Adana Derbisi Analizi

Merhaba bu haftaki rakibimiz Adanaspor hakkında biraz bilgilendirme yapalım.
Geçen yılı süper ligde geçiren Adanaspor kadrosunu koruyan takımlardan, doğal olarak güçlü bir kadro yapısına sahip. 25,7 yaş ortalamasına sahip takım 8 yabancı futbolcu bulunduruyor.
11 Milyon piyasa değeri bizden iki kat fazla.
Rakipte sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.
Didi ve Digao 450 dakika ile en fazla süre alan oyuncular olurken Bahattin Köse ve Gueye en golcü oyuncuları.

Son maçtaki ortalama saha dizilimi ve ilk 11 bu şekilde.


Takımın başında Kemal Kılıç bulunuyor. 1992 yılından beri 1.Lig takımlarını çalıştıran Kemal Kılıç 4411 i iki ön libero ile oynuyor.

Adam markajını seven Kemal hocanın oyun anlayışı hücum futbolu ve taktiksel analiz üzerine.
Son Manisa maçı sonrası “11 kişiyle savunma yapan bir takımın kenarlarını iyi kullandık.” açıklaması yapan Kemal hoca kanatlardan orta sahaya topu paralel taşıyıp orta alandan şutlar ile gol ve pozisyon buldu. Golden önce kapalı savunmaya 2 kez kanatlardan gelip orta alana topu açan Adanaspor ortadan kaleye şutlar ile üçüncü denemede golü buldu.

Gelelim savunmalarına, savunmanın ortasında ortalama 1.85 gibi boy ortalamasına sahip oyuncular ile son maçta hiç hava topu bırakmadılar.

Kemal hoca savunmaya önde baskı uygulattığı için Lalawele gibi hızlı oyuncular ile çok etkili olabiliriz.
   

Resimleri incelersek az da olsa gelişen Manisa ataklarında önde basan savunma arkada büyük boşluk bıraktı bu da hızlı kanat oyuncularımız ile değerlendirilebilir.

En tehlikeli oyuncuları hücum hattındaki Magaye Guaye ve Vinicius olacak.




Son lig maçında savunmada yapılan hatalarımızı tekrarlamamız gerekiyor.
Ev sahibi iken Denizlispor, Ümraniye ve Manisasporu yenen Adanaspor deplasmana gidip Gazişehir Gaziantep ve Giresundan fark yedi.

Biz ise son maçımıza aşağıda belirttiğim kadro ve dizilim ile çıktık. Savunma hatalarının öne çıktığı karşılaşmada kötü bir oyun sergiledik.

Son maçta özellikle yabancı oyuncular beklenilen performansın altında kalarak hayal kırıklığına uğrattılar.



Adanaspor taraftar grubu Turbeyler maçta olmayacak biz ise taraftarı ( her zaman her yerde olduğu gibi ) arkamıza alıp Adanasporu yeneceğiz.

Son olarak maçı sizin için Football Manager de oynadım.




Maç 1-1 berabere bitse de ben pazartesi oynanacak maçta (her maçımız öncesi umut dolu  ) galip gelmeyi bekliyor Adana Demirsporumuza başarılar diliyorum.



    Onur KOÇ


Daha yeni Daha eski
Google News