Yokedilen Tribün Kültürü

İçişleri Bakanı Muammer Güler, tribünlerdeki siyasi ve ideolojik anlamadaki kötü tezahüratlar hakkında düzenleme yapılacağını açıkladı.

"Tribünlerdeki o yasa dışı gösteriler veya spor ahlakına uymayacak davranışlar kötü tezahüratların içine siyasi ve ideolojik anlamadaki kötü tezahüratları da koyuyoruz. Zaten uluslararası normlarda bu tür tezahüratlar yasak. Kombine satışlarda da kulüplerimiz bu konuda gerekli taahhütleri imzalatmış durumdalar. Bu da elbette ki bizim takibimizdedir. Sporun dışına çıkan ter türlü tezahüratla ilgili düzenleme var. Siyasi ve ideolojik tezahüratların sporun ruhuyla bağdaşmadığı kesindir. Hakarette bunun içindedir, spor dışı davranış da bunun içindedir. Kanunun düzenlemesi bunların tümüyle ilgilidir."

Yukarıdaki açıklama bugün yapıldı... Tribünlere yakında girecek olan E-bilet'ten sonra ikinci büyük (düzenleme adı altında yok etme politikası) uygulamayı da bugünkü açıklamalardan sonra öğrenmiş olduk.. Tribünlere düzenleme getirmek adı altında çeşitli yasaklar getirilmek isteniyor.. Ve bunlara sessiz kalındığı sürece , tribünler artık yaşanılmayacak durumlara dönüşecektir.. Bu uygulamalarda çıkarılan yasalarla sağlam temellere dayandırıldı... Ve artık toplumda ve tribünlerde karşıt görüşte olmak ve bunu bir şekilde dile getirmek şuan için suç teşkil etmektedir... Baskı ve yok etme politikası maalesef ARTIK tribünlere de girmiştir... Konuyla ilgisi olmamasına rağmen İçişleri bakanı bu konuda görüş beyan etmektedir... Tribünlerde kendilerinin İstediği yapan bir taraftar profili , dediğinizi yapan insanlar topluluğu oluşturulmaya çalışılıyor... Bunun mümkün olmayacağını söylemekte bize düşer... Tribünler özgürdür ve asla tutsak edilemez... Bu ne davulu pankartı yasaklayarak nede e-bilet'e geçerek başaramazsınız.. Yapmak istedikleriniz her neyse biz onu çok iyi anladık... Hükmedemediğiniz insanlara yasalarla baskı uygulayarak , dediklerimizin dışına çıkmayacaksınız mesajı verilmektedir... Tribünlerdeki kitleyi bastırmaya çalışmak bunu düşünmek bile imkansızdır aslında... Yasakların ilki Önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinde pankart VE davul yasağı olarak karşımızda.. Bugünden sonrasını da düşünecek olursak gerisi gelecek gibi duruyor..

Fatih Ünaldı
Daha yeni Daha eski
Google News