Adana Demirspor Muharrem Gülergin Sezonu 2017-2018

Adana Demirspor yönetimi, 2017-2018 sezonunu Muharrem Gülergin Sezonu olarak adlandırdı. Adana Demirspor başkanı Mehmet Gökoğlu "Yönetimi, taraftarı, hocası, futbolcusu ile USTA'ya yakışan bir lig olsun" dedi.

Geçen sezon küme düşmekten son maçta 1 golle kurtulan Adana Demirspor, bu sezon kadrosunu sıfırlayarak yeni transferler yaptı ve yeni sezona yeni bir takımla girecek. Muharrem Gülergin Sezonu olarak başarılı ve gururlu bir yıl geçirmek nasip olsun..

MUHARREM GÜLERGİN KİMDİR?
Gülergin 1940 yılında kurulan Adana Demirspor kulübünde ilk yılından itibaren futbolcu, yüzücü, sutopu oyuncusu ve atlet olarak dört ayrı branşta hizmet vermiş; yüzme ve sutopunda millî takım kaptanlığına kadar yükselmişti. Futbolculuğu sırasında geliştirdikleri taktikle o dönem WM sistemi olarak bilinen taktiği Türkiye'de ilk kez uygulayan oyunculardan olmuştur.1957 yılında futbolu, 1962 yılında ise sutopunu bırakarak jübile yapan Gülergin, sırasıyla Adana il yüzme ajanlığı, yüzme-sutopu millî takımları teknik menajerliği, Adana Demirspor futbol takımı teknik direktörlüğü ve Adana Demirspor kulübü yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1972-73 sezonunda Adana Demirspor'u birinci lige çıkaran teknik adam olan Gülergin, Fatih Terim'in yetişmesinde de pay sahibi oldu.

Gülergin, demiryollarında çalışan bir babanın dört çocuğundan ikincisidir. Evli ve üç çocuk sahibi olan Gülergin, 7 Ağustos 1995 tarihinde Adana'da hayatını kaybetti.Cenazesi Adana Demirspor'un kulüp binası önünde yapılan ve Türkiye den birçok spor adamının katıldığı bir törenden sonra, Adana Asri Mezarlık'ta toprağa verilmiştir

Gülergin'in anısına, Adana Demirspor'un maçlarını oynadığı 5 Ocak Stadyumu'nun kuzey kale arkası tribününe Muharrem Gülergin adı verildi.

MUHARREM GÜLERGİN SEZONU GÖRSELİ

Daha yeni Daha eski
Google News