Tek Başına Takım Gibiler

Bu futbolcular attığı goller ile takımını sırtladılar ve puanlar kazandırdılar. TFF 1.Ligde 27 hafta geride kalırken kritik zamanlarda takımını öne geçiren golü atan oyuncular listesinde 1.sırada Malatyaspor'un Senegalli oyuncusu Boubacar Dialiba Diabang yer alıyor. Evkur Yeni Malatyaspor'un 28 yaşındaki siyahi oyuncusu Boubacar Dialiba Diabang geride kalan 27 haftada rakip kalelere 12 gol atarak takımının gol yükünü sırtlanırken, 7 müsabakada takımını öne geçirip galibiyet golünü atarak tek başına 21 puan kazanılmasının da mimarı oldu.

Adana Demirspor kaptanı Mickael Pote ise geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Adana Demirspor'un en mühim gol silahı oldu. Demirspor'un attığı 38 golün 20'sinde tribünlerden gol sesi yükseldi. Şu anda 20 gol ile en yakın rakibi Adis Jahovic'e (Göztepe) 5 gol fark atan Pote 6 müsabakada attığı galibiyet golü ile tek başına 18 puanın en büyük mimarlarından oldu.

Aynı durumda yine 6 maç galibiyet golüyle takımına maç kazandıran diğer futbolcu ile Göztepe'den Adis Jahovic oldu. Jahovic'i ise 5 maçla Rydell Poepon (Boluspor) ve Eskişehirspor'dan Erkan Zengin takip ediyor.

MAÇ KAZANDIRAN GOLCÜLER / MAÇ SAYILARI

Oyuncu / Takım Toplam Gol Maçın Yıldızı
1 - Boubacar Dialiba /Yeni Malatyaspor 12 7
2 - Mickaël Poté / Adana Demirspor 20 6
3 - Adis Jahovic / Göztepe AŞ 15 6
4 - Rydell Poepon / Boluspor 15 5
5 - Erkan Zengin / Eskişehirspor 8 5
6 - Lanre Kehinde / Elazığspor 7 4
7 - Recep Aydin / Giresunspor 7 4
8 - Semih Sentürk / Eskişehirspor 10 4
9 - Leandrinho / Sivasspor 6 4
10 - Eren Tozlu /Yeni Malatyaspor 9 4


Daha yeni Daha eski
Google News