Polemiğe Girme Adana Demir

Play-Off finallerinin yeri ve zamanı belli oldu. Buna göre 27 Mayıs cuma günü Konya'da bulunan Torku Arena'da final maçı oynanacak.

Peki biz ne olacağız?

Ne istiyoruz ?

Hedeflerimiz nedir?

İlk 2 şansımız matematiksel olarak hala devam ederken, 4'te 4 yaparak rakiplerin kaybetmesini mi bekleyeceğiz?

Yoksa erken havluyu atıp camia olarak play off maçlarınamı kenetleneceğiz?

Bu iki hedefin de avantajjları ve dezavantajları var. Neticede 4'te 4 yaparak istediğimiz ilk iki gelmezse camia olarak büyük bir tramvanın ortasında kendimizi bulabiliriz ve bu sonuçlarda play-off'lara büyük bir moral bozukluğu içerisinde çıkmamıza sebep olabilir ki yıllardır ligi 3. bitirenlerin süper lige çıkamamasının tek psikolojik açıklaması da budur.

 

POLEMİĞE GİRMEDEN...
Çok ince bir hesap çizgisindeyiz, sanırım burada horoz taktiği uygulamak gerekiyor. Hani şu meşhur fıkra vardır ya

Horoz'a sorarlar;
Tavuk mu yumurtadan çıkar? Yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?
Horoz : Ben polemiğe girmem işime bakarım...

Takımımıza en büyük psikolojik desteği vermek, onların kafasını saha içerisinde tutmak yöönetim ve teknik ekibin işidir. Maç kampları büyük bir titizlik içerisinde organize edilmeli, ve futbolcuların sadece sahadaki 90 dakikaya odaklanması gerekiyor. Elbette taraftarlarında burada çok büyük önemi var, 12. adam yine her zamanki gibi tribünde takımı 90+ dakika destekleyip, sonucu görene kadar bırakmamalıdır. Özellikle sosyal medya ve kişisel görüşmelerde, futbolcularla yakın münasebetten vazgeçilmeli. Neticede onlarda insan ve olayı kişiselleştirebiliyorlar... Halbuki derdimizin sadece Mavi olduğunu bilseler...

Neyse efendim, yüzdük yüzdük, arada boğulur gibi olduk, su yuttuk güüneşten kavrulduk, soğuktan titredik ama ateşimizi sığ sulara kadar taşımayı bildik. Evet efendiler, kara göründü...

Evet biraz uzakta,
Biraz tehlikeli,
Biraz bilinmezlerle dolu ama
Kara göründü...

Ya, her zamanki gibi işi son düzlüğe yani play-off lara bırakacağız yada şimşek gibi oynayıp, rakiplerin puan kaybını bekleyeceğiz. Aslında imkansız bir durum yok bu sezon hiç 4 maç üst üste kazanmadık ama geçtiğimiz sezonlarda 5-6 maçlık seri yakaladığımız zamanlar oldu. Yine yapabiliriz, eğer futbolcular isterse, eğer onların istemesini sağlayabilirsek, eğer kulüp teknik ve idari yöneticiler futbolcuları motive etmeyi başarabilirlerse...

Neden olmasın?

Dayanamadım yine biraz fikstüre bakma ihtiyacı duydum, zaten hiç elimizden gözümüzün önünden ayıramıyoruz şükür...

Hadi Alanyaspor'u biraz inceliyelim;
Kalan Maçları: Elazığspor, Adanaspor (D), Göztepe, Giresunspor (D)
53 puandaki en büyük rakiplerimizden biri olan Alanyaspor bildiğiniz üzere hükümetinde desteğini alan, ayrıca Osmanlıspor'dan devre arası 2 flash ismi ücretsiz! kadrosuna katabilen bir ekip, etkili bir futbolu var ve  bu ekiple aramızdaki maçlar 1-1 ve 2-2 tamamlanmıştı.

Kağıt üzerinde Alanyaspor'un en kolay maçı olarak Göztepe görünüyor, düşme bandından uzak duran ve etliye sütlüye pek karışmayan takım görüntüsündeki Göztepe maçından 3 puanı kolaylıkla alabilecek güçteki Alanyaspor, geride kalacak 3 maçı aynı kolaylıkta olmayabilir.

ALANYASPOR ELAZIĞ'A TAKILIR

Bu hafta Elazığspor'u sahasında konuk edecek Alanyaspor, sahaya mutlak 3 puan parolasıyla çıkacaktır. Parasal sıkıntılar yaşayan Elazığspor teknik direktör eleme merkezi gibi öyle yada böyle  ligi buraya kadar getirebildi ve kendini play-off potasına sokmayı başardı. Alanyaspor , Karabükspor maçında yaşadığı tramva ve aldığı cezalarla kurt hoca Kalpar bu maçta tribünde olacak ve takımı oradan yönetecek. Elazığspor'un bu maçta kolay lokma olacağını düşünmüyorum ve bu müsabakadan en az 1 puan hedeflediğini düşünüyorum. Çünkü Elazığspor'unda kalan maçları çok zorlu geçecek ve eğer en ufak bir ruhsuzluk yaşanırsa kendilerini birden play-off dışında bulabilirler. Bu yüzden play-off isteyen bir Elazığspor, Alanya'da puan ve puanlar kazanmak için sahada elinden geleni yapacaktır. Benim şahsi görüşüm bu maçta Alanyaspor - Elazığspor müsabakası berabere sonuçlanacak.

