Maç Analizi

Merhaba Mavi Cemaat, bu haftaki rakibimiz Giresunspor.

Kadrosunda 25 futbolcu ( 7 yabancı ) bulunduran Giresunspor’un yaş ortalaması
29 olup 7,48 milyon Euro gibi yüksek bir değeri bulunuyor.

Oynadığı 9 maçta 4 galibiyet 4 beraberlik alan Giresunspor tek mağlubiyetini geçen hafta aldı, son galibiyetini 5. haftada alan Giresunspor'un son zamanlardaki form grafiği düşüşte.

Takımın başında 2003 te Ofspor da yardımcı hoca olarak başlayan Metin Diyadin bulunuyor. 2005 ten bu yana farklı takımlarda çalışan Metin Hoca’nın en önemli başarılarından birisi 2014 te Göztepe ile Tff 1. lige yükselmesi oldu. Metin Hoca 4 – 2 – 3 – 1 i hücum anlayışı ile pasa dayalı bir sistem ile oynuyor.

9 maçın dokuzunda da oynayan sol bek Hüsamettin Tut, Ön Libero Panajotis Dimitriadis ve Kaleci Anıl Atag 810 dakika ile sahada en çok kalan oyuncular.

Kupa maçları ile birlikte 10 maçta 10 kez kadroda olan fakat sadece 249 dakika sahada kalan sağ kanat Sinan Özkan, Dmytro Korkishko ile birlikte 3 gol ile en golcü oyuncu.

Santrafor Maurice Dale ise 2 gol 3 asist ile etkili bir oyun ortaya koyanlardan.
En değerli oyuncu geçen hafta ilk maçına çıkan Aykut Demir (1,25 M Euro)

Son maçında Manisaspor ile evindeki karşılaşmasında ilk yarı maç Manisaspor ve kaleci
Anıl arasında geçerken ikinci yarı bambaşka bir oyun ile çok yüklenmelerine rağmen golü bulamayıp 1 – 0 kaybettiler.

Maç başına 10,5 şut atan Giresunspor maç başına 5 isabetli şut ile oynamakta.

İki takımın muhtemel 11 leri şu şekilde olacak;

En önemli oyuncuları Junior Dale; Güçlü Santrafor çok etkili olabilir ilerde.

Ve Panos Dimitriadis; Oyunun iki yönünü de oynayabilen defansif orta saha oyuncusu orta saha üstünlüğünde etkili rol oynuyor.




Giresunspor’da tek eksik hafta arası kırmızı kart gören Canberk Dilaver, bizde ise Adil ve Tambe kart cezalısı Yiğit ise sakatlığından dolayı belirsiz.

Giresun Canberk’i telafi edebilir fakat biz savunmamızdaki Adil ve Yiğit’in olmaması Sezer ve Douhadji oynarsa uyumları, Sezer göbeğe gelirse sol bek kim olacak gibi önemli sorunlarımız var.
Giresunspor gibi önemli bir rakibe karşı bu şekilde eksik ile çıkmak dezavantaj olsa da biz taraftarlara daha fazla iş düşecek gibi görülüyor.
Giray Hocanın takım olma yolunda katkılarından şüphe olmasa da ilk kez belki de rotasyon yapacağız.

Son olarak her zaman olduğu gibi Football Manager de Giresunspor ile karşılaştık ve maç güncel kadrolar ile oynandığında bizim orta sahadaki üstünlüğümüz ile (kaldı ki şu anda Giresunspor’a karşı en zayıf olduğumuz yer orta sahamız) maçı oynayıp gol bulamadık ve 0 – 0 bitti maç.


Hazırlayan: Onur Koç
Daha yeni Daha eski
Google News