Onur Mücadelesi Başladı

Adana Demirspor tribünleri var olduğundan bu yana çok badireler atlattı, çok cefalar, çileler çekti. Ancak mutlu sona yaklaşıldıkça vurulan darbelerin şiddeti bir o kadar daha arttırıldı.Şampiyon olacağız dediğimizz her sezon başımıza olmadık işler geliyor.

Pankart yasaklarıyla başlayan yanlış kararlar silsilesi bu sezonda devam ettirildi.  Ve hatta geçtiğimiz sezon taraftarların arasına nifak tohumları serpiştirilmesiyle başlayıp Şimşekler Grubunun fitili ateşlenmişti bile. Son olarak  tribün liderlerimizden Ramazan Ölçer'in 1 yıl tribünlerden men cezasıyla son bulan saçma sapan kararlar ne yazık ki bitti artık dedikçe devam etti.

SİSTEM BOZUK

Hemen her maçta gözlemcinin yanıbaşında olan Şimşekler Grubu'nun ağzından çıkan her cümleyi not alıp bunu cezalaştıran bir sistemle karşı karşıyayız.

İsmini vermiyorum ama bir taraftar veryansın ediyor.. Ağır küfürler ediyor... Sebebi ise ceza alınmasına neden olan Kardemir Karabukspor maçına girmek için bilet alması... Evet bu taraftar o maça girmek için bilet alıyor ve acil bir işi çıktığından maça yetişemiyor ve dolayısıyla tribünde yer alamıyor. Bunun ispatı mümkün... Ve bu taraftarda sanki küfür etmiş pozisyonunda görülüyor ve Adana Derbisinde cezalı duruma düşüyor. Hani sizin sisteminiz nerede? Böyle bir bozuk düzende bize neyi nasıl anlattığınızın ne önemi kalıyor?

KİM SEVDASINI BIRAKMIŞ Kİ

Şimdi ise Şimşekler Grubunun iki değerli ağabeyi,lideri Adem ve Göksel Tel kardeşler ceza alması muhtemel iki isim olarak savcının önünde duruyor. Yahu hiçbişe bilmiyorsanız sokaklardaki memurlarınıza sorun, tribünlerde tellere kadar yaklaşıp kimlerle muhattap oluyorlar, kimlere ricada bulunuyorlar... Sahada elinde jopla gezen, biber gazı ile turlayan görevlilermi öfkeli ve kızgın 15 bin taraftarı engelleyebilecek. Öfkeniin tavan yaptığı, hakem hatalarının zirveye ulaştığı anlarda ,sahaya eş zamanlı 7-8 yerden taraftar atlasa keskin nişancıylamı indireceksiniz? Burası Adana ... Gadasını alırlar gadasını... Yok öyle üç kuruşa beş köfte... Ceza vermeyi düşündüğünüz , stadyumlardan uzaklaştırmak istediğiniz bu güzel adamları uzaklaştıramazsınız, onlar yine "her stadda herşeye rağmen o formanın yanındaydık" bestesini söyleyeceklerdir.

Aslında Adana Derbisi öncesi bu olayların olacağını tahmin ediyorduk, verilen tribün cezası bu kararların başlangıcıydı. Ertelenmedi bu ceza, ertelenebilirdi üstelik...Olmadı. Adana Derbisi Şimşekler Grubu olmadan yavan geçti,  tribünler organize olamadı. Sesimiz yeterince çıkmadı. Keşşke o maç öncesi karar alınabilse ve her taraftar bu karara saygı içerisinde uysaydı. Keşke o derbde 1. dakika İstiklal Marşımızı söyleyip stadyumdan ayrılsaydık... Canlı yayınlanan bu müsabaka da Tüm dünyaya en büyük mesajı vermiş olacaktık. üstelik bu mesaj 90 dakika boyunca tekrarlanacak ve futbolcuların sesleri tvlere kadar yansıyacaktı. Yapamadık...

ADANA'YA İHANET ETMEYİN

Bir daha düşünün, iyi düşünün... Bu yazıda tehdit yok, aba altından sopa göstermek ise hiç yok... Bu yazıyı idrak edebilmeniz için kaleme almaya çalıştım. Artık anlarsınız, anlamazsınız bilemiyorum ama hatalı bir kararınız Adana'ya ihanet olacaktır. Takımımızın 12. ruhu birleştirilemeyecek kadar zarar görecektir.

TEŞEKKÜR

Sosyal medyada başlatılan etikette Türkiye gündemine girip dikkat çekmek istedik. İlerleyen günlerde bu dikkati dahada arttıracağız, zira yok edilmek istenilen bir şehrin namusudur.    etiketine destek veren taraftar (Zonguldakspor, Cizrespor, Beşiktaş, Fenerbahçe) gruplarınada teşekkür ediyorum...

Dost yıldız gibidir, karanlık gecede görünür...

 

Saygılarımla

Doğan Ergezer

 
Daha yeni Daha eski
Google News