Maçtan Çıkarılacak Dersler

Geçen yılki 5-5'lik skorun ardından bu maç çok merak ediliyordu.Tekrar gollü bir beraberlik olur mu diye.Aslında beklenen de bir nevi oldu gollü ama bizim 5-4 kazandığımız bir maç oldu.

Adana Demirspor takımı taraftarlarına rahat bir maç izlettirmez.Bu durum Buca maçında birkez daha ortaya çıktı.Hiç kimsenin beklemediği bir anda kalemizde gördüğümüz golle şoka girmiştik aslında.Bucasporun 90 doğumlu oyuncusu Umut bizim defans hattını tek tek geçip topu kalemize gönderdiğinde tribündeki bayan ve çocuk taraftarlar ile televizyonları başındaki biz Demirsporlular buz kestik bir anda.

Kimse böyle bir golü beklemiyordu , defansımızda bu golü yerken maçın gidişatının nasıl olacagı hakkında bize ön bilgiyi de sunuyordu.

Beraberliği yakaladığımız gole bakacak olursak hafta içinde Samsunspor Filelerini 2 kez sarsan kaptan Efe İnanç bu maçı da boş geçmedi.Başarılı bir serbest vuruş organizasyonu sonrasında 10 metreden fazla bir mesafeden attığımız  kafayla beraberliği yakaladık...

Bu dakikadan sonra bir yükselişe geçti takımımız Buca kalesini ablukaya aldı..

Köşe vuruşundan gelen topa yükselmek isteyen Rostand yere düşürüldü ve kazandığımız penaltıyı Erçağ gole çevirdi...

Belirtmekte fayda var : Köşe vuruşlarında ve duran toplarda sezon başında juninho topların başına geçiyordu. Hoca bunun da yanlış oldugunu anladı ve Birol Hikmete verdi bu görevi.

Birol Hikmette bu işi çok iyi beceriyor.Bu sezon duran top organizasyonlarından umarım yanılmam çok gol atabiliriz.

3. gol ise bu kez Rajnoch ve Juninho ikilisinin paslaşmasında farkı ikiye çıkardık...

Rajnoch bu maçı 2 asistle tamamladı.Stoper mevkisindeki bi futbolcu için güzel bi başarı ama 2. yarıda yenilen gollerde bu başarısını gösteremedi.

4. gOLde yine bir duran top sayesinde oldu.Topun başına da yine Birol Hikmet geçti , kaleye dogru göderdiği topu yakalamaya çalışan eski  Demirsporlu kaleci Ömerin hatasını iyi değerlendien Erçağ attığı golle ilk yarının skorunu belirledi..

2. yarı başlamaadan önce tarihi bir fark olur mu diye aklımdan geçirmedim değilim..

15 dakika içerisinde 4 gol atmaya başaran futbolcular kalan dakikalarda rahatlıkla bu farkı açarlaar diye düşündük.

Ama hata ettik , tuttuğumuz takımın Adana Demirspor oldugunu unuttuk.İkinci yarıya nedense 4-1 mağlup olan takım bizmişiz gibi başadık.Rakibe üzerimize gelmesi için inanılmaz fırsatlar verdik.Kendi sahamızda oyunu karşılayıp , kazanacagımız toplarla farkı arttırma fikrinne kapılmış olacak ki futbolcularımız.Gol atmak için rakip kaleye gitmeyi akıllarına bile getirmediler..

Kalemizdeki ilk Buca atağı direkte sonuçlanınca bunun arkasının geleceğini benim gibi bir çok kişi anlamıştır.Beklenen de oldu ard arda (15 dakika) yediğimiz 3 golle skor bir anda eşitlendi ve herkes neyin ne olduğunu bile anlamadı. İlk yarıda 3 fark atmış bir takımın ikinci yarıyla birlikte tel tel dökülmesine kimse bir anlam veremez.Savunmamızın sağ tarafından gelen yan topları defans oyuncularımız sadece kaleye girerken görebildiler.Kalecimiz Şener' de topu izleyenler kervanına katılınca maçın bir anda 4-4 olması hiçte anormal değildi.

 

Kazandığımız köşe atışında Birolun ortasında kafayı uzatan Erçağ maçın skorunu belirledi 5-4.

Erçağ:3 gol atmasının yanı sıra mücadelesini sonuna kadar devam ettirdi ve geçen yılki Erçağ geri geldi sinyalini herkese verdi.

 

Burada aslında galibiyetten de çok merak ettiğim  konular var: 

1) Maçta neden bu kadar çabuk yediğimiz

2) Defans-orta saha-hücum üçlemesinin neden hala birbirlerine tam olarak alışamadığı

3) Farklı bir şekilde galipken skorun neden 4-4 oldugu

4) Kendi yarı sahana çekilip koca 45 dakika boyunca defans yapmayı istemek vb.

bir çok sorun var.

Uzun lafın kısası , Farkı arttırmak yerine skoru koruma telaşına düştüğümüz için belki de pazar akşamı sahadan bir farkla yenik ayrılan takım biz olabilirdik.

 

SADECE BU MAÇTAN ÇIKARILACAK ONLARCA DERS VAR...

 

Fatih Ünaldı
Daha yeni Daha eski
Google News