90 görünümlü 2016! 1.Lige Naklen Radyo Yayını!

Yıl 2016... İletişim çağının en mobil yaşandığı yıllar...Belki 1 sene sonra, şu an kullanılan teknolojilere bile burun kıvıracak insanoğlu...

Hatta "4k yayın hayatına geçtik" diye bangır bangır bağıran, vergisini de halktan çatır çatır alan bir devlet kurumu, açıklamasında TFF 1.ligi sadece radyodan canlı aktarabileceklerini belirtiyorlar.

Bunun yanısıra, periscope vb. amatör canlı yayın aktarılmasınıda yasak hale getirdiklerini unutmadan ekleyelim...

Yaklaşık 170 Milyon Euro'luk bir lig, ve bu lige yükselmek için varını yoğunu harcayan, kulüpler, emekçiler ve sporun olmazsa olmazı gözbebeği taraftarlar artık mahrumiyete mahkum bırakılıyor.

Borç batağında yüzen bu kulüpler, göğsüne aldığı sponsorluklarla ayakta durmaya çalışırken, bir taraftanda naklen yayın gelirlerinden olması, "Ne haliniz varsa görün" demeye getiriyorlar sanki. Bu yüzden Futbol Federasyonunun bir an önce bu muammaya mantıklı bir çözüm bulması gerekiyor. Amerikada bile kritik pozisyonlarda hakemler, kararları kameralardan bakarak karar vermeye başlamışken, bize şu yazıları yazdırıp sitem ettiriyorsunuz ya...!

Adana'da yaşayan Adana Demirspor taraftarı için pek sıkıntılı bir süreç değil, Taraftar içerdeki maçlarda gider stadı doldurur, özlemini pekiştirir ama stada gelemeyecek, çalışan, hasta ve gurbetteki Adana Demirsporluların bu sıkıntılı süreci nasıl atlatacakları hala bilinmiyor. Benzer sıkıntının kralı ise teknik ekipte yaşayacaktır. Zira hemen her kulüp maçların 90 dakika kaydını almak isteyecektir. Pozisyon incelemeleri ve oyuncu performansını irdelemek için. Artık el kamerasından ne kadar detaylı çekilebilirse...

Futbolseverler, TFF ve TRT'nin aldığı bu kararla, 80 ve 90'lı yılların müthiş, iletişim aygıtı olan, hışırtılı dalga yayını yapan radroların tozunu silmeye başlayabilir veya akıllı telefonlarına mobil radyo programı kurarak akıllarına zarar verebilir.

Bir futbolsever olarak hoşgeldin 90 görünümlü 2016 diyorum!

Saygılarımla

Doğan Ergezer

Daha yeni Daha eski
Google News