Adana Demir'in Yumrukları

PTT 1.Ligde Adana Demirspor 25. haftayı geride bırakırken şüphesiz bu duruma en çok katkı koyan isimlerin başında Burak Çalık ve Mickael Pote yer alıyor. Onlar takımın neredeyse sağ ve sol yumrukları haleine geldi. Demir Kanatlar Burak ve Pote'nin rakibine vurduğu darbeler sayesinde şu an 43 puan toplayıp ligin zirvesine dosta güven verirken, rakiplere korku salmaya devam ediyor.

21 yaşındaki Beninli forvet Mickael Pote hemen her maç rakip fileleri sarsarken, Adana Demirspor taraftarlarınında sevgilisi oluverdi. Pote, oyun içerisinde bitip tükenmek bilmeyen performansı ile maç içerisinde geriye düştüğümüz de bile hemen her an rakip kalede tehlike yaratabiliyor.

MİCKAEL POTE ADANA DEMİRSPOR'UN SAĞ YUMRUĞU

CdSj200W4AQu0OL

2014-2015 sezonunda Kıbrıs Rum kesiminde Omonia Nicosia takımında attığı 19 gol (lig+kupa) ile gol kralı olan Pote, bu performansını Adana Demirspor'da arttıracağa benziyor. Omonia takımında forma giydiği 37 müsabakada 19 gol atan Pote'nin maç başı gol ortalaması 1.94 idi. Bu sezon Pote Adana Demirspor'la  25 müsabakada forma giydi ve attığı 17 gol ile maç başına gol ortalaması 1.47 oldu.mickael pote

Kendine özgü gol sevinci ile tribünleri 2 eliyle sağa sola yatırarak selamlayan, ardından secdeye giden Pote ile Adana Demirspor ipi göğüsleyen tarafta olacağından şüphemiz yoktur.

CSgbd1CVEAAfD9-

Hemen hemen atılan her golde bu ikilinin bir araya gelip taraftarı selamlaması takım içerisindeki bütünlüğünün de bir işaretidir.

 

BURAK ÇALIK "YENİDEN DOĞUŞ"

Altayda forma giydiği 2008-2009 ve 2009-2010 yıllarında bu denli bir çıkış yakalayan Burak Çalık, Adana Demirspor formasıyla adeta yeniden doğuş yaşayarak , taraftarların gönlüne girmeyi başardı.

Cam4FQrUkAAOL2l

Kritik dakikaların neredeyse içerisinden geçerek, takımımızı ışığa götüren Burak Çalık, Adana Demirspor formasıyla 25 müsabakanın 23'ünde ilk 11'de sahada yer aldı ve 11 gol atarak 2009 yılında Altay'da attığı 12 gole çok yaklaştı.

Taraftarlarla olan bağını hemen her ortamda sıcak tutabilen ve Demirspor taraftarının en çok sevdiği isimlerin başında yer alan Burak Çalık, atılan her golde takımda en çok sevinci yaşayan biri ve bunu göstermekten geri kalmıyor. Taraftarın "Kaptan" dediği Burak Çalık, belki de 21 yıllık hasrete son verecek anahtarı yüreğinde saklıyor.

Adana Demirspor'daki başarısındaki en büyük etken ise Taraftarların kendisine olan güveni olduğunu belirten Burak çalık "İnsan sevildiği güvenildigi yerde daha çok istiyo başarıyı... Beni etkileyen taraftara zaten bisi diyemem durgun olduğum da bile bise demeden destek veriyorlar"

CbZ42FaW0AACuM1

Hırsı ve bitip tükenmeyen gücüyle sahada adeta Adana Demirspor'un sol yumruğu olan Burak Çalık'a mavisimsekler.com olarak başarılar diliyoruz.

Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News