Zülfikar İnönü Tümer “5 Ocak Stadı yıkılmasın”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, tarihi yapısı, kentin tam ortasında yer alan güzelliğiyle ve ulaşım kolaylığıyla öne çıkan 5 Ocak Stadı’nın yerinde kalması gerektiğini vurguladı

“5 Ocak Stadı yıkılmasın”

“77 yıllık geçmişe sahip çıkalım”

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, 5 Ocak Stadı’nın Alışveriş Merkezi (AVM) yada konut yapılabilmesi için yapılan imar değişikliği ve Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devri anlaşmasının iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.



“MODERN KİMLİĞE KAVUŞMALI”
TOKİ’nin konut ve ticaret alanı olarak belirlediği Adana 5 Ocak Stadyumu`nun yerine karşı Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi’nin açtığı davanın da haklı bulunduğunu ve mahkemenin yürütmeyi durdurduğunu vurgulayan Tümer, “Aklın yolu bir. Stadyum, kentin tüm paydaşlarının kullanımına açık bir yerdir. Yıkılmasının önüne geçilmeli, yeni teknolojik hamlelerle daha modern bir hale getirilmelidir” diye konuştu.



“İÇİNİZE SİNMESİN”
5 Ocak Stadı’nın tarihi yapısı ve doğal güzelliğiyle kentin tam ortasında yer aldığını, şehir merkezinde önemli bir hareketlilik sağladığını vurgulayan Tümer, “5 Ocak Stadı yerinde kalsın. Adana’nın her yerinden insanların rahatlıkla ulaşabildiği, çoğu yer için yürüme mesafesindeki 5 Ocak Stadyumu’nun yerine yeşil alan çalışması kimsenin aklının ucundan geçmediğine göre AVM veya konut yapılmasını içimize sindirmemiz beklenmesin” diye konuştu.



“SARIÇAM STADYUM CİVARINDAKİ HERKES PİŞMAN”
5 Ocak Stadı’na her kesimin sahip çıkması çağrısında bulunan Tümer, Sarıçam’da yapımı süren stadyuma ulaşımda büyük sorunlar yaşanacağını, yapılaşmanın ve altyapının henüz tamamlanmadığı stadyum bölgesinin kent trafiğini de olumsuz etkileyeceğini söyledi. İmar değişikliğinin ardından mantar gibi apartman dikilen Sarıçam ilçesi stadyum civarında yol, su, elektrik, kanalizasyon, doğalgaz konusunda yaşanan sıkıntıların ev alanları da, ev yapanları da pişman ettiğini hatırlatan Tümer, 5 Ocak Stadyumu kapsamında ‘Kapalı Spor Salonu’ ve ‘Gençlik Stadyumu’nun da profesyonel ve amatör spor dallarına ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “Binlerce gencimizin yararlandığı tesisleri bir çırpıda yok etmeyin” uyarısı yaptı.



“77 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP ÇIKIN”
1938 yılında hizmete giren 5 Ocak Stadı’nın Adana’nın kurtuluş tarihini simgelemesi bakımından da büyük önem taşıdığını dile getiren Tümer, “77 yıllık geçmişi ile kent belleğinde önemli bir yer tutan, profesyonel futbol ve basketbol dışında, eskrimden güreşe onlarca spor dalında gençlere hitap eden 5 Ocak Spor Kompleksi’nin yıkılması sadece kamu alanının tahribi değil, aynı zamanda kent merkezinde spor yapacak yerin de kalmaması demektir. Kente dair uygulama yapılırken vatandaşların tercihi ve duyarlılığı da göz önüne alınmak zorundadır. Kimseye zararı olmayan, bilakis şehre ayrı bir atmosfer sağlayan, küçük esnafı biraz olsun rahatlatan stadımızın yıkılmaması için tüm tarafları sağduyuya ve Adanalıları tarihi stadyuma sahip çıkmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.
Daha yeni Daha eski
Google News