ALANYA ADANA'DAN RAHAT GEÇER GİBİ

Alanyaspor'un bir sonraki hafta oynayacağı Adanaspor maçından pekte umudum yok aslında, Adanaspor şampiyonluğu Gaziantep'te garantiye alırsa ki bu pekte uzak bir ihtimal gibi görünmüyor, evinde oynayacağı Alanyaspor müsabakasını kaybedebilir. Maça şike karışır, Adanaspor maçı verir demiyorum ama asılmazlarda, zira şampiyonluğu garantiye almış bir ekibin kafasındaki konsantrasyon farklı olur, antrenman yapmaz, kafasında tatil planları bir sonraki sezon alacağı transfer ücreti veya transfer görüşmeleri vb. etkenlerle maçı kazanamayabilir. Ancak kendi seyircisi önünde kazanmadan şampiyonluk turu atar mı o da başka bir mevzu... Neyse efendiler Alanyaspor bu müsabakada Adana deplasmanından 3 puan çıkartır diyorum.

 

GİRESUNSPOR ALANYASPOR MAÇI TAM BİR  MUAMMA

4 hafta sonrasına tahmin yürütmek imkansız bir durum ancak Giresunspor'un play-off iddiasını sürdürebilmesi için bu hafta Bolu deplasmanından, 2 hafta sonra da Gaziantep BBSK maçından rahat geçer ve play-off potasındaki yerini sağlamlaştırır. Son hafta ise Alanyaspor'u sahasında konuk edeceğinden kıran kırana bir maç geçecektir. Eğer son hafta Giresunspor puan veya puanlara hasret girerse, Alanyaspor'a sahasında geçit vermeyebilir.

URFA SIKINTIYA DÜŞMEK İSTEMEZ

Bir kere Şanlıurfaspor diye bir durum sözkonusu, Karabükspor'un bu hafta oynayacağı Urfa deplasmanı onlar için kabus olacaktır. Düşme hattının sıcaklığını yaşayan Urfaspor, bir an önce tehlikeli bölgeden uzaklaşmak için babasının oğluna acımaz... Eğer ki Karabükspor Urfa'dan 3 puan çıkartırsa emin olun son hafta bizim Urfa deplasmanı efsane olur... Unutmadan bu maç bizim maçtan önce olacağından, istediğimiz bir sonuç bizi Malatyaspor maçında dahada moralli ve istekli yapabilir.

MORALLİ ELAZIĞSPOR KARABÜKÜ PERİŞAN EDER

Eğer Elazığspor'un bu maçta galip gelme olasılığı olursa ki, bu durum bizim açımızdan süper bir netice olacaktır. Bu sefer bir sonraki hafta evinde Karabükspor'u darmadağın edebilir. Çünkü Elazığspor camiası Alanyaspor'dan alınacak puan ve puanlarla plfy-off iddiasını dahada güçlendirmiş olarak Karabükspor'u evinde baskı altına alacaktır.

Evet, daha henüz 2 takım üzerinde yoğunlaştık ve bir sürü sonuç sözkonusu... Biliyorum şimdiden karıştı hesaplar, o yüzden yazımın başında bahsettiğim gibi horoz taktiği bizim her türlü işimize yarayacaktır. Polemiğe girmeden evimizde ağırlayacağımız Kofikleri darmadağın ederek uzun yolculuğumuzun ilk adımını atmamız gerekiyor.

Unutmadan Alanyaspor kalan 4 maçta, 2 beraberlik ve 2 galibiyet alması halinde biz 4 maçı kazansak bile ilk 2'ye girmeye yetmiyor. Çünkü ikili averajlarımızda eşit olduğundan genel averaja bakılacak ve genel averajda Alanyaspor şu an +7 puan önümüzde, yani atılacak her golün önemi büyük diyebiliriz..

Öngörülerim hatalı olabilir, eksik olabilir dediğim gibi 6 takım ve 4 maçlık bir periyodta 3 farklı sonuçla bitebilir yani ortada 72 ayrı sonuçla karşı karşıyayız. Yazdıkça umutlandım, umutlandıkça yazdım, biraz karıştı yazı farkındayım ama olsun, umutlarım ve inancım biraz daha perçinlendi.

Söz futbolcularda artık,

Her insan hakettiğini yaşar,

Hakkımız buysa buna da şükür diyeceğim ama bu olmadığını biliyorum...

Geçen gün hesapladım, 21 Mayıs 1995 yılında düştüğümüz süper lige yaklaşık 7600 gündür hasretiz...

ve söz gerçekten futbolcularda artık,

Üstlerindeki ölü toprağını Balıkesirspor maçıyla attıklarına şahit olduk....

Bir kez daha bekliyoruz ve diyorum ki,

İşe kofiklerden başla Adana Demir,

O yüzden, Bu kadar yaklaşmışken, üstelik tünelin sonunda en ufacıkta olsa bir ışık varken...

Bir ihtimal daha var diyebiliyorum,

Sizde diyin...

Daha yüksek bir sesle...

 

Polemiğe girme Adana Demirspor!

Vur geç!

 

Saygılarımla

Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News