Dibe Yolculuk Başlamadan

Dün akşam Adana Demirspor, Kadıköyde kalesinde 6 gol gördü ve tarihimize kötü bir maç olarak geçti ne yazık ki! Oyunun ilk 15-20 dakikasında oyunu çirkinleştirmeyen, aksine rakip kaleye cesurca giden bir Adana Demirspor vardı. Hatta kısa ara paslar, minik üçgenler derken bir an Acaba? bile dedirtti Adana Demirspor... Acaba biz bu maçı kazanabilir miyiz? Öyle ya, rakip 108 Milyon Euroluk bir takımdı bizim takımın parasal değeri ise 6 Milyon Euroydu.. Bir an "sahada para değil, yürek oynar..." lafı acaba gerçekleşir mi dedirtti şahsen bana..!

Ta ki ilk golü kalemizde görene kadar.. Ondan 3 dakika sonrasında da kalemizde 2. golü görmemizle, resmen; boks maçındaki grogi durumuna geldik. Hasan Ali Kaldırım'ın devreyi kapatan golü ile biraz nefeslendik..! Ne acı değil mi? 3-0 mağlup durumdasın ve devre arası olduğu için neredeyse seviniyorsun..! Aklımda hep farklı Beşiktaş mağlubiyeti..! Allah korusun diyorum. Çünkü takımımız öylesine beceriksiz, öylesine kötü ki, 2. felaket yaşanabilir.. Zaten şu an ligdeki konumumuzda az çok bu gerçeği ortaya seriyor!

Ne yapacağız şimdi?

Tekrar yükselmek için en dibi bir daha mı görmeliyiz? Yoksa sene başından beri söylenen "Bu sene feda yılıdır" mı diyeceğiz? Yoksa "hadi oradan, biz zirveye oynamalıyız" diyerek devre arasında 15 topçu mu alacağız?

Zor kararlar bunlar? Tamam desen "Para" nerede? Para olsa zaten bu oyuncular alınmazdı!

Bir tarafta şampiyonluk sözü vermemesine rağmen, hemen her mağlubiyette yerden yere vurulan yönetim, diğer tarafta artık "sabrı" kalmamış bir taraftar... En önemlisi ise "diğer bir bilinmez" olarak karşımızda duran  "takım bu halde devam edebilir mi?" , "Bu oyuncu grubu takımı kümede tutabilir mi?"

İşte yukarıda bahsettiğim ve alınacak bu kararlar masada bekliyordur muhakkak...

Futbol bir seyir keyfi olduğu kadar yaşam tarzıdır, şehir kulüplerinde bu haz daha yüksek noktalarda hissedilir ve yaşanılır. Futbolcularında bu ağırlığı kaldırabilmesi gerekiyor. Transfer edilen ve edilecek futbolcularda bu gerçeği gözardı etmeden yaşamlarını şekillendirmeli , idmanlarını adam akıllı yapmamalılar.  Maçlarda neredeyse 10 dakika oynayıp 15 dakika geziniyorlar! Elin takımı acımaz işte! Bir anda kalene yarım düzine gol atar!

Dün akşamı bir an önce unutmalıyız, tarih sayfalarına gömmeliyiz, zira önümüzde gerçek lig var. Ve açıkçası iyi değil durumumuz! Ligde son 4 müsabakada 1 puan cidden bir felaket habercisi gibi! Bir an önce takım olarak toparlanmalıyız. Camia olarak kendimize gelmeliyiz!

Dibe yolculuk başlamadan!

Çok geç olmadan...!

Saygılarımla,
Doğan Ergezer
Daha yeni Daha eski
Google News