Mustafa Uğur "Kongre için çok geç kalınıyor. Ayın 15'ini Geçirirseniz İstediğiniz Takımı Kuramazsınız"

Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, bugün basın açıklaması yaptı ve Adana Demirspor'un içinde bulunduğu durumlaa ilgili görüş ve önerilerini sıraaladı.

ADANA DEMİRSPOR DIŞARIDAN BAKILDIĞINDA ÇOK BÜYÜK BİR CAMİADIR. BUNUN FARKINDA OLARAK GÖREV YAPILMASI GEREKİYOR
3 ay önce Adana Demirspor'da 3.  kez görev alma şerefine eriştik. Spor adına çok zorlu bir 3 ay yaşadık. Gerginlikler, sorunlar ve bir spor camiası içerisinde yaşanması istenmeyen bir sürü şey yaşadık ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen 40 puana ulaşarak ligde kalmayı garantiledik. Biz Adana Demirspor'un bu durumlara tekrar gelmesini kesinlikle arzu etmiyoruz. Demirspor ailesinin içerisinden bu durum farkedilmiyor ancak dışarıdan bakıldığında inanılmaz büyük bir camia olduğu aşikardır. Taraftarları, Futbolcusu, Teknik Ekibi ve yöneticisi buna dışarıdan baktığında ne denli büyük bir camiada görev aldığını bilmesi ve bu sorumlulukta görev yapması gerekiyor. Bunları söylememdeki sebep bunun bir milat olması gerekiyor. Adana Demirspor'u yukarıya taşıyacak yöneticilerinin doğru dizayn edildiğinde başarı gelecektir. Bu hissiyatı Demirspor tesislerine girişte hissedilmesi gerekiyor. Bunları ben neden söylüyorum. Ben Teknik Direktörüm.. Bu konuşmalar bana farz değil ama bu camianın benim üzerimdeki etkisinden kaynaklanıyor. Yoksa bunları söylemek arzusu içerisinde değilim. Belki bu konuşmalarım taraftarında sesi olabilir. Teknik olarak açıklamalarda bulunmak istemiyorum. Zaten yapılacak ve alınacak 19 puanı son haftalarda alıp işi tamamladık.

BU SIKINTILARI TEKRAR YAŞAMAMAK İÇİN...
Bir sorunlu sıkıntılı süreç yaşamamak adına alınması gereken kararları yönetim kurulunun seçildiği ilk günde alması gerekiyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyiin Sözlü'ye de buradan teşekkür ediyorum. Bu liglerde hiç bir takım yokturki Belediyelerden destek almasın. Demirspor'u bir daha bu durumda görmemek için ne gerekiyorsa el birliğiyle bu taşın altına elini sokması gerekir. Demirspor ailesi için birlik beraberlik zamanıdır. Ben belki son maçıma çıkacağım bilemiyorum süreç nasıl gelişir ama bu mesajımı da vermeden gitmek istemedim. Daha önceki süreçte Karşıyaka takımında yaşadım , bu çok benzer bir durum ve bakıyorsunuz Karşıyaka 3.lige düştü..

BAŞKA BİR TAKIMLA GÖRÜŞMEM OLMADI. ADANA DEMİRSPOR'U ŞAMPİYON YAPMAK İSTERİM
Biz bir yerde görev yaparken, başka bir takımla görüşmem. Bu benim ahlakımada aykırı. Benim zaten 1,5 yıllık mukavelem var. Ben inanın 24. yılda bu takımı şampiyon yapmak isterim. Bunu kim istemez ki..

PRİM OLAN YERDE CEZADA OLMALI. SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ OLMAZSA KAOS YAŞANIR
Prim ve ceza sistemiyle ilgili birkaç açıklama yaptım ve çok beğendiler ve kesinlikle doğru dediler. Bunlar bir prensiptir , yazılır ve imzalanır.. Kaosun çıktığı noktalar budur futbol takımlarında. Bu noktaları, prensipleri yerleştirdiğinizde bu sizi güçlü kılar. Yönetimin günlük ruh yapısına göre prim ve ceza uygulanmamalı. Burada bir sistem olmalı..

KONGRE İÇİN ÇOK GEÇ KALINIYOR! AYIN 15'İNİ GEÇİRİRSENİZ İSTEDİĞİNİZ TAKIMI KURAMAZSINIZ
1 Haziran Kongre tarihi kesinlikle çok geç bir tarihtir. Bu konuyu 1 ay önce dile getirdim ve transferler bu günlerde yapılır dedim. Şimdi bizim takım 1'inde hadi olmadı 8 inde yapılacak kongreden sonra futbolcuları nereden bulacağız. Bu liglerde çok az futbolcu var ve o tarihlere kadar sizi beklemez o futbolcular. Bence ayın 15 i itibariyle bu kongre yapılmış ve çalışmalara başlanmış olsaydı futboolcuların fiyatları arasında çok fark olmayacaktır. Ayın 15'ini geçirirseniz istediğiniz takımı kuramazsınız.


Endişemiz geç kalındığında çok yapılacak birşey olmuyor. İstemediğiniz futbolcuları takıma kazandırmak için uğraşıyorsunuz. Ben eğer 12 maçlık gelmiş olsaydım, yaşanan olaylardan sonra 2-3 maç sonra giderdim. Ama camiada bana duyulan sevgi ve güven burada kalmamı sağladı. Kim gelirse gelsin biz burada olur veya olmayız ancak benden isterlerse projelerim ve sistemle ilgili gelen arkadaşlarada bunu aktarabilirim. isimler gelir gider ama sistemler kalıcıdır.

23 YILDIR AYNI YÖNETİM SİSTEMİ DENENDİYSE VE BAŞARISIZLIK VARSA SORUN BELLİDİR. YÖNETİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİDİR
Geldiğimiz noktada 23 yıllık bir sorun görülüyor ve anlaşılıyorki bu tarz yönetimler doğru değil, demekki değiştirilmesi gerekiyor. Akla mantığa uygun bir yönetim planı yapılmalıdır.

BU ÇOCUKLARIN HAKKI ÖDENMELİDİR.
850 bin liralık bir prim dağıtılması planlanıyor bugün, son maç öncesinde kulüpte futbolcular arasında kaos çıkmaması adına bu para verilmesi verilmesi lazım. Para zamanında verildiğinde değerlidir. Bu çocuklar belkide Ankaragücü maçının ardından dağılacak ve bir daha bir araya gelmeyecekler.
Daha yeni Daha eski
Google News