Maç Analizi

Merhaba Mavi Cemaat, bu haftaki rakibimiz Eskişehirspor hakkında bilgilendirme yapayım.

İki yıl önce süper ligden düşen Eskişehirspor geçen yıl yeniden süper lige çıkmak için en büyük adaydı. İlk devreyi lider tamamladığında herkes şampiyon olacaklarından emindi fakat ligi 3. bitirerek playoff oynadılar. Finalde Göztepe’ye yenilen Eskişehirspor ikinci bir travma yaşadı ve hala etkileri sürmekte.

Maddi ve manevi çöküntüde oldukları bir gerçek.

25.9 yaş ortalamasına sahip bir kadrosu olan Eskişehirspor 6,5 Milyon Euro ile bizden biraz fazla kadro değerine sahip.

Son üç maça üç farklı hoca ile çıkan İstanbulspor’un nasıl oynayacağı açıkçası kesin değil.
Geçen yılı Mustafa Denizli ile bitiren rakibimiz, sezona Sergen Yalçın ile başladı fakat Sergen Hoca takımın hedefleri ve imkânları ile düşüncesi ve teknik ekip maliyeti uyuşmadığı için ayrılma kararı aldı (5 maç- 3B, 2M). Sergen Yalçın’dan kadroyu Yücel İldiz devraldı.
63 yaşındaki Adana doğumlu Yücel Hoca daha önce iki kez Adana Demirspor’umuzu da çalıştırdı. Genellikle alt liglerde deneyim sahibi Yücel Hoca takımlarını 4 – 2 – 3 – 1 ile oynatıyor.




Son karşılaşmasına yukarıdaki gibi çıkan Eskişehirspor’da birinde teknik patronu olmadan son maçına ise Yücel Hoca ile çıktı. Her iki maçta da savunmasında sıkıntılar yaşayan takımda sol kanat oynayan Bilal Aziz bir maça sağ bek bir maça defansın göbeğinde çıktı.
Bu yıl en büyük problemleri savunmanın arkasına hemen hemen her maç kaçırdıkları toplar ile yedikleri goller.




Aslında ileri kurgusu yukarıdaki ikinci kadro görselindeki gibi olmalıyken ileri uca Semih Şentürk ve Erkan Zengin gibi tecrübeli isimler eklenecek.
Fakat en büyük handikaplarından birisi de takımın en golcülerinden olan ve en etkili oyuncularından olan Ofoedu sakatlığından dolayı oynamıyor olacak.
Sahada en çok kalan isimler 630 dak. ile kaleci Kayacan Erdoğan ve 626 dak. ile Bruno Mezenga oldu. Sadece 261 dakika oynayan Semih Şentürk ise 7 maç ile Hürriyet Göçer ile birlikte tüm maçlarda sahada olan oyuncular oldu.

Ayrıca Semih ve Mezenga 3 gol ile takımın en golcü isimleri durumunda.
178 dakika ile az süre alan oyunculardan birisi olan (kırmızı kart cezası çekti) Erkan Zengin 1,5 Milyon Euro ile en değerli oyuncu konumunda.

Savunmada 1.93 lük Felix Michel’e sahip takım hava toplarında etkili olsa da hızlı ataklarda önde ve yavaş kalarak çok pozisyon veriyor.



Takımın önemli oyuncularını gözlem altına alırsak,
Erkan Zengin tekniği ve kanatlardaki etkinliği ile öne çıkan bir oyuncu.



Uğur İnceman, 35 yaşındaki tecrübeli orta saha, sağ ayağı çok temiz ve kuvvetli bir oyuncu.
Uzaktan şutlar ile can yakabiliyor.




Santrafor Bruno Mezenga ise hava toplarında çok etkili, kafa toplarına hâkim bir oyuncu.


7 maçta 1 G - 4 B ve 2 M bulunan Eskişehirspor 12 gol atıp 14 gol yiyerek 7 puan ile 13. sırada yer alıyor.
Attığı gollerin çoğunda etkili olan Ofeodu olmayınca hücum gücü daha zayıf olacak, yedikleri gollerde uzaktan şutlar ve savunma arkası koşular ile iki farklı zaafları bulunuyor.
İki görsel de henüz 7 maçta sağ ve sol çaprazdan yedikleri iki golün öncesi;




Biz son Adanaspor ve İstanbulspor deplasmanında aynı kadro ile sahadaydık.
Son maçlarda performansı en düşük oyunculardan birisi olan Mendy yerine Tambe’nin monte edilip belki de 4 – 4 – 2 ye dönmemiz evimizde taraftarımız ile 3 puan almamızı sağlayabilir.



Takımın orta saha bölümünü iyi oynadığını belirten Giray Hoca hücumu geliştirmek istediğini söylemişti hafta arasında, bu değişiklik ile bu yönde de adım atmış olur bence.

Son olarak Lösev yararına bir organizasyon içerisinde bulunan takım, yönetim ve taraftar topluluğunun üyesi olduğum için ayrı gurur duydum. Katkısı olan herkese teşekkür ederim.

Eskişehirspor karşılaşmasında takımımızı sonuna kadar destekleyen taraftarımız ile 3 puan alacağımıza inanıyorum.
                                                                                               
                                                                                                        Onur KOÇ

Daha yeni Daha eski
Google News