Rakip İstanbulspor


Merhaba Mavi Cemaat, bu haftaki rakibimiz İstanbulspor hakkında bilgilendirme yapalım.Yeniden yapılanmaya giden İstanbulspor geçen yıl Spor Toto 2.Lig Beyaz grubu şampiyon tamamladı.

23.7 yaş ortalaması ile genç bir kadrosu bulunan İstanbulspor 5,7 Milyon Euro ile bizimle eş bir değere sahip. Rakipte sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

Son iki maça farklı formasyon ile çıkan İstanbulspor, 4 – 4 – 2 yi aşağıdaki şekilde,




4 – 3 – 3 ü aşağıdaki şekilde oynuyor.



Takımın başında Yalçın Koşukavak bulunuyor. 2007 den itibaren Asistan Menajerlik yapan eski futbolcu 2014 ten itibaren İstanbulspor’u çalıştırmakta. Kondisyon antrenörlüğünden gelme Yalçın hoca son maçlarında farklı olsa da 4 – 1 – 4 – 1 i adam markajlı ve prese dayalı futbol oynatıyor.

En değerli oyuncusu Aldin Cajic takımın beyni durumunda. Özel yeteneği ile dikkat çekiyor.



Ve bence şu an kadromuzda olsa bir kaç seviye bizi yükseltecek eski oyuncumuz
Oğuzhan Berber ,




En golcü oyuncu tıkanan maçlarda uzaktan şutları ile maçı açan sağ bek Zeki Çelik ve ön libero Muhsin Yıldırım ( 2 gol )
En çok sahada kalan oyuncusu orta alandan Kubilay Aktaş ( 594 dakika )
İstanbulspor bir dönem Barcelona’nın gündeminde olan eski Beşiktaşlı Muhammed Demirci’yi de kadrosunda bulunduruyor.


Son maçlarına bakacak olursak,

İstanbulspor 0 - 1 Akın Çorap Giresunspor; Tüm maç Giresunspor kanatlardan gelerek etkili oldu ve üç puanı alırken birçok gol kaçırdı.

Ümraniyespor 1 - 0 İstanbulspor; Tüm maç savunmanın arkasına kanatlardan kaçan İstanbulspor her iki taraf için bol pozisyonlu maçta çok gol kaçırdı. Kornerden gelen topu uzaklaştıramayınca golü yedi, golden sonra daha fazla açık verdiği görüldü.

İstanbulspor 1 - 0 Gazişehir FK; Kendi sahasındaki maçta görsellerde olduğu gibi kalabalık bir şekilde savunma yapıp ceza sahasına yığılan İstanbulspor kontra ile tesadüf diyebileceğimiz bir gol ile üç puan aldı.

Grandmedical Manisaspor 1 - 2 İstanbulspor; Rakibin erken dakikada 10 kişi kalması ile rahat bir maç geçiren İstanbulspor 2 penaltı kaçırdığı maçta tek golü duran toptan yedi.

Genel anlamda az gollü maçlar geçiren İstanbulspor çok defansif yapısına rağmen kanatlardan çok pozisyon veriyor.




Aynı maç içinden iki görsel kendi evlerinde bile tamamen kapandıklarını açıkça gösteriyor.
1.83 boy ortalaması ile uzun denilebilecek savunma hava toplarında ve zıplama gibi özellikleri ile üstünlük sağlayabiliyor. Ama savunmada oynayan Kubilay’ın asıl mevkisinin orta saha olduğunu da belirteyim.

Biz ise hepimizin büyük desteği ile pazartesi günü Adanaspor’u yenerken aşağıdaki kadro ile sahadaydık.

Lalawele’nin eski mevkisine dönmesi gerektiğini sanırım hepimiz gördük fakat olumlu olan bir çok yön vardı maçta ; Abdulkadir sağ kanadı koridor yaparken Atabey Tambe’den formayı alıp birinci forvet olma konusunda iddialı olduğunu gösterdi. Yiğitcan’ın güzel golü de tam zamanında geldi.

İstanbulspor karşısında takımımıza güveniyorum ve güzel bir galibiyet diliyorum.
Bunun yanında daha önce görmediğimiz şekilde şeffaf olan ve her konuda takıma sahip çıkan Başkanımız MEHMET GÖKOĞLU’na teşekkür ediyorum.
Son olarak içeride ve dışarıda taraftarımız ile çok etkili olduğumuzu bilmeyen yok ama Adanaspor maçında özellikle güney maraton gibi maçı sadece izleyen taraftarların da organize olması ile her maç çok büyük baskı ile 1 – 0 önde başlarız diye düşünüyorum.
Saygılar sevgiler Mavi Cemaat, deplasmana gidecek arkadaşlara hayırlı yolculuklar.

Onur KOÇ

Daha yeni Daha eski
Google News