Umut Işığı

TFF 1. Lig'in 2. haftasında Adana Demirspor, kendi sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı.
Mücadeleyi Rizespor, 3-1'lik skorla kazandı.

Rizespor 2  haftalık periyotta ben bu ligde 'misafirim' mesajı verdi. Şu anda bunu söylemek erken fakat kadro yapısı ve kadro derinliğiyle şampiyonluğun en güçlü adayı.

EKSİKLER!

Adana Demirspor'da ise eksikler vardı. Bunları hemen yazalım... Kaleci ve hızlı stoper! Bir de sol bek karmaşası... Adil'in asıl mevkisi stoper fakat en az 6 kilo fazlası var. Şu şartlarda sol bek oynaması da stoper oynaması da handikap. Sol bekte Tolgahan'ın neden oynamadığı hala kendime soruyorum.... Mavi-Lacivertli takımın yabancı oyuncuları umut ışığı oldu. Lingane ve T. Mendy bu ligde fark yaratacaklardır. Rüstemovic de çok yetenekli ve mücadeleci bir kimlik. Fakat oynadığı mevkiye göre çok cesurca!

TAMBE?
Pote'nin gidişinin ardından transfer edilen Tambe'nin yükü oldukça ağır. Şimdiden söylemekte fayda var. Tambe'den 25 gol falan beklememek lazım, stili çok farklı, yıldırıcı ve mücadeleci. Fakat oyun içerisinde çok gerilere geliyor. Yerini de bilmeli. Atabey'e de şans verilmeli. Özetle stoper ve kaleci transferinin ardından Adana Demirspor Play-Off yapar. Hatta geçen sezonki Malatyaspor gibi sürpriz de yapar. Rizespor'da olağanüstü bir durum olmazsa direkt Süper Lig'e yükselen takım olur. Biliyorum, bunları söylemek biraz erken fakat Adana Demirspor  bana umut verdi.

ALKIŞLANACAK HAREKET!

Adana Demirspor'da 18 yaşındaki Mustafa Yılmaz'ın ilk 11'de yer alması güzel bir tabloydu. Fakat zaman yanlıştı.

Salim Manav
Daha yeni Daha eski
Google News