Kongre Sürecine Dair

Adana Demirspor'da kongre zamanı yaklaşıyor. Az önce Sedat Sözlü bir radyo programında Bandırmaspor maçının ardından kongre kararı alacaklarını belirtti. Camiamız için hayırlı uğurlu olmasını en baştan diliyorum.

Sedat Sözlü'nün Adana Demirspor'da kaldığı süreler içerisinde başarısız demek bana göre biraz ağır kaçar. Netice itibariyle takımı devraldığı ilk sezon, hakemlerin de büyük bir dezavantajıyla ilk 2'yi kaçırıp, Play Off'lar  da süper ligin kapısından dönüldü. Ertesinde de malum berbat bir sezon geçiriyoruz. 1.lige çıkışımızın 5 sezonunda yine ligin üstünden uzak altlara daha yakın durumdayız. Tek teselllim, Sedat Sözlü'nün temlik koyulmayacak ve borç azaltılacak sözleridir. Bu bile başlı başına bir başarıdır naazarımda.

Olsun,  canımız sağolsun diyorum kendi kendime, yapacak çok şey olsa da , elimizden gelen bu diyerek "kader" diyorum.

Şimdi ise camia, lig bitmeden, sinir ve öfkeler taze iken kongre beklentisi içerisine,  yeni bir heyecana yelken açılacak gibi görünüyor. Umuyorum yapılacak veya yapılması muhtemel bu kongre süreci en az hasarla ve en büyük katılımla gerçekleşir. Taraftar olarak çok çeşitli fikirlere sahibiz, kimimizin ak dediğine bazı kesimler kara diyebiliyor. "Bu iyidir" denilenler ise bir kesim tarafından "neresi iyi" diyerek sorgulanabiliyor. En nihayetinde orta yol  bulunmadan kalpler kırılıyor ve süreci en sakin yöneten kimseler bu bayrak yarışında en büyük rolü üstleniyor.

Detaylara boğmak istemiyorum; Sadece dün akşam Avukat Müslüm Susar beyefendinin bir yerel televizyondaki açıklamalarının yer aldığı bir video kaydını izledim. Birkaç kelam etmek istedim. Adana Demirspor başkan adaylığına bu ikinci girişimi olduğunu da biliyorum. Ancak programdan mıdır, yoksa canlı yayın stresinden midir bilemiyorum , müthiş gergin görünüyordu. Yayın esnasında, birkaç kez masaya elini sert koyması, gelen sorulara verdiği cevaplar esnasındaki beden dili beni endişelendirmedi desem yeridir. Kendisine hak vermemek elde değil Koskoca Adana Demirspor'dan bahsediyoruz. Yük ağır, yol çetin.. Programda hemen her şey soruldu ancak kendisi projelerin detayına girmedi veya girmek istemedi...Bana göre en can alıcısı ise "Kongreye gireceksem tek listeyle girerim, yoksa girmem" diyerek bir nevi daha yarışın başında ter attı. Aslında bahsettiği maddeler, yani yapılması gerekenleri aktarırken - Altınordu'nun altyapısının örnek alınacak olması, - Beşiktaş başkanı Fikret Orman'ın yaptığı gibi "Feda" demeyi düşündüğünden bahsetmesi olumluyken, "Ben gelirsem 3 sezonluğuna geleceğim" demesi ise bende bu iş başlamadan biter dedirttirdi. İmkansız mı değil ama ne bileyim, sabır kelimesiyle Adana Demirspor'u bir arada düşünemiyorum. Belki de dediği gibi her şey yolunda giderse neden olmasın?  Ama dediğim gibi canlı yayın vs. gibi etkenlerle tam olarak kendini ifade edememiş te olabilir. Kendisine yine bu satırlardan teşekkür etmemek olmaz. Netice itibariyle bu bir medeni cesaretten daha ötedir. Dünyanın her tarafında taraftarları, sempatizanları olan bir spor takımının yönetimine talip olmak her yiğidin harcı değildir.

Ön yargısız davranıyorum...
Hemen herkesin de bu şekilde davranmasını diliyorum. Adana Demirspor hepimizin, kimsenin şahsi eşyası, hobisi olmamalı. Başkanlığa aday olacak kimselere asla "Senden başkan olmaz", "Paran var mı?" "Ne başarın var ki, Adana Demirspor'a başkan olacaksın" şeklinde yaklaşılmamalı..

Dileğim; önümüzdeki kongre sürecisinin bir yarış şeklinde olmasıdır. Yani Başkan adaylarının içine kapanık, arka odalarda, kulis çalışmasından ziyade Sn.  Müslüm Susar gibi çıkıp "Başkanlığa Adayım" diyebilecek cesarete sahip olmasıdır. Sırf bu sebeple bile Müslüm beye teşekkür ediyorum.

Başkan adaylarına;
Lütfen Adana Demirspor için elinizden geleni yapın, Taraftar için özel planlar yapın. Sizin bu yolda ki en büyük destekçiniz ve yardımcınız bu büyük taraftar olacaktır. Bu arada hepsi zeki ve akıllıdır. Acıyı senelerce çekmiş, çaresizliği iyi bilen ama yılmadan usanmadan yaşadığı her kötü olayı tecrübe edinmiş ve geleceğini de bu tecrübeler ışığında sorgulayan bir kitleden bahsediyorum. Şeffaf olmak bir çok yanlış anlamanın önüne geçecektir. Her insan hata yapar ama çıkıp hatalı olduğunu kabul etmiyorsa , benim nazarımda yaptığı doğruları da silebilir. Yeni yapılacak kongre de şehir, siyasi dinamikler, basın ve en önemlisi taraftar birliği şarttır. Bu birleşmeyi sağlayabilecek kişi ise değil Adana Demirspor'un.. Gönüllerin başkanı olur.

Tekrar bu kongre sürecinin köklü camiamız için hayırlı olmasını diliyorum...

Saygılarımla
Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News