Şimşekler Grubu "Kent Büyüklerimiz Adana Demirspor'un Farkında Değiller"

Adana Demirspor Şimşekler Grubu Taraftar Derneği Başkanı Ertan Zeybek ve yönetim kurulu üyeleri bir basın toplantısı yaparak kent yöneticilerine çağrıda bulundu. Kaburgacı Yaşar’da düzenlenen basın toplantısına Başkan Zeybek’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve bir grup taraftar da katıldı.
“Ortak hedefimiz olan Adana Demirspor’un sıkıntıları ile toplanmış bulunmaktayız” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Ertan Zeybek, yıllardan beri gelen sıkıntıların hep dile getirildiğini ama çözüm bulunamadığını söyledi.

‘KENT BÜYÜKLERİMİZ, ADANA DEMİRSPOR’UN FARKINDA DEĞİL’
Federasyona olan borçla alakalı gündem oluşturmak için 10 gündür çalışmalarının olduğunu dile getiren Başkan Zeybek, “Adana Demirspor deyince Adana’nın değişmez markası akla gelir. Demirspor büyük bir marka. Ama maalesef, kentimizin büyükleri bunun farkında değiller. Onun için, Adana Demirspor hep ikinci planda kalıyor. Bizim hedefimiz, amacımız geçmişi unutarak yeni bir sayfa açmak. Sezon başından beri sloganımız da buydu. Bunu Şimşekler Grubu olarak yapıyoruz. Bunu kulüpten, büyüklerimizden, kentimizin dinamiklerinden de bekliyoruz. Adana Demirspor’a sahip çıkma zamanı geldi. Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş başta olmak üzere milletvekillerimiz, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızla STK’larımızdan ricamız; artık Adana Demirspor’umuzu layık olduğu yere, Süper Lige taşımalarını istiyoruz. Biz taraftar olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ne isterlerse tereddütleri olmasın. Ama, kendileri de Adana Demirspor’la alakalı yapılması gerekenleri yapsınlar” dedi.

‘KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLEN BİR KULÜP İSTİYORUZ’
Tahta meselesine de değinen Başkan Ertan Zeybek, federasyona bu paranın yatırılması gerektiğini dile getirdi. “Biz Adana Demirspor’un kurumsal yapıya sahip, belediye yükünden kurtulan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kulüp olsun istiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Ertan, “5,5 milyon lira Adana için büyük rakam değil. Büyüklerimiz bunu bulur, yatırırlar ama biz kulübün kimseye muhtaç olmadan bir kalıcı gelire kavuşmasını istiyoruz. Adana için istiyoruz. Adana Demirspor’un Süper Lig’de olması demek, esnafından, oteline kadar herkese katkı demektir. 25 yıldır hep aynı şeyleri söylüyoruz” diye konuştu.

‘BİRİLERİNİN BİZE ABİLİK YAPMASINI İSTİYORUZ’
“Biz, taraftarın büyüklüğüyle değil, takımın büyüklüğüyle konuşulan bir kulüp olmak istiyoruz” diye konuşmasına devam eden Zeybek, “Zaten, taraftar iyi ve kötü gününde takımın yanında olarak kendini ispat etmiştir. Biz istiyoruz ki, kulübümüz Süper Lig’de olsun. Artık büyüklerimizin bu işe el atmasını, sahip çıkmasını istiyoruz. Yıllardır bu klişeleşmiş kelimeleri de kullanmaktan rahatsızız. Artık, birilerinin çıkıp bize abilik yapmasını istiyoruz. Kalıcı gelir anlamında Başkanımız Mehmet Gökoğlu ile görüşmemiz oldu. Kongre üyeliğimiz defter usulü gidiyor. Kulüpte muhatap bulup da kongre üyeliği yıllık aidatlarını toplayan kimse yok. Biz istiyoruz ki, kongre üyelerimiz 3 büyük takımda olduğu gibi, Adana’nın işadamından oluşsun. Adana’nın saygın 1000 iş adamını üye yapsak. Bu iş adamlar aralarında kendi başkanını seçse kötü mü olur? Biz, iş insanlarımızdan bu kentten kazandıklarının bir kısmını bu kente harcamalarını istiyoruz. Biz bu iş adamlarını buluruz ama bu bizim görevimiz değil. Bizim görevimiz tribünde. Bizimkisi sadece öneri. Kulüp bizden ne talep ediyorsa varız” şeklinde konuştu.

‘HEP BELEDİYE DESTEKLİ KULÜP OLDU’
Adana Şimşekler Grubu Taraftar Derneği Yöneticilerinden Göksel Tel de söz alarak, Şimşekler Grubu’nun yaklaşık 30 yıldır varlığını sürdürdüğünü söyledi. ‘Son 20-25 senedir de bizler de bu grubun içerisindeyiz’ diye konuşmasına devam eden Tel, “Bizim bulunduğumuz dönem içerisinde hep belediye destekli bir Adana Demirspor oldu. İyisi ve kötüsüyle bu şehri yönetenlerin desteği olmadan Demirspor’un yaşayamayacağı bir gerçekti. Sezon başlarında bazı yönetimlerin geldiği, eski yönetimin transfer ettiği futbolcuların gönderilerek yeni transferlerin yapıldığı, hep aynı filmleri izledik. Baktığımızda belediye de kendi çabaları içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Şu bir gerçek, 20-25 yıldır konuşulan sadece Şimşekler Grubu değil, Demirspor taraftarıdır. Biz istiyoruz ki, şehrin dinamiklerinden büyükşehir belediye başkanımız Hüseyin Sözlü’nün kendi çabalarıyla bir şeyler yaptığını gördük. Sadece Sözlü’nün değil, sayın valimizin, milletvekillerimizin ve bakanımızın, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası’nın ve iş adamlarının bir araya gelerek bu takımı bir yerlere getirmesini istiyoruz. 20-25 yıldır sadece taraftarın konuşulduğu bir takım oluyorsa, bu ayıp bizim değil bu memleketi yönetenlerindir. Diğer illerin takımlarına baktığımızda, mesela Ankaragücü’ne başkan 3 milyon lira destek veriyor. Valimizin bütçesi olmayabilir ama iş adamlarını bir araya getirebilir” dedi.

