Gürcan Aday "Mehmet Gökoğlu'nun sözlerine kırıldım! Gereği neyse ben yaptım, yapmaya da devam ederim!"

Geçtiğimiz hafta kulüpten bildirilen Gürcan Aday ayrılık haberinin ardından , Gürcan Aday basın toplantısı düzenledi ve konu hakkında açıklamalarda bulundu. 2 gün önce Adana Demirspor başkanı Mehmet Gökoğlu'nun düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözlere içerlediğini her fırsatta belirten Gürcan Aday Adana Demirspor'un kritik bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte tüm camianın Adana Demirspor etrafında kenetlenmesini istedi.

İşte Gürcan Aday'ın konuşmaları;
Ali hocamla (Ali Hoşfikirer'den bahsediyor) söze başlamak istiyorum. Onunla çok güzel anılarımız vardı. O benim ilk hocamdı ve 2 tanede şampiyonluk yaşadım. onu kaybımızın seney-i devriyesi.. Onu çok özlediğim mekanı cennet olsun.

Ben bu kulübe 1981 yılında girdim. O yıllarda transfer olduğumda Muharrem Gülergin'i tanıdım. Onunla çok sohbetlerimiz oldu. Adana Demirsporluluğun ne olduğunu o büyük insandan öğrendim. 15 yıl boyunca bu kulüpte kalmayı Allah bana nasip etti. Bu kulüpte en fazla forma giymiş 5 oyuncudan biriyim ve bunu da gururla söylüyorum.

Dün başkanımız Sayın Mehmet Gökoğlu'nun bazı söylemleri beni çok incitti. Ümraniye maçının ardından Şadırvan'da Sn. Turhan Demirdal'ın yanında tesadüfen gördüm.  Muhtemelen benim hakkımda konuşuyordu.. Neyse beni gördü "Abi bir dakika konuşabilir miyiz dedi" "Tamam" dedim.. Gürcan abi senden yönetimimizin rahatsızlığı var" dedi..  Bu rahatsızlığın ne olduğunu söylemek istemiyorum, "Tamam dedim başkan, sen hiç canını sıkma gereğini ben yaparım."  Konuşmamız 1 dakika bile sürmedi. Kamuoyunda beni çok üzen sebeplerden biri "Ben getirdim, ben kovarım" algısı...  Adana Demirspor'dan kimse beni kovamaz! 20 yılım bu kulübün içerisinde geçmiştir. Başkan dünkü konuşmasında böyle bir şey demedi ama böyle bir algı oluştu. Kulağıma geliyor. Öyle her babayiğidin harcı değildir beni kovmak.. Ben ne gerekiyorsa yaparım. Hiç kimseyi de üzmem. 10 aydır bu kulüpte görev yapıyorum. 3 teknik direktör 45-50 yardımcı ile birlikte çalıştım.. Kimse hakkımda kötü bir şey söylemez, söylensin Adana'ya daha adım atmam..

Ben başkana sadece şunu sordum. "Bu kritik haftada bunu mu yapıyorsunuz? Beni mi kurban  seçiyorsunuz" dedim. Öyle uygun görmüşler.. Sonuçta bu kulüpten ben kendim istifa ettim. Bu böyle bilinsin.

Sağolsun 23 yıl sonra beni aradı. Gürcan abi sana ihtiyacımız var gelir misin dediğinde içim içime sığmadı. Bende annemi yoğun bakımda bırakarak ertesi gün uçağa atlayıp geldim. Konumum ney sportif Direktör! Başkan dün diyor ki öyle bir görev tanımı yok.. var efendim var, niye olmasın.. En başta söyledim "Ben kulübeye dahi girmem" dedim. Ben para bile talep etmedim.Benim buradaki konumum sportif direktördür.. Başkanın sağ koludur! Dün başkanın dediği gibi otobüs,uçak biletlerine dahi baktım. Hatta yemekhaneye inip yemeklerle bile ilgilendim. Bunlar benim görevim değildi ancak yaptım, yaparım.. Adana Demirspor'da her görev kutsaldır ancak beni küçük düşürecek şekilde söylenmesine içerledim. Başkana yakıştıramadım.

