15 Günde Bir 90 Dakika

Hafta sonu bir maç var Adana'da.. Ankaraspor ismiyle çıkıp birden Osmanlıspor ismini alan ve çıktığı gibi tüm emekleri yok edip, elimizden şampiyonluk kupasını almaya kadar giden sancılı bir süreç.. Ama bizim kitabımızda intikam söylemleri yoktur, olmamıştır olduğu durumlarda da acımıza acı katılmıştır.. Bizim işimiz 90 dakika rakibi titretmek, sahada sindirmek!

Bizim işimiz taraf kalmak!

Birşey diyeyim mi?, Gerçi demeye gerek yok görüyorsunuz.. Takımımız da sahada esmeye başladı, pısırık oyun da oynanmıyor artık.. Biraz daha yüreklendirelim topçularımızı, biraz daha agresif olalım tribünde.. İşin sonunu hep birlikte hakkını vererek tamamlayalım.

Bir 90 dakika var, bu 90 dakikanın sonunda şampiyon olmayacağız! Aslında kaybedeceğimiz elle tutulur birşey de olmayacak. Evet belki ligin üst tarafına doğru yaptığımız ataklarda biraz gevşeme olacak ama kaybedeceğimiz sadece bir maçtan fazlası olmayacak. Ama biz, biz olmayı unutabiliriz bu maçta! Bizim bir duruşumuz var o duruşu sergilemeyi unutabiliriz bu maçta! Bizim bir öfkemiz var stadyumdan sahaya akan, dalga dalga fırtına koparan öfkemiz! Yerde yatanı ayağa kaldırıp koşturan, rakibi pes edene kadar yıldıran öfkemiz!

Hani biz Demirsporluyuz ya! Sağda solda giydiğimiz Tshirt, forma, atkılarla Demirsporluluğumuzu ön plana çıkartıyoruz ya! Yapılan görsel işleri sosyal medyada paylaşıyor profil fotolarımıza koyuyoruz ya! Tam da bu noktadayım işte!

Bak arkadaş sana da sesleniyorum.. Hepi topu 15 günde bir geliyorsun stadyuma..

Sakın deplasman deme bana, deplasmana giden abi ve kardeşlerin gereğini zaten yapıyor. Gırtlağını teslim edip hakkını veriyor deplasman tribünlerinin.. Lafım sana gardaşım 15 günde bir geldiğin mabedinde, yırt kendini biraz! Korkma boğazın belki biraz ağrır ama ertesi güne bişeyin kalmaz!

Eğer dediğin gibi iyi bir Demirsporluysan, 15 günde bir oynanan 90 dakika boyunca ne yapman gerektiğini iyi bilmen lazım!

Gözünü kapat ve yumruğunu sık..!

Islıksa ıslık, tezahüratsa tezahürat..!

Sadece 90 dakika!

Bırak elindeki telefonu, yeme çekirdek!

Seyirci olma gardaş taraftar kal!

Bizi de inandır bizimle olduğuna, bizde inanalım artık... 

Yahu isyan et gardaşım isyan! Bulunduğumuz yere, çektiğimiz onca acıya, edilen yeminlere hiç mi kulak vermedin? Sokaklarda isyan ederken lacivert talihimize hiç mi vicdanın sızlamadı! 8691 gündür alt liglerdeyiz!  Sahada hakemler bizi lime lime doğrarken  "Etmeyin yahu yazıktır" bile demedin mi içinden!

Hadi gardaşım hadi...

3'te 3 yapacağımız ve çıkışa geçeceğimiz bir 90 dakika var önümüzde! Bu maçı almakla birçok şey değişeceği gibi, biz de artık inanacağız güzel ve güneşli günler göreceğimize..

Sana ihtiyacımız var,

Bak sen olmadan olmuyor işte!

Kapalıda, maratonda, kale arkasında sessiz eylemsiz duran, sadece arada bir tezahürata katılan güzel gardaşım..

Sen lazımsın...

Stadyumda şimşek gibi çakmamız gerekiyor..

Sonra da her şimşek çaktıktan sonra ki gök gürültüsünü andıran sesi çıkartmamız gerekiyor,

Ama sen olmadan da olmuyor işte!

Hep birlikte o stadyumu rakip için cehennemin Adana şubesi yapalım!

Tamam mı?

Hep birlikte..! Omuz omuza..!


Saygılarımla;
Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News