Adana Demirspor Taraftarıyla Gözünü Zirveye Dikti

Passolig kartı uygulamasında 12 Süper Lig takımını geride bırakan Adana Demirspor, PTT 1. Lig'den Süper Lig'e yükselmesi halinde "Üç Büyükler! "le yarışmayı hedefliyor.

Taraftarlarına bu güne kadar 25 bin 361 Passolig kart satmayı başaran Adana Demirspor, Süper Lig takımlarından Balıkesirspor, Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor, Medicana Sivasspor, Çaykur Rizespor, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor, SAİ Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği'ni geride bıraktı.

Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren ve 51 puanla PTT 1. Lig'de ikinci sırada yer alan mavi-lacivertliler, Passolig kart Türkiye geneli sıralamasında 7'inci konumda yer alıyor. PTT 1. Lig sıralamasında ise lider durumda olan Adana ekibi, gelecek sezon Süper Lig'e yükselmesi halinde "Üç Büyükler"le yarışmayı hedefliyor.

Kentin diğer takımı Adanaspor ise taraftarlarına 8 bin 127 Passolig kart satarak 22. sırada yer alıyor.

Passolig kart uygulamasında 194 bin 59 ile Galatasaray, 183 bin 613 ile Fenerbahçe ve 164 bin 126 ile Beşiktaş ilk 3'te bulunuyor.

"Passolig kartta 'Üç Büyükler'le yarışacağız"

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük taraftar gruplarından birine sahip olduklarını söyledi.

Karşılaşmalarını dolu tribünler önünde oynadıklarını belirten Gülcan, maçlarına gelerek takımlarını destekleyen taraftarlarına teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Takımımız bu sene inşallah 20 yıllık hasretimize son vererek Süper Lig'e yükselecek. Bunda taraftarlarımızın da çok büyük katkısı var. PTT 1. Lig'deyken çoğu Süper Lig takımından daha fazla Passolig kartı satmayı başardık. İnşallah Süper Lig'e yükselirsek bu alanda 'Üç Büyükler'le yarışacağımıza inanıyorum."

"Türkiye'ye örnek, centilmen bir taraftar grubumuz var"

Gülcan, Türkiye'de çoğu takımın taraftar gruplarıyla "kardeş" olduklarını dile getirdi. Bu sezon yok denecek kadar az ceza aldıklarını vurgulayan Gülcan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gerçekten tüm Türkiye'ye örnek olacak, son derece centilmen bir taraftar grubuna sahibiz. Takımlarına ne kadar sahip çıktıklarını bu şekilde de gösterdiler. Çirkin tezahürat, yakıp-yıkma gibi olayların yaşanması hem kulübe hem de taraftara kötü yansıyor. Çünkü kulüp maddi ceza alırken taraftar da tribünün kapatılması nedeniyle takımının maçını izleyemiyor. Bunun bilincinde olan centilmen taraftar grubumuza teşekkür ediyorum."
Daha yeni Daha eski
Google News