Mehmet Gökoğlu "Bende dahil gücü olmayan o koltuğa oturmasın"

Adana Demirspor eski yönetici ve başkanlarından Mehmet Gökoğlu, kongre sürecini  gazetecilerden Oğuzhan Delen'e değerlendirdi. Takımın küme düşme potasından son anda geri dönmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığının altını çizen Gökoğlu, yeniden yönetim oluşturabileceğini ve bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Mehmet Gökoğlu, açıklamalarında özeleştride yaparak hatalarının olduğunu ve herkesin hata yapabileceğini belirterek, şehirde birlikteliğin acilen oluşmasının gerekliliğini anlattı.

Gökoğlu röportajında şunları kaydetti;

"Demirspor'u değerlendirmek çok zor birşey, hele ki şu ortamda.. Geçen sene finalden döndü, bu sezonda nerdeyse küme düşecektik, Allah göstermesin. Kongremiz olacak ve aday olanlarıda tebrik ediyorum. Ekonomik zorluklar var.. Sanırım Müslüm Susar gördüğüm kadarıyla adaylıktan çekildi. Müslüm Beyi tanırım iyi bir Demirsporluduur. Nilay hanımda ,  tanımam ama sanırım o da iyi bir Demirsporlu olarak görünüyor söylemlerinden.


Biz ne kongreler gördük. Valiler, Belediye başkanları, taraftarlar.. Ben herşeyi yaşadım. Çok küfür de edildi. Ama çok şükür ki Demirsporluluğumuz tartışılmıyor. Hepimizin hataları var, kabul ediyoruz, keşke yapmasaydık. Adana Demirspor'a başkan olmak her babayiğidin harcı değil.

HÜSEYİN SÖZLÜ İLE GÖRÜŞTÜM
Hüseyin Başkanımızla dün görüştüm. Bana göre ertelenmesi iyi oldu. Önümüzde 1 hafta daha var. bana göre Demirspor'un tartışılması lazım. Ben Mersin maçına gittim. Mecburum.. Devre 1-0 bitti ne kadar zor bir durum. Allah korusun. Düşsen belki 50 trilyonda harcasan belkide çıkamıcaksın. Öyle macera aramaya gerek yok. 3. Lige düşsek bile çıkar geliriz ama zaman kaybı yaşarız. Taraftar grubumuz var. Böyle bir camiayı kapatmak, düşürmek... Allah korusun..

Bu duruma getirenler ise o gün sahada olan futbolcu grubudur. Kimse demedi ki onlara takımı buraya getirin diye. 2-2 oldu, Allah nasip etti de kurtulduk..

ŞEHİRDE BİRLİKTELİK YARATMAMIZ GEREKİYOR
Macera derken kimseyi suçlamıyorum. Bende dahil, bunun gerçeği neyse... İyi bir yönetim kurulumuzun olması lazım. Bu her ilde, ilçelerde oluyor. Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Benim en çok gördüğümüz Hüseyin Sözlü başkanımızdan sonra Tamer Dağlı, Zülfikar bey var, Zeydan Karalar var. Bilal Uludağ, Soner Çetin var... Bir birliktelik oluşması lazım. Şimdi soracaklar "Ne zaman oldu ki?" zaman kısa ama 2 gün içerisinde çözüme kavuşur. Telefonla bile bu birliktelik oluşur. Sonra da yolumuza Bismillah der çıkarız. Adana Demirspor'umuzun çok borcu var ve tek başına kimse bu borcun altından kalkamaz. Bu kulübüde şirketleştiremezsin. ha ilerde takım süper lige çıkar kimseye muhtaç olmadan belli kriterlerde oluşabilir. Bende isterim şirketleşsin, gelir ve giderler belli olsun ama ne yazık ki olmadı.

GÖRÜŞMELERİME DEVAM EDİYORUM
Bu iki gün içerisinde görüşmelerim devam edeceğim. Kulübün önünü kapatmakta istemiyorum. Bir liste hazırlayıp ortaya atmak istemiyorum. Buradan aday olmak isteyen ve isteyecekler arkadaşlara da söylüyorum. Başkan olmak kolay değildir. Demirspor başkanına küfredilmesi, benim zamanımda da olmadı mı? oldu ama sustuk, sabrettik. Ama taraftar 3 senedir bu kulübün önüne geçti. Ha taraftar derken onlarda Demirsporlu.. Ama herkesin oturup düşünmesi lazım. Adana Demirspor Kulübünden daha büyük kimse yoktur Allahtan başka... Bak yine söylüyorum onlar bizden daha iyi Demirsporlu olabilir. Yönetici gelmiş oraya hizmet etmeye gelen yönetime edilen laflar hoş değil. Halkın parası zaten o, kul hakkı o.. Öyle cebine atıldı, kar edildi vs gibi laflar hiç yakışmıyor.


