Çalınan umutlarımız var!

Karabükspor ile en 2007-2008 sezonunda Yükselme grubunda karşılaşmıştık...O zamanın statüsünde 5 Klasman gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar , Yükselme Grubunu oluşturuyordu.Yükselme grubunun ilk 2 sırası ise bir üst lige çıkarken , 3. takımı da play off maçları belirliyordu.

Adana Demirspor tarihi açısından bu sezon çok önemlidir.Çok büyük yatırımlarla girilmişti sezona İlker Avcıbay , Erhan Namlı , Yiğit İncedemir , Kenan Aslanoğlu ve daha nicelerinden oluşan bir kadroyla mücadele ettik.
Yükselme grubunde Demirspor dolu dizgin giderken zamanın başkanı Aytaç Durak bir basın açıklaması yapar ve şehrin 2 takımının da bir üst birlikte çıkmasını istiyorum der....

İplerin koptuğu nokta bence burasıdır.Demirspor'u üst lige çıktı olarak görüp , Adanaspor'la olan derbide rakibe kazandırmayı başardılar.Sahte dostluk rüzgarları estirilip bu maçın kaderini değiştirmişti bir belediye başkanı...

Yükselme grubunda Adanaspor maglubiyeti sonrasında iç sahadaki son maçımız olan Karabükspor'u yenmeyi başardık..Adanaspor karşısında 1 puan dahi alınsaydı son maça kalmadan Demirspor 5 Ocakta şampiyonlugunu kutlayacaktı...

Son hafta Mersin Deplasmanına gidecektik , Hafta içi basının karşısına çıkıp rakibin renklerinden oluşan kravatıyla dostluk mesajları vermeye çalışan dönemin başkanı Mustafa Tuncel , Taraftarların Mersin deplasmanına gitmemelerini isteme cürretinde bulunuyordu.

Adana Demirspor'un bu tarihi maçında tribünde olmamak takıma ihanet etmektir.O zamanın şartlarında bize verilen kontenjanda Mersin stadına gitmiştik (Bazıları bunu nedendir bilinmez istemediler).O zamanlar şimdiki kadar tribünler bastırılmaya susturulmaya çalışılmıyordu.

Şuanki gibi baskıcı ve katı kurallar henüz tribünlerde yoktu.Zamanın başkanları taraftarları etkilemeye çalışıyordu.,
Mersin maçının haftasında Karabüksporlu yöneticilerin ellerinde çantalarda Mersin Tesislerinde dolandığı , zamanın Mersin Teknik Direktörünün (Abdulkerim Durmaz : Maçtan sonra Bizim bulundugumuz tribünlere oyuncularıyla birlikte el kol hareketleri yapmıştı) kendileri açısından herhangi bir iddialarının olmadığı maçta takımı bir hafta kampa aldıgını , basınla olan her türlü irtibatlarını kestiğini herkes çok iyi biliyor.

Maçta stada girdiğimiz Mersin tribünlerinde Karabükspor bayrağı maç boyunca sallandı.

Bizim futbolcular sahada döküldüler , Mersin oyuncuları sahada şahlandılar ve maçtan mağlup ayrıldık.Şampiyonluk umuduyla geldiğimiz Mersinden kirli ellerin oyunlarıyla 3. sıraya düşüp play off oynamak zorunda bırakıldık.

Aynı gün Aynı saatlere Adanaspor ve Karabük (Karabük kendi sahasında Erzurumspora 7 gol attı) kendi sahalarındaki maçları kazanıp Şampiyon oldular.
Adana Demirsporumuz ise kirli tezgahlarla donatılmış olan sezonu Play off finalinde yenilerek tamamladı.Bu kadar kahpeliğin karşında Adana Demirspor'umuz yıllarca 2.lig B kategorisinde mücadele etti.Bazı şerefsizler de hak etmedikleri sezonları haketmedikleri yerlerde geçirdiler.

ADANA DEMİRSPOR'UN ÇALINAN YILLARINI UNUTMADIK...

Kaderin cilvesi mi denir Allahın sopası mı denir başka birşeyler mi denir bilmem ama Karabük'le yıllar sonra tekrardan karşılaşmak FARKLI OLACAKTIR....

Fatih Ünaldı
Daha yeni Daha eski
Google News