Yeni Sezonda

Adana Demirspor'da play off heyecanı  haftalar kala, eğer bir kaç mucize gerçekleşmez ise sona erdi. Hakem skandalları , ruhsuz futbolcular, ama yine de biraz da olsa umutlanarak,  hep acı ve keder içerisinde!

Bugün neler oldu? Biz mağlubiyeti hakettik mi? Bu maç böyle mi sona ermeliydi? Neden maçın son anlarında çözülen taraf biz oluyoruz?

Bugün sahada ilk 45 dakika mücadele eden ancak kontolü elden bırakmayan Adana Demirspor'da işler yine iyi gitmedi.


Maçın önüne geçen hakem Emre Malok Leroy George'nin attığı nizami golü ofsayt gerekçesiyle yok etmesinin ardından rakip kalede yine de 1 gol bulmayı başaran Adana Demirspor'a bir de ağır bir kırmızı kart göstererek, maçın sonunu malesef yine getirtmedi..


İlk yarı sona ermeden hakemin art niyetli olduğuna emindim. Neredeyse hemen her pozisyonda kart göstermek için can atar bir tavrı vardı. Daha maçın başlarında Oğuzhan ve Servan'a verdiği sarı kartlarla , kırmızı kart göstereceği belliydi. Nitekim, ilk yarının son dakikasında Fevzi' nin ceza sahası dışındaki el ile müdehalesinde direk kırmızı kartı çıkarttı. Halbuki Fevzi'nin ilk müdehalesinde el yok idi, akabinde zaten ceza sahamıza defans oyuncularımız yetişmişti.. Yani Fevzi son adam durumunda değildi. Bu pozisyonda sarı kart verse kimsenin itirazı olmazdı ama Malok direk kırmızı kart çıkartarak takımı 10 kişi bırakmayı tercih etti.

Maçın ikinci yarısı ise evlerden uzak bir görüntüdeydi. 1-0 öndeydik ancak kendi sahamıza çakılı kaldık ve Giresunspor'a gel at dedik resmen. Taraftarlar stadı yıkıyor, sahadaki yüreksizlere cesaret vermeye çalışsa da, duyan gören yok! Önce beraberliği yakaladı Giresun, sonra da galibiyet golünü.. 3 dakika içinde işi bitirdiler! 10 kişiydik,gücümüz bitti filan demesin kimse, nice 10 kişi kalan takımlar geldi mağlup etti bizi! Bu takım nasıl idman yapıyor anlamak mümkün değil! Alican koşmaya mecali yok, idmansız güçsüz! Vallaha bir ara aldı topu attı ileri ama vücudu götüremedi, yığıldı kaldı ceza sahasında.. Korktum birşey oldu sandım. Allah muhafaza...

Netice itibariyle sezonu kapattık sayılır. Bir aksilik veya birkaç mucize olmaz ise 1 ileri 3 geri sezonu sona erdiririz..

Önümüzdeki sezonlara, yeni umutlara, yeni transferlere, belki de yeni yeni acılara...

Ama hatalardan ders alarak.. Örneğin kemik kadroyu korumakla başlamalıyız.. Fevzi, Onur, Mustafa Durak, Tiago, Oğuzhan ve belki Serkan Yanık.. Pote için ne desem boş kalır.. Demirspor tarihine girmiş en fazla gol atan yabancı oyuncudan bahsediyoruz. Şu an ligde Pote'yi transfer etmek istemeyen takım yoktur. Muazzam bir pazarlık olacağı kesin gözüyle bakılıyor... Çünkü bir aksilik olmaz ise 2. kez gol kralı olacak! Güney Rum kesimi ile anlaştığı söylense de bu işler belli olmaz! Parayı veren Pote'yi oynatır...Gitmemeli ama gidene de kal denmez!

Taraftar için aşırı yıpratıcı bir sezondu! Süper ligin kapısından trajik bir şekilde dönüşümüzün ardından puan silinmesi, lisansların yetişmemesi, altyapı ile maça çıkışımız.. Ve akabinde play offsuz geçecek bir sezon sonu hayal etmiyorduk..

Yönetim de çok yıprandı ve sanırım sezon sonunda kongre kararı alacaktır. Zaten yönetim bunu dile getireli epey zaman geçti. Umarım kongre zamanı çok yıpratıcı olmaz ve sözleşmesi bitecek olan , az önce saydığım oyuncularla sözleşme uzatılır..

Saygılarımla;
Doğan Ergezer


Daha yeni Daha eski
Google News