Adana Demirspor'da Acil Eylem Planı


Adana Demirspor bir türlü kafayı kaldıramıyor ve üst sıralara niyetlenemiyor. Sahada zevk veren, heyecan yaşatan Adana Demirspor, sahada kıvranan, atak futboldan uzak, seyir zevki yaşatamayan bir takım haline dönüşüyor.

17 maçta 4 galibiyet, 3 mağlubiyet alan Adana Demirspor 10 müsabakadan da beraberlikle ayrılınca 19 puanla ligde 12. sırada yer aldı. 3  puanlık sistemde alınan fazla beraberlikler durumunun avantaj değil, dezavantaj olduğu yıllardır bilinmektedir. Nitekim 17 maçta aldığı 3 mağlubiyetle lider Eskişehirspor ile en az mağlubiyet alan takım sıralamasında aynı koltukta otursa da alınan 10 beraberlik, liderle arasında ki uçurumu gözler önüne seriyor. Eskişehir 31 puanla 1.sırada yer alırken, Mavi Şimşeğimiz 19 puanla 12 sıradaki yerini koruyabildi.

DEMİRSPOR'UMUZUN MAÇ BAŞINA KAZANDIĞI PUANLAR
Adana Demirspor'un 10 beraberlikle ortalama 1,7 müsabakada berabere kalırken, maç başına kazanma oranı 0,89 puan olarak ortaya çıktı. Bu istatistiksel bilgi ışığında, Adana Demirspor'un performansının 17 hafta daha bu şekilde devam edeceği düşünülürse durumu hiçte iyi görünmüyor. Adana Demirspor,  bu performansıyla devam ederse lig bitimine kadar yaklaşık 15 puan daha kazanır ve ligi 34-40 puan aralığında bitirecek gibi görünüyor.

ACİL EYLEM PLANI
Transfer tahtası hala kapalı olan Adana Demirspor'da işlerin tekrar yoluna girebilmesi için yönetim kurulunun acil açıklama, tedbir ve planlama yapması bekleniyor. Teknik Direktör Engin İpekoğlunun gözü ise açılmasını beklediği transfer tahtasında... Nitekim dün Mersin İdmanyurdu müsabakasında yedek kulübesindeki oyuncuları oyuna almaması teknik direktörümüzün çaresiz kaldığını gösteriyordu.

SİTEMİZDEN DİP NOT;
mavisimsekler.com olarak umuyoruz ki, transfer tahtasının açılmasının önündeki maddi kaygılar bir an önce çözüme ulaşır ve transfer tahtası açılabilir.  Aksi durumda, bu gidişatla Adana Demirspor muhtelem ligde kalabilir ancak bir tık ötesi felaketin önünü de açabilir..


GEÇMİŞ YILLARDA KÜME DÜŞME HATTINDAN SON ANDA KURTULAN TAKIMLAR
2015-2016 sezonunda 36 puan toplayabilen Denizlispor ligde kalabilmişti.
2014-2015 sezonunda 33 puan toplayabilen Denizlispor ligde kalabilmişti.
2013-2014 sezonunda 38 puan toplayabilen Fethiyespor ligde kalabilmişti.
2012-2013 sezonunda 38 puan toplayabilen TKI Tavşanlı Linyitspor ligde kalabilmişti.

Daha yeni Daha eski
Google News