Sahada Yenilip, Tribünde Yenilmeyenlerin Destan Gecesi

Adana Demirspor, dün akşam Adana 5 Ocak stadyumunda Beşiktaş'a farklı yenilirken, tüm Türkiye gerçek farkı sahada değil tribünde görebildi.

Stadyuma giriş tam bir felaketti, hafta içi olması ve mesai bitimiyle aynı anda stada gelen kalabalık taraftarlar için kabus başlamıştı. Erken açılması ile çözüm bulunanilecek maraton kapıları, değiştirilemez bir kuralmış gibi geç açılınca ,insanları canından bezdirdi. Birçok küçük taraftar ezilme tehlikesi yaşarken, aileleriyle maça gelenler adına ben hicap duydum. Bana göre Adana İl spor Müdürlüğü yine sınıfta kaldı.

Maraton tribünü yine adım atılamayacak haldeydi, fazla biletmi basıldı acaba?Mavi atkılar içinde , Beşiktaş'ın attığı gollere gizli gizli sevinenler bile vardı. Ancak oyuna 70. dakikada giren Demba ba'ya gösterilen sevgi, canla başla çalışan ve oyundan çıkan Hurşut'a da gösterilmeliydi. Ayıp oldu hemde çok...!
Ben şahsen bu tip maçları fırsat olarak görüyorum ve o maçta misafir olarak Demirspor tribünlerinde olanların bir zaman sonra gerçekten Adana Demirspor'lu olacağına inanıyorum.

3G'SİZ MAÇ
Gsm firmaların sağladığı 3G nin maç boyunca stadyumda olmaması sebebiyle hemen herkesin şarjı maçın sonuna kadar yetti ve telefon ışıkları ile müthiş bir görsel şölen yaşandı. Ne kadar teşekkür etsek azdır.

KARİZMA ÇİZİLDİ
Maçın sonlarına doğru tellerden atlayıp ta diğer kaleye kadar koşan genç rakip taraftar , Adana Spor Büro 'nun karizmasını fena çizdi. Maça girerken bacak aralarına kadar el atan güvenlik o dakikalarda bizim aslında ne kadar uslu çocuklar olduğumu anladılar.

Beşiktaş Çarşı ile Şimşekler tam anlamıyla tribünlede Centilmenlik ve saygının ne olduğunu Türkiye'ye duyurdu. Mersin İdmanyurdu ve Bursa'ya birlikte haber salındı. Çarşı duruşmasına karşı birlikte duruş sergilendi.

TRİBÜNDE GALİBİYET SERİSİNE DEVAM
Sahada yenilip , tribünde yenilmeyenler, galibiyet serisine bir yenisini eklerken , sahada mücadele eden "kiralık" oyuncularımız 40 yıllık Adana'lı gibi oynadı.

Ta ki 1-1 devam eden maçın 70. dakikasında 11 Milyon Euroluk Demba Ba ve 8 Milyon Euroluk Gökhan Töre oyuna girene kadar ...

Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupasında; Piyasa değeri 110 Milyon Euroluk Beşiktaş ile 8 Milyon Euroluk takımı aynı kulvarda yarıştıran TFF'ye inat , sahada Demir gibiydi... Tüm teknik ekip ve futbolcuların yüreklerine sağlık...

ÜNAL KARAMAN NE DİYOR
Ünal Karaman , her maçın ardından klasik hale gelen "Destek İstiyorum" söylemine Beşiktaş maçının ardından da devam etti. Yankı bulmayan bu sitemlere rağmen Ünal Hoca, oyuncularını üst düzey motivasyonla her maça hazır hale getirmeye çalışıyor. Ve yine taraftarın gönlünü kazanmaya devam ediyor. Aslında Ünal Karaman, stada asılan ve şıpır şıpır yağ damlayan üstün yöneticilik zekası pankartları yemiyor. O Adana Demirspor taraftarlarını iyi tanıyor ve sadece "Adana Demirspor için canlar feda" olacağını biliyor.

Ünal Karaman , Adana Demirspor'u yönetenlerin artık harekete geçmesini istiyor. Ligdeki konumlarıyla "ŞAMPİYONLUĞUN" uzak olmadığını işaret ediyor. "HA GAYRET" diyor... Ve bunu sadece mağlup olduğu maçtan sonra değil, hemen her maç sonrasında yapıştırıyor.

Rakipler üst düzey topçularla kadrosunu zenginleştirirken, bizim silahlarımızın azaldığından bahsediyor... Yahu adam , adam gibi transfer istiyor işte!!! Kadrom zayıfladı, mermim bitti diyor... Biz ise adama "SÜNGÜ TAK" diyoruz...!

VAKİT TAMAM BEYLER
Devre arası Antalya kampının iyi geçmediği çok açık görünüyor. Gelen transferlerin , gidenlerin yerini doldurup doldurmayacağını hep beraber göreceğiz.

Yıllardır özlemini çektiğimiz, yıllardır bizi bekleyen lige artık dönme vaktimiz geldi. Hemde bir tık ötesinde dururken bu yolda herkes elini taşın altına sokmalı.

Bu yazıyı okuyan herkesin akşam başını yastığa koyduğunda, "Bugün Adana Demirspor için ne yaptım" demeli...!

Saygılarımla;
Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News