Sercan Kaya "Demirspor Taraftarına Layık Olduğumu Düşünüyorum.."

Adana Demirspor'da sözleşmesi devam etmesine rağmen kampa çağrılmayan Sercan Kaya, Lig Radyo'da Ömer Necati Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Mixed Zone'a önemli açıklamalar yaptı. İşte Sercan'ın sözleri:

'Kimseyi istemiyorlarmış'

"Başkan ve hoca geçen sezondan kimsenin kalmayacağını söyledi. Benim sözleşmem devam ediyor fakat herhangi bir kampa davet gelmedi Adana Demirspor'dan. Geçen sezon takıma geldiğimde sözleşmeme 10 Haziran-25 Haziran arasında taraflar tek taraflı fesih yapabilir maddesi koymuştuk. Ancak bu süre içerisinde bana fesih konusunda bir şey söylenmedi. İki taraf da bunu kullanmadı. Ben de takımda devam edeceğimi sanıyordum, ancak kampa çağrılmayınca yetkililerle görüştüm. Başkanın geçen sezondan kimseyi düşünmediğini ilettiler. Bu durumda fesih yapılacaksa bir an önce bu durumun netliğe kavuşturulmasını istedim. Sözleşmeli oyuncuyum. Bir an önce birşeylerin belli olmasını bekliyorum. Sonuçta ortada bir sözleşme var ve benim de futbol hayatımı devam ettirmem gerekiyor. Benimle bir şekilde görüşülmesi lazım ama görüşülmedi, ben de bekliyorum."

'Kestirip atmak olmaz'

"Sözleşme varken başka bir takımla görüşmem de doğru olmaz. Ancak bu şekilde ortaya bir mağduriyet çıkacak ve bunu Adana Demirspor'dan talep etme hakkım olacak. Bir sene boyunca Adana Demirforması giymiş bir oyuncu olarak en azından benimle görüşülmesi iyi olurdu. Sözleşmesi devam eden bir oyuncu için 'Geçen seneden kimseyi düşünmüyoruz' diyerek kestirip atmak olmaz sonuçta. Böyle bir şey varsa saygı çerçevesinde konuşulabilir. Benim kimseye karşı bir saygısızlığım olmadı. İstenmiyorsak ortada bir sözleşme var ve bunun yükümlülükleri bulunuyor. Ben de kendi adıma yasal haklarımı kullanırım veya bir yol bulunur. Kamp başlayalı da 3 gün oldu."

'Pişman değilim ama...

Adana Demirspor'a geldiğimden hiç pişman olmadım. Geçen sene çok maddi sıkıntı yaşadık. Bu konularda çok konuşmak istemiyorum. Ancak o durumlarda bizim neler yaptığımızı bir şekilde birileri anlatacak ve Adana Demirspor taraftarları da gerçekleri öğrenecek. Ben asla pişman olmadım. Geldiğimde benim tarzımdan farklı şekilde oynatılmaya çalışıldım. İlk 10 maç hiç oynamadım, sonra bir oynadım bir oynamadım. Kendimle yüzleşecek bir insanım. 31 maç oynamama rağmen kötü sezon geçirdim, bunun sorumlusu benim. Her şey üst üste geldi. Saha içerisinde veremesem de saha dışında her şeyi yaptım. Benim vizdanım çok rahat. Geçen sezondan kimseyi istemiyoruz dediklerinde biz zan altında kalıyoruz. Şu an yönetimde olani olmayan yöneticiler bunu bilir. Gerçekler ortaya çıktığında nasıl bakıyorlar bilmiyorum ama Adana Demirspor taraftarına layık olduğumu düşünüyorum.

'Sisteme uymadım...'

"Benim başarısızlığımın en büyük nedeni geldiğimde direkt oynayabileceğimi düşündüğümden kaynaklandı. Ancak Erkan hocanın oyun sistemi daha çok bekleyen tarzdaydı. Tamamen bana uymayan bir oyunc tarzı. Engin hoca da ona benzer devam etti. Ben daha çok topla etkili olan bir oyuncuyum. Bu sistemdeki takıma transfer olmam yanlıştı belki de. Bu sistemler de etkili oldu istenileni vermememde. Ama en büyük sorumlu benim elbette. Kampa da geç katılınca kötü gitti benim için her şey. Ancak insanların düşüncesinin saha dışında olanları öğrenince düşüncelerini yüzde yüz değiştireceğini düşünüyorum. Adana Demirspor camiası çok büyük. Oyuncular gelir geçer, önemli olan bu camianın başarısı."


Kaynak:www.fanatik.com.tr/amp/2017/07/04/sercan-kaya-dan-tepki-1304838
Daha yeni Daha eski
Google News