Şaban Özel "İnşallah 20 yıllık hasrete son vereceğiz"

Adana Demirspor, en son 1994-1995 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig'e 20 yıl aradan sonra dönmeyi hedefliyor.

1940'ta gençleri sivil savunma ve spora yöneltme amacıyla dönemin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 6. İşletme Müdürü Eşref Demirağ tarafından kurulan Adana Demirspor Kulübü, atletizm, bisiklet, güreş, yüzme, sutopu, futbol, basketbol ve voleybol dallarında faaliyet gösterdi.

Kentin ilk futbol kulüplerinden İdmanyurdu, Torosspor, Seyhanspor, Milli Mensucat ve Demirspor gibi takımların katılımıyla "Çukurova Ligi" oluşturuldu. Zamanla Mersin İdmanyurdu'nun da katılımıyla bölgesel boyut kazanan ligde Adana Demirspor, 1942'den 1953'e kadar aralıksız şampiyon olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Adana Demirspor, 1953-1954 sezonunda Türkiye Şampiyonası finalinde AnkaraHacettepe'yi Selami Tekkazancı'nın golüyle 1-0 yenerek, şampiyon oldu. 1959'da TürkiyeProfesyonel Ligi'nin kurulmasını takip eden 2. sezonda Anadolu'nun ilk takımı olarakAnkara, İstanbul ve İzmir temsilcileriyle mücadele eden "Mavi Şimşekle", aynı sezon lige veda etti. Daha sonra 9 yıl, o zaman ki ismiyle 1. Lig'e çıkma mücadelesi veren Adanaekibi, bu amacına 1972-1973 sezonunda Adana'da, Uşakspor'u Fatih Terim ve Bektaş Yurttaş'ın golleri ile 2-0 yenerek ulaştı.

1983-1984 sezonuna kadar aralıksız 11 yıl şimdiki adıyla Süper Lig'de mücadele eden mavi-lacivertliler, 2. Lig'e düştükten iki sezon sonra tekrar 1. Lig'e yükselmeyi başardı.Bu süreçten sonra inişli çıkışlı grafik sergileyen ve en son 1994-1995 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Adana Demirspor, aynı sezon bir alt lige düştü. Bu tarihten sonra Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Adana ekibi, 2012-2013 sezonunda play-off maçında elenerek, Süper Lig'in kıyısından dönmüştü.

PTT 1. Lig'in 24. haftasında, son 3 sezonun en iyi dönemini geçiren Adana Demirspor, başarılı sonuçlarla Süper Lig'e adım adım ilerliyor.Lig'de oynadığı 24 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik, 5 mağlubiyetle 45 puan toplayan ve ikinci sıraya yerleşen Adana ekibi, 20 yıllık Süper Lig özlemine bu sezon son vererek taraftarlarının yüzünü güldürmek istiyor.

- "Süper Lig'e her zamankinden daha yakınız"

Adana Demirspor Başkan Vekili Ümit Onatça, takımdaki birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğunu söyledi.Kentin 20 yıldır Süper Lig özlemi yaşadığını, bu durumun da sorumluluklarını artırdığını anlatan Onatça, şunları kaydetti:

"Adana'nın ciddi beklentisi var. Biz de inanıyoruz, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Futbolcularımız iyi, yönetim de doğru işler yapıyor. Bu sefer olacak diyoruz. Bu sefer inanıyoruz, olması için de elimizden gelen her türü çabayı sarf ediyoruz ancak futbol bu. Beklenmedik bir takım şeyler çıkabilir. Olağanüstü durumlar dışında herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz. İnşallah bu sefer olacak, ipi göğüsleyeceğiz. Biz hazırız, kent de hazır, herkes hazır. Süper Lig'e bu sefer her zamankinden daha yakınız. Buraya kadar gelmişken de mücadeleyi bırakmayı düşünmüyoruz. Herkes elinden gelinin fazlasını yapacak."Onatça, bundan sonra oynayacakları maçların final havasında geçeceğini aktararak, puan kaybetmemeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

- "20 yıllık hasrete son vereceğiz"

Futbolcu Şaban Özel de şampiyonluk hedefinde emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayarak, "Bu genç kadronun, sezonu şampiyon bitireceğine inanıyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu kente şampiyonluk armağan etmeye çalışacağız. Süper Lig'e susamış bir taraftar kitlemiz var. Sadece futbolcular değil, teknik heyet, yönetici, kent, taraftarlarımız da şampiyonluğa inandı. İnşallah 20 yıllık hasrete son vereceğiz" dedi.

Özel, önlerindeki maçları kazanarak yollarına devam edeceklerini, şampiyonluk yolundaki zorlu süreçten başarıyla çıkacaklarına inandığını kaydetti.Futbolcu Cumali Bişi de bundan sonraki her maçın daha da zor olacağını anlatarak, ellerinden gelenin en iyisini yapacakların söyledi.

Şampiyonluk sevinci yaşamak istediğini belirten Bişi, "Şampiyonluğa ulaşırsak maddiyattan çok manevi anlamda büyük bir kazancımız olacak. Burada yaşayacağımız şampiyonluk hem Adana hem bizim için büyük bir onur ve şeref olacak" diye konuştu.
Daha yeni Daha eski
Google News