ADANA DEMİRSPOR BANA İSİM VERDİ AMA BEN O İSMİ HİÇ KULLANMADIM
Ben Reşatbeyde büyümüş bir adamım. Gittim 2006 yılında Adem Atılgan yönetimine girdim.. Bana bir isim verdi.. İsim yaptım mı yaptım ama şimdiye kadar Demirspor'u kullanarak ne bir ihale aldım ne de bunu kullandım.

 BEN BU YÜKÜ KALDIRAMAYACAKSAM ALLAH O KOLTUĞU NASİP ETMESİN
Ben eğer o yükü kaldıramıyorsam o koltuğa oturmam. Allah oturtmasın. Kimseyi de aldatmadım. 2 seferde başkanlık yaptım tıkandığım zamanda bıraktım geçmişte o koltuğu. ben bir taraftara yalan söyleyemem. Şu anda o koltuğa oturmak kolay değil. Şu anki maddi tabloda o koltuğa eğer gücüm yoksa oturmam.. Şimdi Demirspor'un belli, açıklanmış borcu var. Açık ve net ilk etapts transfer tahtası ve tff için 10 milyon Tl ihtiyaç var. Yaparım ederim, projeler vs.. deniliyor! Önce Para!!! O parayı bulabilirsem o koltuğa oturacağım buna da kongre karar verecek tabiki..


BU SEZON RAKİPLERİMİZ DE GÜÇLÜ OLACAK
Ligdeki takımlarda aşağı yukarı belli. Düşenler, çıkanlar.. Saha içerisinde ezeli rakipler olacak, siyasi olarak desteklenenlerde olacak. Rize mesela... Yani önümüzdeki sezon rakiplerimizide değerlendirmek lazım. En nihayetinde en kısa süre içerisinde şehirde birliktelik olması lazımdır. Bana hata yaptın diyenler olabilir. Evet hatalarımda oldu, diğer yönetimler de de hatalar oldu. Hata yapmamaya çalışacağız.

Ben bu konuşmayı yapmayacaktım ama çok kötü bir tehlike atlattık.Küme düşecektik az daha! Allah'a Şükür böyle bir şey yaşanmadı.

BELEDİYELERDEN DESTEK ALMAYAN, BAĞIMSIZ HİÇ BİR KULÜP YOKTUR
İçimde uktedir... Her yerde yazılıyor. Onlarda Demirsporlu birşey demiyorum .. Diyorlar ki "Bağımsız Demirspor" ... bende isterim ama gerçekler böyle değil. Türkiye deki tüm spor kulüpleri Belediyelerden destek alıyorlar. Fenerbahçesi, Galatasarayı Belediyelerden destek almıyor mu? Ha Bağımsız Demirspor olacak mı? Bende istiyorum olmasını. Aytaç Durak zamanında iki takımı da oyuncak oldu. Ufak tefek çağırırlardı torbalarda, kağıtta para verip poz verirdi. Hüseyin Sözlü bu noktada 3 yılda kimsenin vermediği parayı desteği vermiştir. Ama ne bir resim ne bir reklam peşinde de olmamıştır. Riskte almıştır. Herkesin düşünmesi lazım..O yüzden Sayın Hüseyin Sözlü bu konuda saygıyı hak ediyor.

PARASAL GÜCÜ OLMAYAN O KOLTUĞA OTURMASIN
Nilay hanım, iyi bir insan, sosyal medyada izledim.. İyi bir kardeşimiz gibi görünüyor. Ben 2005-2006 Atem Atılgan yönetiminde normal yönetici oldum, 2006-2007 sezonunda yönetimde genel kaptandım. 2008 sezonunda da başkan oldum 6 ay yaptım sonrada Allah rahmet eylesin Bekir Çınar kardeşime devrettim. Nilay hanıma diyeceğim şu ki, bu takım dışarıdan öyle kolay yönetilmez. Yanlış anlaşılmasın. Ama içini öğrenmesi lazım.. Taraftarın ne olduğunu ne dediğini, borçları nasıl ödemesi gerektiğini bilmesi lazım. Kimse kusura bakmasın ama o gücün yoksa o koltuğa kimsenin oturmaya hakkı yok.

KALICI GELİR PROJEM VAR BAŞKAN OLMASAM DA DEMİRSPOR İÇİN HAYATA GEÇİRECEĞİM
5-6 aydır bir proje var. Arkadaşlarla o projeyi çalışıyoruz. Başkan olsam da olmasa da o projemi yapacağım. Demirspor'a hizmet için bunu yapacağıma inanıyorum."




Daha yeni Daha eski
Google News