Politik Goller Bunlar

Siyasetçilerin futbol sahalarında, tribünlerindeki gövde gösterileri, icraatları... Bunun sonucunda yükselen karşı fikirleri ceza ve yasaklarla sindirme çabaları ise taraftarlık duygusunu yavaşça seyirci durumuna çeviriyor.

Yakın bir gelecekte ise seyirci kavramının da bitirilip yerini, oy veren, bahisçi gençlik alması beklenmiyor da değil gibi...

Futbol endüstrisinin göz önündeki aktörleri ise boş durmuyor ve oy potansiyeli ve /veya risk gördükleri tribünler üzerinden siyasetlerine devam ediyor.

Bunun son örnekleri ise İstanbul Belediye Başkan Adayı Sarıgül ile yaşandı...

Sarıgül seçim kampanyası yürütürken girdiği bir  mahallede  amatör bir spor kulübünün önünde seçim otobüsünü durduran Sarıgül eline mikrofonu alarak kulüp binasından kendisine bakanlara sesledi. Başkan seçildiği taktirde şu anda PTT 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve Spor Toto Süper Lig'e yükselme ihtimali bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nü kapatacağını söyleyen Sarıgül, sporcu fabrikaları kuracaklarını ve Ronaldo yeteneğinde gençleri küçük yaşlarda keşfedeceklerini söyledi.

Eh be Sarıgül...Eh... Sana ne kardeşim sana ne?  Sen git işine , siyasetine bak !  Sana ne İstanbul BBSK'dan ...Sana ne futboldan...Sana ne arkadaş sana ne... ?

Belediye takımlarına düşmanlık besleyecek değilim ki. Neden düşman olayım ki, oradaki sporcu , sporcu sayılmaz mı? Ekmeğini kazanmıyor mu oradan? Azda olsa taraftarı var mı var...Eeeee ?

Durun efendiler durun...Bitmedi ki...

Diğer bir siyasi aktör ise Ankara Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek... Bu güzel siyasetçimizde kafayı tribünlere takmış durumda...Ankaraspor'un yönetimini ele almasıyla, yaptığı transfer ve futbol kalitesi ile adından sıkça söz ettiren Ankaraspor ne yazık ki Melih Gökçek'in beklediği gibi büyük bir taraftar kitlesine ulaşamadı...

Ankaragücü gibi bir taraftar grubuda ben Leopar filan değilim dedi...!

Eyvah..!  Spora yapılan yatırımlar boşa mı gidecek ? Ne yani bir dünya para harcandı, bu harcanan paralar karşılığında oy olarak geri dönmeyecek mi?

Ne anladım ki ben bu işten yahu?

DURUN ! Bir ihtimal daha var...

Sayın Melih Bey, Leopar avcısı olacak... Ankaraspor bye bye, Ankaragücü hay hay... İsim değişikliği ile birden bire genç leoparlar renk değiştirip sarı-lacivert oluverecek...

Hay bin kunduz !

Plan şahane...!

Bakalım sezon sonunda perde nasıl kapanacak ?

 

Saygılarımla

Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News