1.Lig Hayalet Ligine Döndü

Eski adı PTT 1.lig olan TFF 1.lig'de halen naklen yayın yok. 500 sporcunun performans gösterdiği, toplamda 170 milyon euroluk ligi ne Spor ve Gençlik Bakanlığı ne de Türkiye Futbol Federasyonu görmezden geliyor. Hal böyle olunca 1.lig hayalet ligine döndü. Ne takımların oynadığı futbol seyredilebiliyor, ne de teknik analiz yapılabiliyor. Bu durumun devam etmesi halinde ise gelecek sezonda kaliteli futbolcular bu ligde oynamak istemeyeceklerdir. Alt ligden üst lige futbolcu transferi yapılamayacak ve lig simsarlar ligi gibi menejerlerin cirit attığı, kulüpleri boş futbolcularla doldurduğu lig haline gelecektir. Üzgünüz ama Türk Futbolunu bitiriyorsunuz. 

Yayın haklarını elinde bulundurduğu bilinen (Zira aksi bile söylenilmedi henüz)  TRT ise halen maçları yayınlamayı bırakın açıklama yapmayı bile unutmuş durumda. Bu işin altından da passolig çıkar mı? Hani acaba taraftarlar stada gelsin mi diyorlar acaba? E geldiğinde de 6222 ile ceza veriliyor her şeye? Garip bir denklem ve işin içinden henüz çıkabilen malesef yok!

Bu konuda en muzdarip taraftar grubu ise şüphesiz Adana Demirspor taraftarları oldu. Adana dışında da, hatta ülke sınırları dışında da bir çok taraftarı olan Adana Demirspor her hafta aynı sıkıntıyı yaşamaya devam ediyor. 

Bireysel olarak takımlardan yükselen sesleri hiçe sayan Spor Bakanlığı ve  TFF bu konuda ülke futbolunu korumak yerine sessizliğini korumayı tercih ediyor.

Daha yeni Daha eski
Google News