Adana Demirspor hayatın her alanında yaşıyor | 76.Yıl

Adana Demirspor, bugün kuruluşunun 76. yıl dönümünü kutluyor.

ADANA DEMİRSPOR KURULDU
2. Dünya savaşı sırasında gençlerin savaşa hazır olması maksadıyla kanunlaşan Sivil Savunma Mükellefiyeti ile birlikte , diğer 500 kişiden fazla işçi çalıştıran kuruluşlar gibi TCDD 6. İşletme Bölge Müdürlüğünde çalışan işçilerin kurduğu takımın adıdır Adana Demirspor...

40'lı yıllarda Adana Demirspor oyuncuları


Eşref Demirağ, Vasfı Ramzan, Hasan Silah, Hikmet Tezel, Feridun Kuzeybay, Seha Keyder, Emin Ersan, Esat Gürkan ve Kenan Gülgün'dür. Adana Demirspor Kulübü futbolun dışında yüzme, sutopu, bisiklet ve güreş dallarına da büyük önem vermiştir. 1940 yılından 1969 yılına kadar kulüp başkanları TCDD 6. İşletme Bölge Müdürlüğü bünyesinden oluşmuştu. TCDD 6.İşletme Bölge Müdürlüğü bünyesi dışından ilk başkan Mahmut Karabucak olmuştur.

Adana Demirspor 1963 - 1964 Sutopu takımı


YENİLMEZ ARMADA
Adana Demirspor , 1955-1970 yılları arasında , 17 yıl hiç yenilmeyen, 22 yılda tek mağlubiyet alan, 29 defa Türkiye Şampiyonu oldu. Başlangıçta Muharrem Gülergin, Halil Dalhan, Mahmut Dalhan, Hasan Sime, Recai Çelik, Sefa Aydın, Ahmet Güçlüoğlu, Şükrü Ağcaoğlu, Faruk Suvar ve Halil Yüksel'den oluşan Yenilmez Armada takımını yaratanlara daha sonra Ünsal Fikirci, Erdal Acet, Ayhan Karataş, Bora Özkök, Fahri Gez, Faruk Morkal, Ahmet Bozdoğan gibi birçok rekortmen yüzücü katılmıştır.



TARAFTAR HAYATIN HER ALANINDA
Kendi sahasında ve deplasmanda takımlarına verdiği destekle bilinen ve hemen her kesimin övgüyle bahsettiği Adana Demirspor taraftarları, sadece spor faaliyetlerinde değil, hayatın hemen her alanında bir duruş sergilemiştir.

YÖNETİM HATALARI
Bu büyük taraftar kitlesi ve sempatizanı içerisinde bulunduran Adana Demirspor, Adana'da genellikle seçim yatırımı olarak görünmesi, ne yazıktır ki yıllar içerisinde kulübün sportif başarılardan uzaklaşmasını sağlamıştır. İyi yönetilmeyen Adana Demirspor, 1995 yılından bu yana süper lige çıkamamış ancak taraftar kitlesini her geçen gün arttırmaya devam etmiştir. Bunun en büyük sebeplerinden biriside, kulübün sahadaki başarısı değil, taraftarın tribündeki duruşundan kaynaklanmaktadır.



SEVDANIN LİGİ YOK
Bugün tribünde yer alan taraftarların %90'ı Adana Demirspor'u süperligde mücadele ederken görememiştir..


Daha yeni Daha eski
Google News