Ulusal Senaristler İş Başında

AMK gazetesinde imzasız "Özel Haber" olarak yer alan Adana Demirspor'un 3 puanının silineceği yönündeki kasıtlı habere Adana Demirspor kulübünden yanıt gecikmedi.  Adana Demirspor yayınladığı açıklamada gerçeği kasıtlı olarak yanıltarak algı yürütüldüğünün altını çizerek,gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını belirtti.

"Kamuoyuna;

Bugün bazı medya organlarında Adana Demirspor Kulübü hakkında bu sene 3 puan silme cezası tehlikesi olduğu belirtilmiştir. Hatta daha da ileri gidilip transfer yasağı ve 3 puan silme cezası sebepli lige doğrudan çıkamama, Play-off’a kalma gibi senaryolar kasıtlı olarak gerçeğe aykırı olarak kaleme alınmıştır.

Herkesin anlayabileceği şekilde açık bir şekilde ifade ederiz ki kulübümüz FIFA veya UEFA nezdinde devam eden herhangi bir davası bulunmamaktadır. Mevcut davalarının tamamı sulh yoluyla Disiplin Kurulu önüne gelmeden çözülmüştür. Tekrarla belirtiriz ki; FIFA, UEFA veya herhangi bir uluslararası kuruluş nezdinde kulübümüzün puan silme cezasına veya transfer yasağına maruz kalabileceği bir durum bulunmamaktadır.
Hatırlatmakta fayda görülen son husus ise ; TFF, Kulüp Lisans Tescil bölümünü nezdinde getirdiği bir takım kriterler ve  puan silme cezalarına ilişkin yaptırımlar. Bu yaptırımlar ise gelecek sezon başlangıcında kulübümüz ve diğer her kulüp için değerlendirilecek olup bu seneye ilişkin sevenlerimizi ve taraftarımız endişe düşürecek herhangi bir tehlike bulunmamaktadır.

Ayrıca ve önemle belirtiriz ki bu açıklamadan sonra kendi basın ve yayın organlarında ilgili haberi tekzip edip yayından kaldırmayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur..." denildi.

 

İŞTE HİÇBİR YASAL DAYANAĞI OLMADAN YAPILAN KASITLI HABER

 

AMK-MANSET
Daha yeni Daha eski
Google News