Tambe ve Atabey

Adana Demirspor Denizlispor maçında kazandığı 3 puanla rahat bir nefes aldı. Son hafta iç sahamızda oynanan Denizlispor maçında üst düzey bir performans vardı. Diğer futbolcularımızda kusursuza yakın oynadı ancak bu performansın lideri kuşkusuz Tambe idi...

Sahada neredeyse basmadık çim bırakmayan Tambe, güçlü fiziği ve pes etmeyen görüntüsü ile rakibi bunalttı. Ortasahası ile Tambe'yi kesmeye çalışan Denizlispor, bunu ilerleyen dakikalarda en geriye kadar savunmasını çekerek denedi ancak Tambe kafasına koymuştu.. Denizli kuş olsa bu maçta bir yere gidemeyecekti.

Atabey ise Tambe'nin bu maçta resmen sağ koluydu. Rakip defansın arkasına sarkması, Tambe ile %100 uyumlu oynaması gol organizasyonlarına renk getirdi ve iyi oynayan Denizlispor'u bunaltmaya yetti. Bu oyun kurgusunu sahaya aşılayan Mustafa Uğur hocayıda unutmamak gerekiyor. Daha maçın başlarında 2 zorunlu değişiklik ile hamleleri kısıtlı olsada, maç içerisinde sahaya müdehaleleri tam zamanındaydı. Öyleki geriye düştüğü maçı saha kenarında iyi yönetti.

Bu motivasyonun maç öncesi dağıtılan primlerle kesinlikle alakası vardır. Adana Demirspor kalan maçlarında ödeme sorununu çözer ise ligi daha iyi bir noktada zarar görmeden bitirebilir. Hatta galibiyet serisi yakalabilirse başka şeylerde düşünülebilir.

Bu maç bize gelecek sezon için bir ders niteliğindeydi. Sahada, tribünde, protokolde herşey olması gerektiği gibiydi. Bunun aynısını yarın oynanacak Giresunspor maçında da yapmalıyız. Belki deplasman olacak taraftar desteği iç sahadaki gibi olmayacak ancak maddi olarak orada olması gerekenler bellidir.

Futbol işte bu kadar basittir.. Sahadaki futbolcu emeğinin karşılığını alırsa, alacağından emin olursa tribündeki taraftarları sevindirir!

Ne demişler.. "Geç gelen 10 para; 5 para etmez"


Saygılarımla
Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News