Rakip Analiz: Göztepe

Göztepe Perşembe akşamı konuğu olacağımız Göztepe ile Adana Demirspor'umuz daha önce 22 kez karşı karşıya geldi.

Bu 22 karşılaşmanın; 16'sı Süper Lig, 2'si ZTK, 4'ü ise PTT 1.Lig karşılaşmaları oldu. Bu 22 karşılaşmadan Adana Demirspor'umuz 9 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Son karşılaşmamız 2012-13 sezonunda yine bir PTT 1.Lig müsabakasıydı ve evimizde oynadığımız maçta Erçağ Evirgen'in attığı golle 1-0 kazanmıştık. Bu Perşembe İzmir'de karşılacağımız Göztepe, bildiğiniz üzere sezon başında büyük harcamalar yaparak sezona şampiyonluk parolasıyla girmişti. Geçtiğimiz sezonu 2.Lig'de şampiyon olarak tamamlayan ve yeni sezonda da direkt Süper Lig'e yükselmek isteyen İzmir ekibi şu ana kadar pekte istenileni veremiyor.

Oynadığı 9 karşılaşmadan 4 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi çıkaran Sarı-Kırmızılı takımın son olarak İzmir derbisinde Altınordu'ya kaybetmesi camiayı olumsuz olarak etkiledi. Göztepe ve özellikle Metin Diyadin Perşembe akşamı oynanacak maçı çok önemseyeceğe benziyor. Zira Adana Demirspor'umuzda onlar gibi sezona şampiyonluk parolasıyla girdiler ve şuan itibariyle her iki takımda şampiyonluk yolunda birbirlerinin en büyük rakipleri konumunda.

Maça Metin Diyadin'in çerçevesinden bakacak olursak, Metin Hoca geçtiğimiz sezonun 'şampiyon' apoletli Hocası olabilir ama bu kadroyla ilk 10 haftada 3 mağlubiyet alırsa onunda kredisi gitgide tükenebilir. Bu sebepten dolayı bu maç Metin Diyadin'ın Göztepe kariyeri açısından da önemli virajlarından birisi olarak görülüyor.

Maçın taktik tahtasına geldiğimizde ise, Göztepe sezon başından beri sahaya 4-2-3-1 dizilimi ile yayılıyor. Göztepe'nin son Altınordu maçındaki dizilimi; Bu dizilimin en önemli parçaları; Gosso, Leroy George ve Vleminckx olarak göze çarpıyor. Lâkin bu üç isimde sezon başında takıma çok etki ederken son 5-6 haftadır adeta yokları oynuyorlar. Vleminckx son 6 haftada sadece 1 gol atarken bu golü de penaltıdan kaydetti. Leroy George ise ilk iki haftada 3 asist, 2 gol ile oynarken son altı haftada ise sadece 2 asist ile oynuyor. İlk haftadaki Elazığspor maçında mükemmel bir uzun topla güzel bir asist yapan Gosso'dan ise insanlar pek fazla gol beklemiyorlar ama oyuncu biraz da PTT 1.Lig'i küçümsercesine davranıyor. Zira Gençlerbirliği'nde savaşçı kimliğiyle tanıdığımız Gosso, burada pek fazla maçlara asılmıyor.

12177860_1671176349797553_26204130_n

Sezon başında takıma büyük umutlarla transfer edilen ve bu ligin üstünde denilen Kaleci Gökhan Değirmenci ise formsuzluğu nedeniyle formayı son 3 maçtır 35 yaşındaki Oğuzhan Bahadır'a kaptırdı. Göztepe'nin bir de nöbetçi bir golcüsü var. Mirkan Aydın sonradan girdiği 5 maçta 148 dakika görev aldı ve şuana kadar da 2 gol attı.

Göztepe takımına bakınca bireysel açıdan kağıt üstünde bu takım Süper Lig'de bile ilk 10'u zorlar diyebiliriz fakat futbol sahada oynanıyor ve şu saydığımız futbolcuların yanına; Benjamin Fuchs, Barış Başdaş, Gökhan Karadeniz, Giray Kaçar gibi isimleri de eklersek bu kadro şimdiye kadar kendilerinden beklenen oyunu henüz bu lige yansıtamadılar. Ama hem Göztepe hemde Metin Diyadin az önce de bahsettiğim gibi bu maçı çıkış maçı olarak da görebilirler. Ne kadar formsuz olsalarda Gökhan Karadeniz, George, Vleminckx gibi isimleri sıkı markaj altında tutup pek fazla alan vermeyerek Göztepe'yi hücumsal anlamda kilitleyebiliriz. Perşembe akşamı dileriz Göztepe yine kötü günlerinden birisinde olur ve bizde 3 puanı bu zorlu deplasmandan alıp geliriz.

Dipnot: Göztepe'nin son idmanına sakatlıkları bulunan; Fuchs, Giray Kaçar, Ali Can İlbay ve Emrah Metoğlu katılmadı.

 

Uğur Yılmaz
Daha yeni Daha eski
Google News