Adana Demirspor'un Toplam Borcu Belli Oldu

Adana Demirspor 2.Başkanı ve Basın sözcüsü İmam Gazali Hıradağı, Koza Tv'de yayınlananan Koza Spor programında Ergün Kara ile canlı yayındaydı.

**Adana Demirspor'un kesin olarak bugün ki  28.553.000 milyon TL borcu olduğu açıkladı. Bu rakamların şu anda Uçk'daki davalar dahil olmadığını ancak o davalardan da herhangi bir artış olacağını düşünmediğini belirtirken, toplamda en fazla 30-35 Milyon borç gözüktüğünü belirtti.

**Transfere engel borcumuz en az 5 Milyon TL bekliyoruz.

**5.7 Milyon Lira ödenen rakamlar : Rıdvan Koçak, Pawalek, Mesut Saray, Ramazan Kurşunlu, Keremcan Akyüz, Beykan Şimşek, Cumali Bişi, Yiğitcan Erdoüğan, Erman Özgür, Ufukhan Bayraktar

**810 Bin lira UÇK'da yargılaması bitmiş alacağı var.
**Anıl Taşdemir bizi mahkemeye vermiş 1.215.000 TL istiyor.

Fesih işlemlerinden dolayı Adana Demirspor'un harcama dengelerinin bozulduğunu belirten İmam Gazali Hıradağı, yönetim işlerinin en az 3 yıl olması gerektiğini savundu ve bunun başka bir iş olduğunu sözleşmeelerin dikkatle hazırlanması gerekiyor. Özellikle sözleşmelerde tek taraflı fesif maddesinin olması gerekiyor. Şu an bizde oynayan ve sözleşmesi gelecek sezonda devam eden futbolcularımızda bu madde yer almaktadır.

7.318.000 Temlik Kimlere Ait:
İmam Gazali Hırdağı, Sedat Sözlü'nün temliği olmadığını belirten İmam Gazali Hıradağı, 1.5 Milyon lira Adana Demirspor'a bağış yaaptığını 4 Milyon TL'de alacağım bulunuyor.

3.300.000 TL Selahattin Aydoğdu (4 Milyon TL idi bir kısmını ödeyebildik)
2.000.000 TL Sedat Sözlü döneminde 1.Yıl
2.050.000 TL Sedat Sözlü döneminde 2.Yıl

Adana Demirspor'a temlik borcu olarak 3 kişi yer alıyor. Kenan Şenbayrak, İmam Gazali Hırdağı ve Şentürk Çalık'a aittir.

PROGRAMDA KONUŞULAN BAŞLIKLAR ŞUNLAR OLDU;

**İmam Gaazali Hırdağı, başkan olacak adaylara tüm mali bilgileri yazılı olarak vereceğini bellirtti. Bana da soruyorlar Adana Demirspor'a başkan olmak ister misiniz? diyorlar. Bu benim için hayaldir. Birçok ilçe başkanlığından daha kıymetlidir. Bu büyük bir duygudur.

**Mehmet Gökoğlu ile ilgili, kendisiyle görüştüm.. İstanbula taşınacağını ve başkanlık düşünmediğini belirtmişti ama bu 1,5 ay önceydi.

**Aylık 100 Bin Liralık ödememiz var ve ne yazık ki 3 ay geriden geliyoruz. Şu an resmi olarak başkanlığını açıklayan yok ama başkanlığını açıklayacak kişilerinde bu yükten haberdar olmalı.

**Biz Adana Demirspor'u ayakta tutmak istiyorsak bizim yıllık gelirimiz 13 Milyon TL dir. Bu ligde kalırsak, ki kalacağız... Gelen yönetimlerde dışardan kaynak bularak 3 yıl içerisinde de bu kulüp borçsuz hale gelir.

**Taraftarlarımızdan bazıları diyor ki yönetime gelenlerin takıma verdiği paraları hibe etsin. Bu biraz zor bir durum. Yöneticilerde insan ve onlarında devam etmesi gereken hayatları var, cebindeki tüm parayı karşılıksız vermesini beklemek zordur.

**Gelen yönetimler şampiyonluk parolasıyla geliyor, ve bu da altyapıyı zora sokuyor. Gelen hocalarda altyapıya dokunamıyor. Ama gelecek sezon bu yaraya ilaç olmak için çalışacağım.