‘HATALARIMIZDAN DERS ALDIK’
‘Üzerine ölü toprağı serilmiş bir Adana var’ diye konuşmasını sürdüren Tel, kendilerinin de dört dörtlük olmadığını ifade etti. Geçmişte hatalarının olduğunu da itiraf eten Tel, “6 aydır dernekleşme içerisine girdik. Kurumsallaşmaya çalışıyoruz. Biz artık yaptığımız hatalardan ders aldığımıza inanıyoruz. Büyüklerimizin de hep beraber bu memleketin ‘aslında yükselmemiş’ Adana Demirspor’u marka haline getirip ‘yükselen değer’ haline getirerek sesimizi duyurmalarını istiyoruz. Buradan, bakanlarımıza, milletvekillerimize, ilçe belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza ve bu kentten kazanan iş adamlarına sesleniyorum. Adana’nın bekası için istiyoruz” diye konuştu.

‘KİMSE SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİL’
Adanalı olarak Adanaspor’la birlikte Süper Lige çıkarak ezeli rekabeti burada yapmak istediklerinin de altını çizen Göksel Tel, şöyle devam etti: “En azından transfer tahtası açılmalı, aksi takdirde küme düşmemeye oynarız. Yıllardan beri belediye destekli yönetimler oldu. Kulübün şu an borcu 35-40 milyon lira. Yıllardır belediye para veriyorsa, bu borç neden oluyor? Biz geçmişe sünger çektik. Kimseyi suçlamıyoruz. Sistemin değişmesi lazım. Bizim isyanımız bu sisteme. Uzun vadede düşünmemiz lazım. Bu, sadece Büyükşehir Belediyesi ile olmuyor. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Fikirleri veren hep taraftar. Bizlerin de hataları oldu. Bu gün geçmişe baktığımızda bütün hatalarımızı savunduk, arkasında durduk. Bu gün geldiğimiz noktada, istikrar ve kalıcı gelir diyoruz. İki sene üst üste aynı 11’le oynadığımızı hatırlamıyoruz. Bir sezonda birkaç teknik direktör değiştirildi. Her sene aynı senaryo. Tahta açılacak mı, transfer yapılacak mı? Artık uzay çağında yaşıyoruz. Bunlar çok ayıp. Kulüp kendi ayakları üzerinde duruyor olsaydı şimdi biz bunları konuşuyor olmazdık. Demirspor; artık klişe olmuş bir laf ama kurumsal bir kimliğe bürünsün istiyoruz. Birilerinin bize kahramanlık yapmasını istiyoruz. Demirspor geçmişte ne badireler atlatıp da bu günlere geldi. Büyüklerimizden siyasi görüşlerini bir tarafa bırakıp, Adana davası, memleket davası için sesimize kulak verip kulübe destek vermelerini istiyoruz.”


‘12 OCAK’TA İSTASYON MEYDANI’NDA BULUŞUYORUZ’
12 Ocak Cuma günü Adana Demirspor’un kuruluş yıldönümünü İstasyon Meydanı’nda kutlayacaklarını söyleyen Dernek Başkanı Ertan Zeybek, “Ailemizle, çocuklarımızla katılacağız. Ne kadar çok kalabalık olursak o kadar çok iyi olur. Bunu Adana için istiyoruz. Oraya, valimizi, milletvekillerimizi, başkanlarımızı da bekliyoruz. Artık birlik olma günü. Biz adım atıyoruz. Büyüklerimizden de buna duyarsız kalmamalarını bekliyoruz” dedi.


AMATEM’DE MANGAL PARTİSİ
Adana Demirspor Şimşekler Grubu Taraftar Derneği sosyal projelerine de devam ediyor. Başkan Zeybek Ertan, AMATEM’de uyuşturucudan kurtulmak için tedavi gören gençlere moral vermek için mangal partisi tertip edeceklerini söyledi. Zeybek, 18 Ocak Perşembe günü, Kulüp Başkanı Mehmet Gökoğlu’nun da izniyle birkaç futbolcuyla birlikte Şimşekler Grubu Taraftar Derneği olarak uyuşturucu girdabına düşmüş gençleri yalnız bırakmayarak yanlarında olacaklarını ifade etti.
Daha sonra, Adana Demirspor Şimşekler Grubu Taraftarlar Derneği’nin basın toplantısına ev sahipliği yapan Kaburgacı Yaşar işletmecisi Yaşar Usta’ya, desteklerinden dolayı forma hediye edildi.
Daha yeni Daha eski
Google News