için her iki kulüpten de açıklamalar geldi. Bizde mavisimsekler.com olarak sağduyu çağrısı yapıyor ve Adana Derbisinde olay yaşanmamasını diliyoruz.

STADYUM KAPILARI ERKEN AÇILACAK
Adana Derbisinde , maraton tribünü eziyeti bu maçtada ne yazık ki yaşanacak. 9000 bine yakın taraftarlar tek bir kapıdan büyük bir sıkıntı ile içeriye alınacak. Halbuki adanaspor taraftarları bu maça 3 saat önce alınabilir, onların girişlerinin ardından maratonun her iki kapısıda açılabilirdi.
Daha yeni Daha eski
Google News