"Düştüysek kalkarız..."

demirspor_pankart_dustuysekkalkariz

 

Adana Demirspor için haftalar azaldıkça heyecan artmaya başlıyor. Yaşı olan taraftarlar o büyük günün özlemini iliklerine kadar hissederken, süper lig görmeyen genç taraftarlar ise henüz şampiyonluğa nasıl tepki vereceklerini düşünmüyor değildir. 2 sene önce kapısına kadar geldiğimiz süper lige hiç bu kadar yakın olmamıştı Adana Demirspor.

Sezona "küme düşmeyelim yeter" parolasıyla başlayıp, transferler geciktiğinde yüksek sesler çıktığında tesislerde  Ünal Karaman ile görüşmüştük. Karaman , biraz tedirgin, birazda kendinden emin bir tavırla "Yenilmeyen bir Adana Demirspor oluşturmaya çalışıyoruz" demişti.

Transferler geciktikçe gecikmiş, sezon öncesi kampta çift kale yapacak kadar futbolcu bile bulunamamıştı. Gidenler gitmiş, kalanlar bizimdi felsefesiyle  kiralık futbolcularla anlaşılmıştı. Şehrin Şimşekleri gelen galibiyetlerle sevinip "Neler oluyor" derken, bir taraftan da "O sene  gerçekten bu sene mi acaba" demekten, düşünmekten kendimizi alamıyorduk.

Başarılar artıyor, deplasman yolları dolup taşmaya başlıyordu...

Herkes inanıyor, ama herkes bir o kadar da korkuyordu...

Projeler ardı ardına patlıyor, Sponsporlar geliyor, Storeler açılıyordu... İşin çileği mi, kaymağı mı dersiniz bilemem ama son olarak "1940 Kişiden biride siz olun projesi" ile derin bir nefes aldık. Çünkü o paralarla futbolcunun kafasında sadece Şampiyonluk olacağından emindik. Adana Demirspor yönetimi , Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü önderliğinde ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte şehri kenetlemeyi başardı. Şehir esnafına artık 3-5  yılda bir verilen milli maçlar yetmiyor. Adana 5 Ocak stadyumunun bulunduğu semtlerde mahşeri kalabalık Adana'nın ekonomisine de zemin hazırlayacak.

Adana'yı terk edip giden para babaları, sanayiciler "Adana'dan gelen yüksek sesleri duymaya başlayacak..." Bunların hepsini siz yapacaksınız, biz destekleyeceğiz...

"Düştüysek Kalkarız Ölmedik ya..." pankartı asılırken şaka yapılmadı.

Şimdi o günler yaklaştı,

Sahada Kutsal Armamızı taşıyanlar...

Kimine göre Adanalı değiller,

Kimine göre kiralıklar,

Kimine göre profesyonel futbolcular, paraya bakarlar...

Ama onlarda insan,

Onlarda istiyor Şampiyon Takımın Şampiyon futbolcusu olmayı...

Onlarda diliyor 20 seneden sonra süper lige çıkacak camianın ,  şavaşçı neferleri olmayı...

Onlarda istiyor şampiyon kadroda yer almayı...

 

Onlarda istiyor torunlarına anlatacakları mükemmel bir hikayesi olmasını...

Onlarda istiyor bir şehrin dirilişindeki kahraman olmayı...

Biz istiyoruz çünkü...

Sizde olunuz...

Az kaldı..

Az !

Dilimizi ısırdık...

Dualarımız sizinle...

Yüreğimiz Sizinle...

Hemen arkanızda, sizin yanınızdayız...

BİZİ GURURLANDIRIN !

HAYDİ ŞEHRİN MAVİ ŞİMŞEKLERİ, BU ADANA SİZİN HEYKELİNİZİ DİKER HEYKELİNİZİ !

 

Saygılarımla

Doğan Ergezer

 
Daha yeni Daha eski
Google News