Uğur Yılmaz 'Tamam Değiliz Henüz'

Adana Demirspor'umuzun sezona açılış mücadelesinde dün oynanan Adana Demirspor'umuz - Kayserispor karşılaşmasını Kayserispor 56.Dakikada Jaja'nın ayağından gelen gol ile 1-0 kazandı.

As takımdan 4 eksik olmasına rağmen çok iyi bir performans ortaya takımımızda eksikler şöyleydi;

Efe İnanç (Sakatlıktan çıktı, hazır değil)
Kamil Ahmet(Ümit Milli Takım)
Nurullah Kayaoğlu(Ümit Milli Takım)
Gökay Iravul(Ümit Milli Takım)

Eksiklerin Yerlerine 4 Yeni Yüz
Takımımızda Yücel İldiz bu 4 eksik futbolcumuzun yerlerine ise sağbekde Özgür Öçal'ı, sol bekte Keremcan Akyüz'ü ve ortasahanın ortasında ise Rıdvan, Yusuf ikilisine şans verdi. Kalede Genç File bekçimiz Emre Selen ilk yarıda sahada kaldı, taraftarlardan yoğun destek gördü ve alkış alarak morel buldu. Defans ikilimiz ilk yarıda Rajnoch ve Yiğitcan Erdoğan'dı, ikinci yarıda ise bu ikili yerlerini Burak Keskin ve Erdi Öner'e bıraktı İlk yarıdaki güzel oyunumuz bir başka nedeni ise Rajnoch, Yiğitcan ikilisinin sıfır hata ile oynamasıydı. Özellikle Rajnoch tecrübesiyle defansı resmen toplayıcı görevini üstlendi.

Orta Sahamız İstekliydi Fakat Yetersiz Kaldı..
Adana Demirspor'umuzda belkide gecenin sürprizini Yücel hoca orta sahaya Rıdvan'ı ilk 11 sürerek yaptı tahminlere göre Mehmet Eren'in oynaması planlanıyordu Rıdvan Sağ bek Özgür ise sağ açık tahmin ediliyordu fakat Yücel hoca tüm taraftarlara böyle bir sürpriz yaptı Rıdvan Özellikle istekli,hırslı,arzulu ve azimli oyunuyla ayak uzatılmayacak toplara kafa ile müdahale etti fakat orta saha için yetersiz kaldı. Yeni genç transferimiz Yusuf ise defansla orta saha arasındaki bağlantıyı kurarak takıma destek sağlamak istedi fakat Yusuf daha ofansif bir futbolcu olduğu için çokta başarılı olamadı yinede oda verdiği isabetli paslarla ve çokça koşmasıyla gecenin alkış alan futbolcularındandı. Defans ile orta saha arasındaki bağlantıyı önümüzdeki maçlarda Efe ile çözeceğimizi düşünüyorum.

Kanatlar Etkisizdi
Dün Kayserispor gibi Süper Lig'in en iyi ekiplerinden birine karşı kanatlarımız çok yetersiz kaldı sağ açıkta Erçağ Evirgen sahaya kaptan olarak çıktı sol açıkta ise M.Park Antalyaspor'dan sezon başı aldığımız Mehmet Eren görev yaptı bu ikili maçın başlarında rakip defansı biraz zorlasalarda ilk yarı boyunca yetersiz performans sergilediler. Bu ikili devre arasında yerlerini Raşit ve Mesut'a bıraksalarda ikinci devrede kanatlardan etkisizdik.

Beklerimiz Çok Zorlandı..
Kayserispor'un Hızlı hücum hattına karşın beklerimiz Keremcan ve Özellikle Özgür Biseswar Karşısında aşırı derecede zorlandı.

Orta Sahaya Yaratıcı Futbolcu Şart
Özellikle geçen sezonun 2.yarısında orta sahamızda yaratıcı futbolcu olmamasından Juninho'nun defansa kadar gelip pas alması her şeyi özetliyordu. Dünde bu sıkıntıyı çektik ortasahada Gökay ve Efe'nin olmayışı yerlerine Rıdvan ve Yusuf oynaması forvete pas gitmemesinde büyük rol oynadı Yusuf Defans Ortasaha bağlantısını kurmaya çalışırken Rıdvan Koşmadık yer bırakmadı fakat yetersiz kaldı, Efe ve Gökay dönse bile ikisi de defansif  futbolcu Forvete pas yeterince pas atmaları soru işareti ve orta sahamıza bir yaratıcı futbolcu şart.

Defansın Arkasına Atılan Toplarla Etkiliydik
Demirspor'umuzun hücum hattında dün farklı bir varyasyon denendi bu varyasyonu idmanlarda çalıştıran Yücel hoca sezon içerisinde bu varyasyon sayesinde gollerimizi attırmayı planlıyor varyasyonumuz defansın arkasına atılan uzun toplardı ilk yarının henüz başında Juninho'nun Erçağ'a alda at dediği topu Erçağ önünde kimse olmamasına rağmen kaydı ve topa vuramadı yine aynı varyasyonlar Erçağ defansın arkasına uzun top attığı orta sahadan hücuma destek veren Rıdvan'ın bomboş kafa vuruşu farklı şekilde dışarıya gitti ilerde takımımızdan oturmasıyla bu varyasyondan çok gol bulacağımıza inanıyoruz. Takımımızın yeni transferi Rostand ise dün takıma çokta adapte olamamış görüntüsü çizdi.

 

Uğur Yılmaz
Daha yeni Daha eski
Google News