Alanya Deplasmanı Notları

ALANYA 2 - ADANA DEMİRSPOR 2

6. haftada karşılaştığımız Alanyaspor maçına : Oğuz-Gomez-Mojsov-Şenol can-Uğur-Attamah-Emin Aladağ-Hüseyin-Umut-Burak-Pote ilk 11 ile çıktık...

Maç boyunca Sahada üstün oynayan bir Demirspor vardı.(bazı köşe yazarları !!! ezik deselerde) Pote, Alanya karşısında ilk buldugu pozisyonda biraz agır kalınca defans araya girip topu kornere yolladı.İkinci girdiği pozisyonda itilip kakılmasına rağmen düşmedi ve topu kaleci Haydar'ın uzanamayacağı köşeye yollamayı başardı. Gol atmak nedendir bilinmez bizim takımın geriye yaslanmasına sebep oluyor.Ve bu maçta geriye yaslanmanın bedelini ilk yarının sonlarına doğru ağır ödedik ve 5 dakika içinde 2 duran top organızasyonundan iki gol yedik.Bu sorun bizim takımın üzerinde yıllardır bir lanet gibi duruyor gitmek bilmiyor.İkinci yarıya 2-1 yenik başladık ama ilk yarıda olduğu gibi yine maçta iyi oynayan taraf yine Demirspor'du..

Yediği tekmelere rağmen durdurulamayan Pote Ligdeki 7. golünü atmayı başardı.Sayısız poziyona giren takımımız ne yazık ki bunları değerlendiremedi.Bir topumuzunda direkten döndüğü maçtan 2-2- beraberlikle ayrıldık

HAKEMLER 2 HAFTADIR KIYIM YAPIYORLAR

Geçen hafta kendi sahamızda oynadığımız Gaziantep BBSK maçında ve Bu hafta oynadığımız Alanyaspor maçında hakemler yaptıkları hatalarla maçların seyirlerini değiştirdiler. Alanyaspor maçında 2 gol atmasına rağmen top ayağına her geldiğinde yere indirilen Pote'nin pozisyonlarına hakemler nedendir bilinmez faul çalamadılar.Faul çalamamanın yanında bir çok pozisyonda sarı kartlık pozisyonları dahi es geçtiler.. Emin Aladağ'ın ufak bir hareketinde direk faulu veren hakem bu pozisyonda Demirsporumuzun bir gol yemesine sebep oldu. Umut Sözen'in ceza sahası içinde yere düşürülmesine sessiz kaldı ve oyunu devam ettirdi.Demirsporumuzun bir penaltısı bu pozisyonda hakemler tarafından harcandı. Alanyaspor - Adana Demirspor maçında tribünlerde şuan ki Mhk başkanı sıfatını taşıyan eski hakemlerden Kuddusi Müftüoğlu'da vardı... Ayrıca Kuddusi Müftüoğlu'nun Alanya doğumlu olduğunu belirtmekte fayda var.Maçın hakemi Onur Karabaş tribünlerdeki MHK başkanının varlığının altında ezilip Adana Demirspor'umuzun aleyhine kararlar vermiştir.Buda maçın skorunun 2-2 bitmesini sağlayan temel sebeplerden bir tanesiydi.

KALEDE SORUN MU VAR ?

Aslına bakılırsa kalede bir sorun yok...AMA Oğuz Dağlaroğlu'nun her hafta frikikten gol yemesi çok şanssız bir durum..Bu durum oyuncunun genel itibariyle de psikolojisini bozuyor... Kapattığı köşeden topun kaleye girmesi kendisi de dahil olmak üzere herkesi üzüyor. Bu hafta maçın son anlarında kaleden çıkıp ceza sahası dışında topu eliyle uzaklaştırınca kırmızı kartı yemekten kurtulamadı.O hareketi yapmasaydı belki de bu maçtan 1 puan dahi alamayacaktık.. Bu maçta hakemin yaptığı tek doğru hareket Oğuz'a kırmızı kart göstermesiydi.(3 oyuncu değişikliği hakkını bitiren takımımızda kaleye Makedon oyuncu Mojsov geçti ve birde kritik kurtarışı var) Haftaya kalemizi Emrullah koruyacak. Sezon başında geçen yılki kalecilerin hepsinin yollandığını ve 3 yeni kaleci alındıgını belirtelim. Geçen yılda çok gol yiyen takımımız bu yılda aynı sorunla uğraşacak gibi görünüyor. Kalede bir şanssızlıktır geldi başımızdan gitmek bilmiyor.

 

Fatih  Ünaldı
Daha yeni Daha eski
Google News