Türkiye Futbol Federasyonu Adana'yı görmezden geldi

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 17 Ekim 2017 tarihli toplantısında alınan kararla belirlediği şehir ve stadyumlar arsında Adana yer almadı. Alınan bu kararla, 2024 'te yapılması planlanan EURO 2024 aday şehirler arasında yer almayan Adana'da, yapımı süren stadyum inşaatının bitirilmeyeceği olarak da algılandı.

İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu),
Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu),
Antalya (Antalya Stadyumu),
Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum),
Gaziantep (Gaziantep Stadyumu),
Kayseri (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu),
Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi),
Kocaeli (Yeni Stadyum),
Ankara (Yeni Stadyum)

TFF, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyasını 27 Nisan 2018'de UEFA'ya teslim edecek. UEFA Yönetim Kurulu ise EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkeyi Eylül 2018'de yapacağı toplantıda açıklayacak.



Ömer Çelik “Stadyum FİFA standartlarını karşılıyor”

Geçtiğimiz aylarda Adana'yı ziyaret eden ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'da yapımı süren yeni stadyumu ziyaret etmiş ve ziyaret esnasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu stadyum çok güzel bir stadyum oluyor. Her bakımdan Adanalıların rahat edebileceği bir stadyum. Arkadaşların verdiği bilgiye göre FİFA standartlarını tamamen karşılıyor. Yabancı maçların rahatça oynanabileceği, seyircilerin yağmur ve olumsuz hava koşullarından etkilenmeden oyunlarına devam edeceği bir yer haline geliyor. Birçok şey düşünülmüş. Yabancı takımların otobüslerle sahanın içerisine kadar gelmesi ve hem buraya gelişte hemde dağılma sırasında vatandaşların konforlarının sağlanması rahat etmesi için her türlü şey düşünülmüş. İnşallah önümüzdeki sezon açılışını yapacağız” ifadelerini kullandı.
Daha yeni Daha eski
Google News