Demirspor Taraftarlarından Basın Açıklaması

Adana Demirspor taraftarlarından basın açıklaması;

Adana Demirsporlular Derneği, Ankara Tayfası, İstanbul Grubu, mavilacivert.com, 6. Bölge, Adana DemirsporFan ve taraftarların ortak basın açıklamasıdır. Bu açıklamamıza verilen destek Demirsporumuzun geleceğine ışık tutmak ve yıllardır süren ezberi bozmaktır.

Geçen haftaki yapmış olduğumuz basın açıklamamızı yineliyoruz ve üstüne;
- Kongre gündem maddesinde dilek ve temennilerin seçim maddesinden önce olmasını ve tüzük değişikliği maddesinin eklenmesini istiyoruz,
Ve düşüncelerimiz şudur;
Telat Şahin; Düşüncelerimiz ortaktır beş parmak gibi hepsi bir yere geliyor. 2008 den sonra gelen yönetimler geçmişin borcu ve günün ödemeleri ile boğuşmuştur. Kalıcı gelir, kurumsallaşma, altyapı ile uğraşamamıştır anca transfer, maç başı, maaş, prim, kamp gibi masraflarla boğuşmuşlardır tek haklı oldukları nokta bu. Ama yinede Demirsporu bu duruma getiren yönetimlerdir. Taraftarlar cesaretli olmalı Tarsus’u geçemeyizi bırakmalı artık, gerekirse Tarsus’a yürüyerek gidelim dik duralım. Biz Tavşanlı, Antep beld. Değiliz büyük camiayız düştüysek kalkmasını biliriz, küllerimizden yeniden doğarız. En büyük desteği sn. Hüseyin Sözlü’den gördük. Üç sezonda harcanan 70 – 80 milyon bütçe var, ama Demirspora hiçbir katkısı yok  bir metre kare arsa tapumuz, bir kedimiz bile yok. Bizim Türk futbolundaki misyonumuz her gelen futbolcuya, menejere  800 bin 1 milyon para dağıtmak değil. Paraların linç edildiği dedikoduları var şeffaf olmazsan bu dedikodular çıkar. Artık Demirspor gelen yönetimlerin oyuncağı olmasın, tavrımız şahıslara değil yönetim şekillerine. Başarı istemiyoruz Adana Demirsporu istiyoruz, Muarrem Gülergin lerin Demirsporunu istiyoruz. Bu açıklamalarımızla yönetim bizi düşman görüyor burası siyaset yeri veya işyeri değil. Biz yönetim düşmanı değil, Demirsporun dostuyuz bunu böyle görmeyen kişilerin kendisi Demirsporlu değildir.
Serkan Ayvataş; En çok şikayet ettiğimiz şey yönetim şeklinin kurumsallaşmaması ve kurumsal yönetim şekline kavuşmamamız. Herkesin yetkilerini, görevlerini çizip o doğrultuda hareket etmelerini sağlamamız lazım. Geriye dönüp baktığımızda hiçbir zaman mevcut yönetimlerin bunu yapmak için çabaları olmadı. Altyapıdan neden oyuncu çıkaramıyoruz araştırıp tartışmak lazım, altyapıdan oyuncu çıkaramadıkça geleceğimizi kurtaracağımıza inanmıyorum.
Caner Köse; Yıllardır altyapı dedik ama hiçbir başkanda, yönetimde bunu görmedik. Demirspor kötü gidecekse gitsin ama bizim çocuklarımız ile gitsin, bizim çocuklarımız ile çıksın.
Meral Doğan Ateş; Açıklamalarımızın tamamı yıllardır döne döne söylediğimiz şeyler. En önemlisi kalıcı gelir ona ulaşamadıkça hep bir yerlere bağlı olacağız. Her sezon başı daha kötüye gitmesin diye dua ediyoruz, altyapıya şans tanımıyoruz altyapıya şans verenlerin başarılı olduğunu görüyoruz. Gelen topcular bir şeyler yapamayınca ortada kalıyoruz, borç katlanıyor. Gelecek yönetimlere borçlar bir dağ gibi göstererek korkutup uzak tutuluyor. Olduğumuz yerde sayıyoruz geriye gitmeyelim diye dua ediyoruz. Kalıcı gelir, altyapı, kurumsallaşma, şeffaf olmak yapılması gereken bu.
Fırat Ateş; Futbol endüstriyel oldu ve belli kuralları var, bu kuralların içersinde kendi yapabileceklerimizin üzerinde bir şeyler yapabilirsek ancak belli çıtayı aşarız. Senelerdir bir ezberimiz var her gelen yönetim aynı şeyi yaptığı için patinaj çekip yerimizde sayıyoruz. Kötü noktada değiliz daha kötü günler gördük tabii ki taraftar her zaman iyisini ister. Uygulamaya gelince yöneticiler cesaret edemiyor.
Taşkın Kangal; Düşeceksek düşelim ama çıkışımız planlı ve programlı olsun. Kalıcı gelir önemli kavram yöneticilerde çok çalışmalı sadece başkana bağlı değil. Göreve gelen yöneticiler kendine düşen görevi yerine getirebilirlerse ancak faydalı olurlar, isim olarak yönetimlerde bulunan çok yöneticiler var ve var oldu.
Şenay Ildız; Başkana bağımlı bir Demirspor yönetimi istemiyoruz, yönetimin hepsinin taşın altına elini koyması ve ortak proje yapması lazım. Yönetime kim gelirse gelsin taraftarla bütün olması lazım. Biz zamanımızı veriyor, biletimizi alıyor, kongre üyesi oluyor, Demirspor ürünleri alıyor, sevgimizi veriyorsak Demirspor’un gelir ve giderinden de haberdar olmalıyım, her şeyde varım ama hiçbir şey bilmiyorum bilmem lazım, şeffaf olunmalı.

Daha yeni Daha eski
Google News