Size yemin ediyorum. futbol kadrosunu en son ben öğrendim. Kulüpte ne gerekiyorsa yaptım abilikse abilik.. Benim adım Gürcan Aday beni bu kadar küçük düşürmeyin ya! Gürcan Aday'ı ben getirdim ona şans verdim diyor. Giray Bulak gittikten sonra yapmayın dedim. Ben zamanında teknik Direktörlük yapsaydım bu ülkede 5 direktörden biri olurdum.. Fatih Terime bu lafımı sordu, ne diyorsunuz hocam diyerekten...Fatih Terim "Az bile demiş teknik direktörlük konusundan benim rakibim olurdu cevabını aldı" Giray hoca gidiyorsa B planını hazırlayın başka bir TD bulun dedim. Neyse araya hatırlı kişiler girdi ve yeni bir hoca gelene kadar o görevi de kabul ettim. 3 maçta 1 puan aldık hatırlarsınız.. Başkanın TD lüğüne 3 maçlık şans verdim, ya tutsaydı.. ben yarış atı mıyım benim üzerime bahis mi oynanıyor? "Ya tutsaydı.."!!  20 yılım geçmiş bu kulüpte.. kendisine teşekkür ediyorum yıllar sonra tekrar bu kulübe davet ettiği için.. Daha fazla da birşey söylemek istemiyorum. Bu kritik süreçte kenetlenme zamanıdır. Anlatılacak o kadar çok şey varki, dizi çekilir! Ben lig bitene kadar Adana'dayım... Son maça kadar! Ben hala göreve hazırım! Sezon sonuna kadar bu takımla birlikte olacak gönlüm. Bütün futbolcular benim evladım. Hergün Sezer'le konuşuyorum. Bu duyurumu Mehmet Gökoğlu'na başkanımıza rica ediyorum ve iletiyorum. Bu çocukların arkasında dursunlar... Bu takım iyi takım..Bu takım doğru yönetilseydi. Herhalde özeleştirisini yapar ilerki günlerde..Playoff da oynardı ligin üstünüde kovalardı. Kaoslar çıkmazlar bu takımı buraya getirdi. Futbolcular benim evladım, ne zaman konuşmak isterlerse ben burdayım. Şu an Mehmet Gökoğlu ve yönetiminin etrafında kenetlenmeli ve bu takım ligde kalmalı. Bunların hepsini futbolculuk zamanında yaşadım. Bunu takım kaptanı olarak bende yaptım.

2 Yıllık sözleşme yaptık. Mukavele filan imzalamadım. 2 yıllık asgari ücret yazıyordu. Ben parayı dert etmem hiç sorun etmem ama siz sordunuz diye cevap verdim.

Giresunspor maçlarının primleri duruyor. Ümraniye maçı öncesi futbolcularımız "Ya hocam şu iki maçın primlerini verseler vs. dediler bende Gökoğlu'nu aradım başkanım 600 Bin lira bulabilirsek yüzde 99 ligde kalırız dedim. Başkan bana arıyorum işte vs dedi ama bulamadık işte. Bulabilsek şu an bu konumdamı oluruz. 5 trilyon versen 3 puanı şu an hanemize yazdıramazsın. Yabancı oyuncuların 6 aydır yarım yamalak maaş aldıklarını biliyorum. Tambe , Mendy gibi oyuncuları durduramazsın, bırak performanslarının arttırılması... Fifa'ya gider başvururlar..Gerçi başkan böyle bir şey yok dedi başvurmamışlar.. Şu an bile bu oyuncuları idmana çıkartmak her babayiğidin harcı değildir." dedi.
Daha yeni Daha eski
Google News