**Takımda iskeleti tutmak gerekiyor. Şu anda kadroda bulunan en aaz 5 oyuncuyu tutmamız lazım.

**Taraftarlarımızdan tek ricam, küfür ve çirkin tezahüratı bırakmalılar. Bu sene bir takım olamadık ve o heyecanı yakalamadık. Biz Bandırmaspor'u rahat mağlup edebilecek bir takımız ama sıkıntılarımız var Bandırmaspor maçında ne yazık ki farklı mağlup olduk.

** Mustafa Diliçıkık ve Tekin Hocam, 1 kaleci ve kondisyoner ile sezon sonuna kadar başka bir hava yakalamak istiyoruz.

**Pote'nin kalacağını düşünmüyorum. 300 bin Euro idi, Pote sezon başında 500Bin Euro istedi.. 350Bin Euro verdik ama gelecek sezon için 600 bin Euro istedi. Biz bu sezon için sözleşmeyi 350 Bin Euroluk bir sözleşme hazırladık ama kendisi imzalamadı. 650 Bin Eurolukta bir teklif varmış.. Ben kalacağını düşünmüyorum.

**Altyapıdan 3-4 futbolcu oynatıp, mütevaazi bir kadro kurmalıyız ve bu borcu bitirmeye çalışmak istiyorsak eğer..

** Kimse 4 maçlığına gelmez. Tekin İncebaldır, kalan maçlar için herhangi bir bedel istemedi ve bedelsiz takımı çalıştıracak.

**Boluspor maçından galibiyet alırız inşallah.. Galip gelerek motivasyonumuzun artması gerekiyor.

**Şu anki süreçte net tavır koyan, Müslüm Susar ve Nilay Ateşoğulları haricinde kimse yok. Sedat Başkan devam edebilir mi? Bilemiyorum... Onun tavrı, Demirspor'u daha ileriye götürebilecek bir yönetim gelirse bırakmak istiyor. Kendisi de net bir yanıt veremiyor. Hüseyin Sözlü'nün ciddi destekleri var. Özelliklede geçen sezon inanılmaz yardımlarda bulundu. 2 Seçeneğimiz var. Devasa bir yönetim gelirse bu borcu kapatır ve takımı yukarıya taşır. Bizim yapabildiğimiz sadece borcu dahada ileri götürmemek adına çalışmardır. Makul olan ise çok güçlü bir yönetim gelmez ise Adana Demirspor'un bütçesinin düşürülmesi gerekiyor. Eğer çok güçlü bir yönetim gelmeyecekse en fazla 250-300 Bin liralık futbolcular alınması gerekiyor. Kiralık oyuncuda bir seçenektir.

**Adana Demirspor'da reform şart. Bütçemizin küçültülmesi gerekiyor. Eskiden Uçk yoktu ve şimdi müracaat eden futbolcu 2-3 ay içerisinde kulüpten alacağını tahsil edebiliyor veya transfer yasağı koyulabiliyor.

**Kalıcı gelir için herhangi bir çalışma yapamadık..

**Adana Demirspor'da gelecek yönetim tecrübeli olmalıdır. Bu tecrübe de en az 3 yıldır. Toplantı salonunu bilmeyen yöneticilerimiz var. Bu sezon yöneticilerimizden de çok fazla destek alamadığımızı söylemem gerekiyor.

**Bu sezon 10 Milyon TL bütçemiz vardı. Bu bütçe bile yüksek keşke diyebilseydik camiamıza.. Daha düşük bir bütçe hazırlamalıyız.

**Beykan Şimşek'in bize gelmek gibi bir çabası olmadı.

** Camiamızın gücünden endişe edilmemeli, keşke şartlar iyi olsaydı da şu an direk çıkmayı düşünseydik. En kötü play off konuşsaydık ama olmadı. İnşallah bu ligde kalıp gelecek sezon güçlü bir yönetimle Adana Demirspor'u üstte taşımalıyız. Ben canı gönülden Adana Demirspor'un emrindeyim. Tekrar ifade etmem gerekirse, Ben başkan olmak istiyorum ama buna gücüm yok. Ailemde bu noktada zorlanıyor. Ailemizi bile göremediğimiz haftalar var." dedi.




Daha yeni Daha eski
Google News