Erkan Sözeri "Sonuç değil, performansa bakıyoruz"

Adana Demirsporumuz yeni sezon öncesi ikinci etap kampındaki ikinci hazırlık maçında Elazığspor ile karşı karşıya geldi. Kızılcahamam İlçe Stadyumunda oynanan karşılaşma 2-0 üstünlüğümüzle sona erdi.

Mavi-Lacivertli ekibimiz ilk yarıya iyi bir başlangıç yaparak rakibine oranla üstün bir performans ortaya koydu. Hücum hattını Waldison, Grbic ve Pote üçlüsüyle oluşturan Teknik Direktör Erkan Sözeri, sürekli ileride baskı kurmalarını ve gerektiğinde de geriye gelerek defansa yardım etmelerini istedi. Karşılıklı bazı atakların ardından Adana Demirspor aradığı golü genç oyuncu Anıl Sarak ile buldu. 42. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Grbic, arka direğe ortaladı. Pote’nin kale önüne gönderdiği topu iyi takip eden defans oyuncusu Anıl, düzgün bir kafa vuruşuyla Mavi-Şimşekleri 1-0 öne geçiren golü attı.

İkinci yarıya da gayet iyi başlayan ve birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen yararlanamayan Adana Demirspor’un ikinci golü 90. dakikada Tevfik’ten geldi. Pote’nin oyundan çıkmasıyla tek forvet oynayan Tevfik, ön direğe yerden yapılan ortada kaleciden daha hızlı davranarak ayak içiyle fileleri havalandırdı. Bu golün santrası yapılmadan hakem son düdüğünü çaldı.

‘’SONUÇ DEĞİL, PERFORMANSA BAKIYORUZ’’

Teknik patron Erkan Sözeri maç sonunda yaptığı açıklamada, her iki takım oyuncularını da tebrik ederek, iyi bir 90 dakida olduğunu söyledi. Hazırlık maçlarında sonuçların çok fazla önemi olmadığını belirten Sözeri, ‘’Biz daha çok oyun planımız ve taktik olarak neler yapabildiğimize bakıyoruz. Takımımız tabi ki elinden geleni yapmaya çalıştı. Oyuncularımız iyi mücadele etti. Onlardan istediklerimizi gayet güzel yaptılar. Eksiklerimiz var ve bunu tamamlamak için hazırlık maçları oynuyoruz. Gün geçtikçe daha iyi olacağız. Tabi ki galip gelince de ayrı bir mutluluk yaşıyoruz ama bizim için ilk planda saha içinde yapabildiklerimiz önemli. Hazırlık maçlarının sayısı arttıkça daha da iyi olacağız’’ dedi.  

STAD: KIZILCAHAMAM İLÇE

HAKEMLER

Eren Türk, Mehmet Koçak, Ali Can Ergincan, Şehmus Ünverdi

ADANA DEMİRSPOR: Emrullah, Serkan, Anıl, Raspopovic (Dk. 80 Hasan), Oğuzhan, Mehmet Taş, Tevfik, Khaled, Grbic, Waldison (Dk. 46 Servan), Pote (Dk. 75 Ozan İpek)

ELAZIĞSPOR: Serdar, Ali Fırat (Dk. 58 Hamidou), Mehmet, Murat Kalkan (Dk. 55 Çağrı), Onur, Binya (Dk. 78 Ömer), Berk (Dk. 81 Hakan Esa), Wellington (Dk. 71 Görkem), Ümit, Murat Kayalı, Chehoudi, (Dk. 40 Mesut)

Goller: Dk. 42 Anıl Sarak, Dk. 90 Tevfik Köse (ADANA DEMİRSPOR)

Daha yeni Daha eski
Google News